Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Mallorca
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Cracovia

Targul de Craciun

cracovia cracovia4 cracovia-craciun

Bucuresti - Arad – Budapesta – Zakopane – Cracovia – Auschwitz – Czestochowa – Budapesta – Bucuresti

Ziua 1/Luni 27 Noiembrie Bucuresti – Budapesta

Intalnire cu insotitorul de grup la ora 21:30 in Bucuresti si plecare la ora 22:00  pe ruta Pitesti- Sibiu- Arad (loc de imbarcare pentru turistii din Timisoara)– Budapesta.

Ziua 2/Marti 28 Noiembrie Budapesta

Sosire si cazare la Budapesta Hotel 3*. Va propunem sa descoperiti frumusetile Budapestei printr-un tur de oras: Piata Eroilor, Bd. Andrassy, Bazilica  Sf. Stefan, Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, unde se va face o scurta pauza pentru a admira panorama orasului Budapesta. Turul nostru continua spre Dealul Gellert, locul in care este situata Citadella Budapestei - fortareata construita la cea mai mare inaltime (235 m) servind in acele timpuri drept punct de observatie militara, iar acum oferindu-ne cea mai buna priveliste a celor doua parti ale capitalei ungare - Buda si Pesta. Tot aici putem admira Statuia Libertatii – simbol al orasului Budapesta. In cursul serii putem participa la cel mai indragit program din Budapesta - Croaziera pe Dunare cu cina festiva la bordul navei, unde veti fi intampinati cu o bautura de bun venit dupa care puteti degusta preparate reci si calde, salate  cat si preparate traditionale precum sarmalute , gulas si strudele ca desert. Bineinteles toate acestea vor putea fi servite impreuna cu vinul traditional Tokaji.

Ziua 3/Miercuri 29 Noiembrie Budapesta – Zakopane - Cracovia

Mic dejun. Plecam spre Cracovia, cu un popas la Zakopane - cea mai cunoscută staţiune montană din Polonia situate la poalele Muntilor Tatra. In cursul serii sosim in Cracovia, al doilea oraş ca mărime şi unul dintre cele mai vechi din Polonia . Cazare la Hotel 3* in Cracovia.

Ziua 4/Joi 30 Noiembrie Cracovia

Mic dejun. In aceasta zi vom descoperi frumusetile orasului Cracovia printr-un un tur pietonal ce va include : Castelul Wawel – constructie in stil gotic, Catedrala Regala – veche de 900 de ani este locul in care se alegeau preotii de rang inalt, Bazilica Sf. Maria – este una dintre cele mai importante biserici din Cracovia si cea mai bine pastrata catedrala; de aici continuam cu Orasul Vechi – Piata Rynek Glowny, Biserica Sf. Maria, Biserica Sf. Barbara, Hala de Tesaturi, Turnul Primariei, eleganta strada Florianska, fortul Barbican, Poarta St. Florian, monumentul Grunwald. Timp liber Piata de Craciun. Cazare la Hotel 3* in Cracovia.

Ziua 5/Vineri 01 Decembrie Cracovia – Auschwitz (optional) – Czestochowa (optional)

Dupa micul dejun va propunem o excursie la Auschwitz – lagar de concentrare si exterminare a detinutilor politici, al celui de-al Treilea Reich, in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. In anul 1979, UNESCO a declarat lagarele de la Auschwitz ca parte a mostenirii culturale universale a omenirii. Lagarul a fost construit in 1940 in orasul Auschwitz, situat la aproximativ 60 kilometri vest de Cracovia.
Ne continuam drumul spre Czestochowa pentru a vedea manastirea Jasna Gora – “Muntele Luminos”, asa cum se traduce din poloneza Jasna Gora, reprezinta capitala spirituala a Poloniei, unde se gaseste cel mai faimos altar din aceasta tara, dedicat Maicii Domnului. Totodata aici este si cel mai mare si mai popular loc de pelerinaj din Polonia, ce adaposteste icoana “Maica Domnului Neagra”. Spre seara ne intoarcem in Cracovia-cazare hotel 3*.

