Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Mallorca
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Senior Voyage Iordania

AQABA - WADI RUM - PETRA - AMMAN 

senior voyage

SENIOR VOYAGE este conceptul gratie caruia cetatenii europeni de peste 55 ani (si nu numai) – implicit si romanii – pot beneficia de un program complet pentru a-si petrece vacanta in cele mai cunoscute locuri turistice pline de istorie in perioada sezonului turistic redus octombrie-mai. Daca ai intrat in club, inseamna ca poti pleca intr-o vacanta premium la preturi incredibil de mici. Vei avea ocazia sa vezi locuri unice si sa impartasesti experienta cu alti seniori din toate colturile Europei. Pentru ca totul sa fie usor si accesibil pentru toti, grupul de companii care activeaza sub umbrela Memento Holidays subventioneaza si negociaza costurile calatoriei facand produsul Senior Voyage unic pe piata din Europa. Aceasta initiativa se incadreaza in sfera asa numitului turism social, oferind ocazia tuturor sa descopere lumea!

Iordania - este una dintre principalele atractii turistice ale Orientului Mijlociu unde truisul descopera locuri biblice, vestigii antice si adevarate minuni ale naturii. Cel mai cunoscut obiectiv este Petra, oras antic sculptat in piatra rosie acum 2000 de ani. Capitala tarii - Amman, muntele Nebo, Marea Moarta, desertul, toate sunt interesante si trebuie vizitate. 

Pentru inscrieri pana in 27 Iulie 2015 - BONUS PETRA BY NIGHT

umayyad palace amman jordan9 wadi-rum

Perioada 8-15 Septembrie 2015

TARIFE

819 Euro/persoana, cazare in camera dubla, hotel 3*

942 Euro/persoana, cazare in camera dubla, hotel 4*

Program

Ziua 1 ( 08.09.2015) Sosire la Aeroport in Aqaba

Intalnirea cu un reprezentant al Agentiei, transfer la hotel in Aqaba, check in si cina.

Ziua 2 ( 09.09.2015) Aqaba - Wadi Rum (02 h 4x4)– Petra

Mic Dejun la Hotel in Aqaba, timp liber in Aqaba apoi plecare spre WADI RUM, valea Lunii. Ajunsi in Wadi Rum, veti savura un pranz in stil beduin (optional), dupa care veti avea ocazia de a va bucura de o placuta experienta timp de 2 ore in safari cu Jeep 4x4, pentru a explora cele mai minunatele situri ale zonei sfarsind cu o cupa de ceai facuta de beduini, pentru a va racori. Plecare spre Petra. Cina si cazare in Petra.

Ziua 3 (10.09.2015) Full Day Petra

Mic Dejun la Hotel in Petra. După micul dejun, începe explorarea una dintre cele 7 minuni ale lumii, deoarece nici o vizita facuta in Iordania nu poate fi completa fara a vizita capitala regatului antic Nabatean. Petra sau “ Trandafirul Rosu “ este orasul sculptat in intregime de catre om, un oras care iti pune imaginatia la incercare. Oraşul din piatră din pustiul Iordaniei captează atenţia lumii întregi. "Una dintre cele mai preţioase moşteniri culturale ale omenirii", după cum îl descrie UNESCO, oraşul a fost declarat la 6 decembrie 1985 monument mondial. Petra este situată de-a lungul poalelor muntelui Hor, întinzându-se apoi pe laterala estică a văii Arabah, cuprinsă între Marea Moartă şi Golful Aqaba. "Rekem", numele antic al orasului Petra, este un nume care apare in Manuscrisele de la Marea Moarta, fiind asociat si cu Muntele Seir. Pe langa aceasta marturie, istoricul Eusebiu si Fericitul Ieronim mentioneaza si ei faptul ca "Rekem" este numele nativ al orasului Petra. Intrarea in defileu, din partea estica a vaii, este una impresionanta ce uimeste pe orice trecator. Defileul numit de localnici "Siq" - "sageata" - este unul foarte ingust in inalt, pe alocuri peretii sai apropiindu-se pana la o distanta de 3-4 metri. La iesirea din defileu se afla cea mai cunoscuta si impresionanta ruina din orasul antic Petra, si anume "Al Khazneh" - Trezoreria care este sapata in intregime in peretele de piatra auriu-rosiatica. Continuand drumul prin minunatul defileu, si trecand de impresionanta Trezorerie, la poalele muntelui numit "en-Nejr" se afla un imens "Teatru", amplasat intr-o asa pozitie incat din el sa se vada cea mai mare parte a mormintelor din apropiere. La capatul defileului, in punctul in care valea se deschide brusc, orasul Petra se infatiseaza in toate splendoarea acestuia, uimind pe cea abia iesit dintre stancile inguste si inalte. "Amfiteatrul" a fost sapat in peretele de piatra, in timpul constructiei acestuia mutandu-se si unele dintre mormintele peste care s-a dat. In incinta acestuia se mai vad inca urmele unora dintre morminte - gropi rectangulare imprastiate. Formand aproape trei laterale complete, peretele rosiatic din piatra ofera locului conditiile perfecte cerute de un amfiteatru. Pe marginile sale, tot din piatra, au fost sapate si ridicate turnuri de observatie. Dupa vizitarea acestui minunat oras in piatra, intoarcere la hotel in Petra. Cina si cazare in Petra.

