Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Mallorca
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Istanbul

galata-istanbul aya sophia bazar istanbul

Perioada 16-20 Martie 2016, 5 zile/4 nopti

Ziua 1 Plecare din Timisoara aproximativ ora 5.00, dimineata, spre Belgrad. Imbarcare cu destinatia Istanbul. Cazare la hotel 3* central si timp liber. Vă recomandăm o plimbare pe străzile oraşului care vă vor ajuta să-i descoperiţi trecutul glorios şi farmecul oriental sau vă puteţi începe periplul prin numeroasele magazine şi bazare turceşti, cum ar fi: Isstiklal Caddesi, o stradă plină de cafenele, magazine de haine şi multe librarii, Marele Bazar cel mai pitoresc loc de shopping din Istanbul, un loc foarte căutat de turişti, acoperind o suprafaţă de mărimea unui mic oraş, unde vă puteţi tocmi pentru tot, de la covoare turceşti lucrate artizanal cu fir din aur şi argint la haine din piele de foarte bună calitate, bijuterii dar şi haine moderne la preţuri foarte mici. Tot aici veţi găsi şi magazine de antichităţi de unde puteţi cumpăra suveniruri ce amintesc de marele Imperiu Otoman, ceramică turcă deosebită. Pe toată întinderea Kalpakcilar Caddesi din Marele Bazar strălucesc metalele preţioase. Mai puteţi cumpăra feţe de pernă, feţe de masă brodată, servicii de cafea decorate etc. Cazare.

Ziua 2 Mic dejun. Dimineata dedicata vizitarii orasului vechi cu ghid local. Descoperim frumusetea metropolei incepand din centrul vechi, aflat pe partea europeana a stramtorii Bosfor. In Sultanahmet vom vedea: Hipodromul cu cele trei monumente (Obeliscul de la Luxor, Coloana serpilor de la Delfi, Coloana lui Constantin al VII-lea Porfirogenetul), Moscheea Albastra, cea mai mare din Istanbul si singura cu sase minarete, Biserica Sfanta Sofia, locul in care doua religii se intalnesc, spectaculos edificiu bizantin, una dintre cele mai frumoase creatii arhitectonice din lume. Optional, se viziteaza Palatul Dolmabahce. Timp liber la dispozitia turistilor.

Ziua 3 Mic dejun. Vizita Palatul Topkapi , exemplu al rafinamentului oriental, candva centrul Imperiului Otoman si resedinta sultanului Suleyman Magnificul. Tot de aici se poate admira o splendida panorama asupra Bosfor-ului. Persoanele care doresc pot sa explorere pe cont propriu zona Eminonu, Taksim si Marele Bazar pentru a se bucura de o zi de cumparaturi sau sa admire panorama de pe Pierre Loti. Optional Ferryboat spre partea asiatica si o scurta plimbare in zona asiatica a Istanbului. Cazare.

Ziua 4 Program liber. Optional seara: croaziera Bosfor 50 euro/persoana. Cina inclusa, transfer hotel port. Recomandat!

Ziua 5 Mic dejun, program liber cateva ore. In jurul pranzului plecare spre aeroport. Zbor Istanbul-Belgrad. Transfer Timisoara. Sosire in tara seara. 

TARIF: 380 Euro/persoana, loc in camera dubla

Supliment single = 65 Euro

Servicii incluse:

-transport cu avionul Belgrad – Istanbul – Belgrad

-taxele de aeroport + bagaj de mana(7 kg) + bagaj de cala(20 kg)

-transfer Timisoara - Aeroport Belgrad

-4 nopti cazare cu mic dejun la Hotel 3* 

-insotitor de grup roman, tur de oras pietonal cu insotitorul de grup roman

-ghid local, vorbitor de limba romana, in zilele 2 si 3

Nu sunt incluse:

-intrarile la obiectivele turistice, croaziera (Palat Top Kapi=30 TL; Serai=15 TL; Sf.Sofia=30 TL)

-deplasarile in Istanbul cu mijloace de transport public sau ferryboat

-asigurarea medicala/storno

Orar de zbor

16 Mar / Belgrad 12.20 - 14.55 Istanbul

20 Mar / Istanbul 15.45 - 16.25 Belgrad

Observatii

Documente necesare calatoriei: intrarea in Turcia se face doar pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara. MAE recomanda cetatenilor romani care calatoresc în Turcia sa detina, pe langa pasaport, si cartea de identitate, care contine date suplimentare de identificare. Copiii au nevoie de pasaport individual.

Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in scop turistic în Turcia nu mai au nevoie de viza de intrare pe teritoriul acestui stat. Perioada legala de sedere fara viza este de pâna la 90 de zile.

Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din Turcia conform standardelor proprii.

Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.

Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. De asemenea, in momentul efectuarii cazarii, hotelul poate solicita drept garantie cartea de credit sau o anumita suma de bani rambursabila la sfarsitul sejurului.

Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: 1. sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; 2. sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; 3. adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.

Istanbul location

 


În categoria City-break mai găsiți:

Roma | Rovaniemi | Budapesta | 

>Vezi toate ofertele din această categorie

Contact Rapid
 1. Doriți mai multe informații? Aveți întrebări?
  Vă rugăm să ne contactați telefonic sau să completați formularul de mai jos.
 2. Numele dvs(*)
  Numele nu este trecut corect. Vă rugăm să folosiți doar litere, fără cifre sau alte semne de punctuație.
 3. Numărul de telefon
  Vă rugăm să introduceți numai cifre, fara spații sau semne de punctuație.
 4. Adresa de e-mail(*)
  Adresa de e-mail nu este valabilă.
 5. Mesaj
 6.   
 7. Completarea căsuțelor marcate cu asterisc (*) este obligatorie.