Ziua 6/Sambata 02 Decembrie Cracovia – Wieliczka - Budapesta

Mic dejun. Ne indreptam spre Budapesta, cu un popas la salina Wieliczka (aceasta excursie se realizeaza pentru un grup minim de 20 de persoane; vizita dureaza aproximativ 2,5h), construita in secolul al XIII-lea si functionala pana in anul 2007, fiind una dintre cele mai vechi mine aflate in exploatare. Sosim in Budapesta in cursul serii. Fiind ultima seara, propunem excursia optionala cu Program folcloric si cina specific ungureasca la CRAMA BORKATAKOMBA (catacomba vinului), un adevarat muzeu viu al celui mai vechi mestesug din zona, viticultura. Masa cuprinde un meniu bogat cu feluri specifice unguresti, palinca, vinuri si program folcloric cu dans si muzica traditionala. Restaurantul are o atmosfera speciala ce ofera oaspetilor o experienta unica inca de la intrare. Programul vesel de folclor are trei componente, primele doua reprezentand dansuri populare maghiare iar a treia dansuri tiganesti. In timpul programului veti fi invitati sa luati parte la dansurile traditionalea, companiate de orchestra locala. La terminarea spectacolului si a cinei, mai exact la iesirea din restaurant puteti achizitiona drept suvenir o sticla cu vin traditional cu poza dumneavoastra. Cazare hotel  3* in Budapesta.

Ziua 7/Duminica 03 Decembrie Budapesta – Bucuresti

Mic dejun, plecam spre tara, sosire in cursul noptii.

Tarif: 299 euro/persoana, cazare in camera dubla standard

Servicii incluse:

-Transport autocar clasificat pentru transport international

-5 nopti cazare hoteluri 3* cu mic dejun (2 nopti la Budapesta si 3 nopti in Cracovia – Hotel Central)

-Insotitor de grup

-Vizita Zakopane, tur pietonal Cracovia, oprire la salina Wieliczka (nu include biletul de intrare 85 zloti).

Nu sunt incluse

-Asigurarea  medicala/storno

-Intrarile la obiectivele turistice si serviciile de ghizi locali

-Vizitele incluse in program nu includ taxele de intrare la obiectivele turistice

Nota 

Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali. Toate intrarile la obiectivele turistice se achita in moneda locala.
Grup minim 35 persoane.
* in cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar;
* insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
* In cazul unui grup mai mic de 35 persoane (30-34 persoane) se va achita un supliment de 10 euro/persoana;
Recomandam incheierea asigurarii storno pentru a va proteja investitia in pachetul turistic, atat inainte de plecare , in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!


 

Sarbatoarea de1 Decembrie

Ziua 1/Miercuri 29 Noiembrie 

Plecare din Timisoara seara in jurul orelor 03.00. Se tranziteaza Ungaria si Slovacia. Ajunsi in Cracovia ne cazam la hotel. Iar apoi plecam sa vizitam salina Wielicza (mina functioneaza din Evul Mediu. Traseul turistic in interiorul minei este de 3,5 km si se desfasoara la o adancime cuprinsa intre 64 si 135 m. La finalul turului va puteti odihni intr-un restaurant aflat la 125 m adancime, tot aici puteti gasi si un magazin de suveniruri). Cazare la hotel.

Ziua 2/Joi 30 Noiembrie

Mic dejun. Se viziteaza complexul Wawel (Castelul Regal, Catedrala, Turnul Dragonului). Tur de oras pietonal cu vizitarea urmatoarelor obiective: Strada Kanonicza, Biserica Sf. Andrei, Piata Principala, Biserica Sf. Maria, Biserica Dominicana, Poarta Sf. Florian, Barbicana. Cracovia, numită și ,,leagănul vechii și frumoasei republici” este considerată capitala culturală a Poloniei și unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa. În Cracovia toate drumurile duc la piața Veche, deoarece aici locuitorii și turiștii se simt în largul lor. Această piață, considerată cea mai mare a Europei este dominată de marea Biserică gotică Sf. Maria, cu vestitul său altar sculptat în lemn de tei- cel mai valoros altar gotic din Europa. Vom vizita si cea mai veche  si mare universitate din Plonia, Universitatea Jagello. In functie de timpul disponibil vizitam Auschwitz (aprox. 60 km distanta de Cracovia). Se viziteaza complexul Auschwitz – Birkenau. Lagărul de la Auschwitz - Birkenau a fost cel mai mare lagăr nazist din cele două războaie mondiale. Acestea aveau ca scop distrugerea unor minorități europene ca evreii sau țiganii, fiind situate la aproximativ 60 de km de Cracovia, în sudul Poloniei, plecare spre Varsovia. Cazare la hotel.