Ziua 4 (11.09.2015) Petra – Kerak – Mukawir – Nebo – Madaba – Amman

Dupa Micul dejun , plecare spre Kerak - a fost capitala regatului biblic al Moabului. Asezat pe culmea unui deal abrupt, Kerak este un oraș predominant creștin dominat de cel mai mare și cel mai bine conservat castel cruciat în regiune. Dupa vizita Castelului Kerak, se merge mai departe pentru a vizita Mukaweir - dealul unde se afla candva palatul regelui Iorod. Traditia spune ca spune că in timp ce Solomon a dansat Sf. Ioan Botezătorul a fost decapitat. Se viziteaza site-ul lui Irod cel Mare, apoi se continua drumul spre Muntele Nebo –ultimul drum al lui Moise si locul de unde a aratat spre Tara Fagaduintei. Totodat veti gasi si locul unde a fost ingropat Moise. Veti fi norocosi daca cerul va fi suficient de senin, deoarece de pe munte veti putea avea o priveliste minunata. Veti putea observa Valea Iordanului, Marea Moarta si Jericho pe celalalt mal al Raului Iordan. Dupa vizita la Nebo se merge mai departe spre Madaba – situat la 30 km S-V de Amman. Amintit în Biblie ca Medeba, în scrierile lui Moise şi Ishod, Madaba a fost oraşul Moabit aproape de hotarul Ammon, care avea tendinţa din timp în timp să treacă din mînă în mînă, preluată de amoritami sau izraelieni. Acesta a fost unul din puţinele oraşe, pe care împăratul Moab (la mijlocul veacului al IX-lea î.e.n.) îşi făcea scrierile sale despre Mesa. Aceasta ne zice despre întoarcerea Madabei şi a altor locuri de la izraelieni, şi despre reconstruirea sa. Mai tîrziu Madaba devenise parte a Împărăţiei Nabatean, şi după anexiunile romane din 106 e.n., acesta a fost un oraş provincial cu o dezvoltare care creştea rapid, în Regiunea Arabii, împodobit cu clădiri frumoase, catedrale şi străzi cu coloane. Madaba este foarte cunoscuta pentru mozaicurile sale bizantine si Umayyad, dar mai ales pentru marea harta din mozaic, unica harta a Pămîntului Sfînt în Biserica Ortodoxă grecească a Sfîntului Gheorghe. Transfer la Amman. Cina si cazare la hotel in Amman.

Ziua 5 (12.09.2015) Amman – Desert Castles– Amman

Mic Dejun la hotel in Amman. Dupa micul dejun, incepe ziua prin a explora partea de Est a Iordaniei, pentru a vizita unul din orasele bine cunoscute de mii de ani in urma ce a fost numit RABBAT AMMOUN. Aici veti vizita Cetatea, Ruinele Romane, Teatrul Roman. Dupa vizitarea orasului se continua drumul la estul desertului, pentru a vizita QSR al Kharaneh – cel mai mare si cel mai bogat castel Ummayyad. Este o cetate mare, patrata inconjurata de ziduri cu turnuri circulare pe fiecare parte. Peretii si plafoanele sunt acoperite cu fresce pline de viață și doua dintre camerele sale sunt pavate cu mozaicuri colorate. Qasr al-Azraq este construit în bazalt negru. Intoarcere in Amman. Cina si cazare la Hotel in Amman.

