Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Mallorca
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Praga

Targul de Craciun

Praga este capitala Republicii Cehe si este situat pe râul Vltava, în Boemia Centrala. Praga are diferite supranume, printre care Praga mater urbium (mama orașelor), "Orasul celor o suta de clopotnite" sau "Orașul de aur". Odata cu caderea regimului comunist în 1989, Cehoslovacia si-a recastigat independenta urmare a Revolutiei de catifea. La 1 ianuarie 1993, cele doua natiuni componente ale Cehoslovaciei s-au separat formând doua noi state, Republica Ceha si Slovacia. Republica Ceha a intrat in NATO in 1999 si a aderat la Uniunea Europeana in 2004. Din 1992, centrul istoric al Pragai a fost inclus pe lista UNESCO a locurilor din patrimoniul cultural mondial. Dupa caderea Cortinei de Fier, Praga a devenit unul dintre cele mai populare destinatii turistice din Europa si din lume, fiind pe locul al saselea în topul celor mai vizitate orase europene dupa Londra, Paris, Roma, Madrid si Berlin

Praga praga_3 praga_2

Perioada 7 - 10 Decembrie 2017

Ziua 1

Plecare (ora 7:00) din Timisoara pe ruta Szeged, Budapesta, Praga (870 km). Tranzitam Ungaria, Slovacia, tinuturile Moraviei si Boemiei. Sosire la Praga in jurul orelor 21.00. Cazare hotel 3*.

Ziua 2

Mic dejun. Tur de oras Praga (Podul Carol-cel mai vizitat monument din capitala Cehiei, Biserica Franciscana, Primaria si Ceasul astronomic, Biserica Tyn, Catedrala Sf.Nicolae, Piata Vaclav–impresionanta prin dimensiuni si traditie; in aceasta piata s-a desfasurat “revolutia de catifea”).

Si pentru ca e Craciun, din peisaj nu lipsesc scenele biblice cu oi sau capre de paie, asezate chiar langa bisericutele din oras. Aici, copiii se pot juca cu animalutele si pot trai din plin atmosfera de sarbatoare.

Targului de Craciun din Praga i se spune „Winter Wonderland”, insa numele lui in limba ceha este „Vanochi trh”. Este unul dintre cele mai lungi,  ca si perioada, targuri din intreaga Europa, pentru ca se inchide dupa Anul Nou, dar si unul cu cea mai multa istorie. Toata activitatea se desfasoara in centrul istoric al orasului, mai exact in Piata Orasului Vechi si in Piata Wenceslas.

Cina (optional). Cazare Praga, hotel 3*.

Ziua 3

Mic dejun. Vizita la castelul Konopiste sau Karlstejn (considerate cele mai frumoase castele din Boemia). Dupa amiaza, un al doilea tur de oras ( Catedrala Sf.Vit-una dintre cele mai impresionante catedrale gotice din Europa, Castelul praghez–cel mai intins complex medieval din Europa, Biserica Loreta, Strada Aurarilor si optional, excursie la Karlovy Vary-statiune balneo-climaterica celebra, cu traditie de 650 de ani, situata in inima Boemiei. Cina (optional). Cazare Praga, hotel 3*

Ziua 4

Mic dejun. Plecare spre Timisoara. Optional-scurt popas la Bratislava- pitoreasca capitala a Slovaciei. Sosire in jurul orelor 22 (in functie de formalitatile vamale)

Tarif: 165 Euro/persoana loc in camera tripla      

Servicii incluse:

-3 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3* in Praga

-transport autocar omologat curse externe

-ghid pe tot parcursul excursiei

Nu sunt incluse:

- intrari obiective turistice

- asigurare medicala (nu este obligatorie)

- supliment cazare in camera cu 2 paturi = 25 euro/persoana

- excursie Karlovy Vary -20 euro

Targul-de-Craciun-din-Praga

Pe strazile multiseculare ale capitalei pragheze, veti întalni, la tot pasul, o multime de turisti extaziati de atmosfera unica a acestui oras, încarcata de aerul unui mileniu de istorie clasica europeana, pe care nu prea o mai gasiti niciunde. Printre locurile de mare interes turistic în Praga se numara:

 • Orasul Vechi (Staré Mesto) si Piata Orasului Vechi
 • Ceasul Astronomic
 • Podul Carol
 • Orasul Nou (Nové Mesto) si Piata Wenceslas
 • Malá Strana
 • Castelul Praga si Catedrala Sfântul Vit
 • Vechiul cartier evreiesc Josefov
 • Dealul Lennon
 • Vinohrady
 • Muzeul Operatiunea Anthropoid (asasinarea lui Heydrich) din cripta Bisericii Sfintii Chiril si Metodie
 • Muzeul National
 • Castelul Vyšehrad
 • Petrínská rozhledna, o copie la scara 1:5 a Turnului Eiffel
 • Turnul de televiziune Žižkov
 • Cimitirul evreiesc din Olšany si mormântul lui Franz Kafka
 • Metronomul din Praga
 • Casa care danseaza, denumita si Ginger & Fred
 • Gradina Zoo si Sea World

Deasemenea, Praga este un important centru cultural european, fiind gazda a numeroase evenimente pe tot parcursul anului. Aici isi au sediul multe institutii de cultura, gazde pentru evenimente culturale de calitate: Teatrul National, Orchestra Filarmonica Ceha, Opera de Stat, Muzeul National. Pe langa teatre si muzee, Orasul ofera o experienta unica pentru cei care adora sa cutreiere stradutele inguste pline de magazine de tot felul: cristalele de Boemia, ceramicile traditionale, decoratiile din sticla dar si faimoasele vinuri reprezinta doar cateva idei de cadouri. Fiind destul de aproape de Romania, din Timisoara aproximativ 820 km, in Cehia se poate ajunge si cu masina, prin Ungaria si Slovacia sau Ungaria si Austria, in acest caz luandu-se in considerare cheltuiielile legate de vignetele si taxele de autostrada din Ungaria, Slovacia, Austria.

 


În categoria City-break mai găsiți:

Turul Pietelor de Craciun | Rovaniemi | Viena | Budapesta | 

>Vezi toate ofertele din această categorie

Contact Rapid
 1. Doriți mai multe informații? Aveți întrebări?
  Vă rugăm să ne contactați telefonic sau să completați formularul de mai jos.
 2. Numele dvs(*)
  Numele nu este trecut corect. Vă rugăm să folosiți doar litere, fără cifre sau alte semne de punctuație.
 3. Numărul de telefon
  Vă rugăm să introduceți numai cifre, fara spații sau semne de punctuație.
 4. Adresa de e-mail(*)
  Adresa de e-mail nu este valabilă.
 5. Mesaj
 6.   
 7. Completarea căsuțelor marcate cu asterisc (*) este obligatorie.