Ziua 3/Vineri 01 Decembrie 

Mic dejun. In prima parte a zilei avem tur de jumatate de zi cu ghid local a capitalei Poloniei. Turul panoramic al orasului Varsovia incepe cu admirarea obiectivelor turistice din orasul vechi (atractii reconstruite dupa cel de-al doilea Razboi Mondial dupa planurile originale, monument aflat in Patrimoniul UNESCO), Palatul Culturii si al Stiintei (cea mai inalta structura a orasului). Continuam cu piata centrala, din care stradute inguste duc la zidurile de aparare Barbican, Catedra Sfantul Ioan, Castelul Regal sau Parcul Lazienki (complex arhitectural datand din secolul al 17-lea). Dupa amiaza se poate vizita Muzeul Polin (dedicat istoriei comunitatii evreiesti) sau Muzeul Insurectiei (un omagiu adus celor care au luptat si au murit pentru libertatea Poloniei. Expozitia prezinta lupta insurectionistilor aratand complexitatea situatei din acea perioada). De asemenea, ne vom plimba pe stradutele ticsite cu cafenele, restaurante si magazine. Cazare Varsovia.

Ziua 4/Sambata 02 Decembrie 

Mic dejun. In prima partea a zilei va propunem o excursie optionala la Zelazowa Wola, un mic orasel situat la 50 km de capitala, unde in anul 1810 s-a nascut compozitorul si eroul national Frederic Chopin. Casa natala este acum transformata in muzeu inconjurat de un parc cu peste 500 de specii de arbori si arbusti (tarif informativ valabil pentru minim 20 de persoane participante: 25 euro/persoana). Plecare spre Zakopane, cazare hotel.

Ziua 5/Duminica 03 Decembrie 

Mic dejun, se viziteaza Sanctuarul Altarul Fecioarei din Fatima in Krzptowki si capela din Jaszczurowka, apoi plecam spre Timisoara. Ajungem acasa seara tarziu .

Tarif: 290 Euro/persoana, cazare in camera dubla, Early Booking pana in 30 Octombrie 2017

Supliment camera single – 55 Euro

Servicii incluse:

-Transport microbus sau autocar

-1 noapte  de cazare  cu mic dejun in Cracovia – hotel Santorini 3*  sau similar

-2 nopti de cazare cu mic dejun in Varsovia  - hotel da Silva 3* sau similar

-1 nopate de cazare cu mic dejun in Zakopane  - hotel Tatra 3* sau similar

-Insotitor de grup

-Ghid local pentru turul din Varsovia

Nu sunt incluse

-Excursiile optionale

-Asigurarea medicala / asigurarea storno;

-Bacsisuri pentru soferi si ghizii locali (se practica): aproximativ 20 Euro/persoana

-Intrarile la obiectivele turistice.

Tarife informative intrari la obiectivele turistice:

Cracovia: Castelul Wawel - 6 Euro/persoana, Biserica Sf Maria - 3,5 Euro/persoana, Catedrala Regala - 4 Euro/persoana
Varsovia: Castelul Regal - 9,5 Euro/persoana, Muzeul Polin - 5 Euro/persoana, Muzeul Insurectiei - 3,5 Euro/persoana, salina Wielicza- 21 Euro/persoana, Auschwitz – 6 Euro/persoana

Observatii

Locurile în autocar vor fi rezervate în funcţie de ordinea înscrierii în agenţie.
Preţul este valabil pentru un grup de minim 40 de persoane, pentru grup intre 25-30 se plateste supliment de 35 Euro/persoana, pentru grup intre 30-35 persoane, supliment de 25 Euro/persoana 
Ghidul are voie să modifice programul turistic fără a schimba structura acestuia

 

 


Contact Rapid
 1. Doriți mai multe informații? Aveți întrebări?
  Vă rugăm să ne contactați telefonic sau să completați formularul de mai jos.
 2. Numele dvs(*)
  Numele nu este trecut corect. Vă rugăm să folosiți doar litere, fără cifre sau alte semne de punctuație.
 3. Numărul de telefon
  Vă rugăm să introduceți numai cifre, fara spații sau semne de punctuație.
 4. Adresa de e-mail(*)
  Adresa de e-mail nu este valabilă.
 5. Mesaj
 6.   
 7. Completarea căsuțelor marcate cu asterisc (*) este obligatorie.