Ziua 6 (13.09.2015) Amman - Um Qais – Anjara – Jerash – Amman

Mic Dejun la Hotel in Amman. Dupa micul dejun, se pleaca in Nordul Iordaniei, la Umm Qais (Gadara Vechi), acesta datand din secolul II i. Hr. Aici veti putea vedea strazi cu coloane, amfiteatre, biserici, temple si Marele Forum Roman. Din acest loc veti putea admira Golan si Lacul Tiberius. Se merge mai departe pentru a se vizita Anjara. Pelerinaj la Maica Domnului a Bisericii Mountain – o pestera reconstruita care este venerate ca un loc prin care Isus si mama Sa, Maria, au trecut in timpul calatoriilor lor intre Marea Galilee, orasele Decapolis, Betania si Ierusalim. Anjara a fost desemnat de catre Vatican ca loc de pelerinaj, Milenium 2000. De aici se continua drumul spre Nord pentru a vizita splendid conservare Greco- Romana a orasului Jerash - una dintre cetățile romane cel mai bine păstrate din Orientul Mijlociu și acest fapt creează, spontan, o familiaritate neobișnuită între vizitator și arhitecturile pietrificate care vorbesc despre o lume la fel cu a noastră, dar demult disparută. Intrarea în Jerash se face, prin Poarta de Sud de unde se poate ajunge ușor în celebra Piață Ovală. Actuala poartă datează din epoca bizantină, când zidurile cetății aveau o lungime de 3,5 km. Frumos ornată cu frunze de acant, poarta servea ca punct de acces către piața comercială care mai păstrează, azi, ca semn reprezentativ, o presă de ulei de măsline pietrifcată. Ne îndreptăm, în continuare, spre Piața Ovală, trecând prin Cardo Maximus o stradă mărginită de coloane , fapt pentru care a mai fost numita si “ bulevardul coloanelor “ . Piața Ovală ne uimește, de la început, nu doar prin faptul că ne apare, brusc, în fața ochilor, parcă de nicăieri , dar și prin dimensiunile sale, prin starea perfectă de conservare a colanelor și pavajului. Piața măsoară 90/80m și e încercuită de o colonadă în stil ionic, executată în sec. I d.H și de o alee pietonală. În centrul pieței, pot fi văzute două altare care, în atichitate, erau unite printr-o fântână. Bulevardul e lung de 800 de metri, iar pe laturile lui se aflau magazine cu tot felul de produse. În anul 170 d.H, strada a fost regândită de arhitecți, iar capitelurile ionice, mai fruste, au fost înlocuite cu zvelte și delicate capiteluri corintice. Se merge apoi si se viziteaza Teatrul Roman si Bizericile Bizantine- cu podele acoperite cu mozaicuri. Mai departe va veti bucura de o plimbare de-a lungul drumului principal trecand spre Nymphaeum. O vizită la Jerash este, fără îndoială, o întoarcere în timp. Cetatea dărâmată în secolul al VIII lea d.H de un cutremur, se ridică, astăzi, încet-încet, din ruine, recăpătându-și, parcă, gloria de odinioară. Intoarcere la Amman. Cina si cazare in Amman.

Ziua 7 (14.09.2015) Amman – Bethany – Dead Sea ( O beach) –Wadi Araba - Aqaba

După Micul dejun, plecare spre Betania. Situat la/în jurul dealului natural la Tell el Kharrar unde Ioan Botezatorul a trăit, predicat și a botezat, satul Betania, dincolo de Iordan a fost menționat în mod explicit în Biblie, Ioan 1:28 "Betania, dincolo de Iordan, unde Ioan a fost botezat", în timp ce John 10:40 amentionat incidentul când Isus a scăpat din ostilul Pharisees din Ierusalim și "a plecat din nou dincolo de Iordan în locul unde Ioan L-a botezat. Apoi se merge mai departe la Marea Moarta - cu oglinda apei la 423 m sub nivelul mării, țărmul înconjurător fiind astfel terenul uscat cu altitudinea cea mai joasă de pe glob. Veti avea posibilitatea de a innota in Marea Moarta si rara experienta de a simti senzatia plutitoare, oferindu-i in acelasi timp pielii tale un minunat tratament. Va mai puteti bucura de tratamente cu namol sau SPA –uri, cu alte cuvinte un adevarat rasfat. La sfarsitul zilei se pleaca spre Aqaba, mergand prin Wadi Araba. Cina si cazare in Aqaba

Ziua 8 (15.09.2015) Aqaba – Transfer la aeroport

Mic Dejun si timp liber, apoi transfer la aeroport Aqaba, pentru imbarcare spre Bucuresti.

Servicii incluse:

-Bilet avion (zbor charter TAROM )

-Asistenta turistica la sosire si la plecare

-7 nopti cazare cu Demipensiune la hotelurile alese

-Transferuri in concordanta cu programul cu autocar turistic A/C

-Taxele de intrare la siturile mentionate in program inclusiv in Petra si 800 m calarie cai

-Ghid limba Romana pe perioada vizitelor

-2 ore 4x4 jeep safari in Wadi Rum

-Taxa Aeroport

-Viza gratuita

Tariful nu include:

-Pranz optional in Wadi Rum CHAMP 17 eur/pers (acesta se achita in cadrul agentiei)

-Cheltuieli de natura personala

-Bauturi la mese si alte mese decat cele mentionate

-Asigurare Medicala obligatorie

 

Locatia

Hotel 3*

Hotel 4*

AQABA

Raed

Marina Plaza Tala Bay

PETRA

Edom

Panorama

AMMAN

Arena

Amman West

 

 


Contact Rapid
 1. Doriți mai multe informații? Aveți întrebări?
  Vă rugăm să ne contactați telefonic sau să completați formularul de mai jos.
 2. Numele dvs(*)
  Numele nu este trecut corect. Vă rugăm să folosiți doar litere, fără cifre sau alte semne de punctuație.
 3. Numărul de telefon
  Vă rugăm să introduceți numai cifre, fara spații sau semne de punctuație.
 4. Adresa de e-mail(*)
  Adresa de e-mail nu este valabilă.
 5. Mesaj
 6.   
 7. Completarea căsuțelor marcate cu asterisc (*) este obligatorie.