Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Hurghada
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Iordania

Aqaba & Marea Moarta - vara 2018

plecari incepand din 11 Martie 2018

Denumirea oficiala a acestei mici tari situate in Orientul Apropiat este Regatul Hasemit al Iordaniei. Are ca vecini Siria, Irakul, Arabia Saudita, Israelul si Autoritatea Nationala Palestineana. La vest acesta tara imparte cu Israelul coasta Marii Moarte si pe cea a Golfului Aqaba (Eliat) al Marii Rosii impreuna cu Arabia Saudita, Israel si Egipt. Portul Aqaba este singura sa iesire la mare. Raul Iordan este singura granita naturala a acestei tari, celelalte granite sunt trasate cu rigla in urma Acordului Sykes–Picot. Ammanul capitala acestui stat este un oras situat pe 19 coline fiecare cu specificul sau. Denumit mai demult Philadelphia, acest oras a fost condus de Imperiul Roman, Bizantin si apoi a fost sub stapanire britanica. Majoritatea institutiilor culturale si de conducere se afla in capitala. Incepand cu anul 1946 Iordania si-a dobandit independenta iar conform constitutiei din anul 1952 statul a devenit monarhie constitutionala.

Aqaba iordania harta politica Iordania

Iordania este una dintre cele mai ospitaliere tari din lume in care strainii sunt invitati de catre localnici in casele lor, sau unde poti lasa bunuri pe strada fara sa-ti fie teama ca vor fi furate. 

Bucataria iordaniana si in general toata bucataria araba, este foarte variata. Pe mesele iordanienilor se gasesc aperitive precum mezze, dulciuri insiropate, paine aromata, mansaf, preparate traditionale din miel, sosuri, iaurturi, orez sau fistic. Restaurantele cu specific arab din Iordania sunt pregatite sa isi intampine clientii cu astfel de bunatati. Traditionala pipa, narghileaua, poate fi incercata in numeroase cafenele si restaurante. Fumatul este mai comun in Iordania decat in Europa sau SUA iar aroma tutunului este slaba si foarte parfumata.

Pe lista patrimoniulul international UNESCO au fost incluse, intre anii 1985 -2011, 4 dintre cele mai spectaculoase obiective naturale sau culturale ale Iordaniei: Ruinele orasului Petra, Cetatea Q’useir Amra, situl arheologic de la Um-er-Rasas, zona protejata Wadi Rum. Din anul 2005 tradițiile culturale ale beduinilor din zona Petra și Wadi Rum figurează pe lista patrimoniului cultural imaterial al umanității UNESCO.


 

Servicii incluse:

Bilet avion 
Asistenta turistica la sosire si plecare
Cazare cu masa (functie de hotelul ales)
Transferuri cu autocar turistic A/C
Viza gratuita


   
Nu sunt incluse:

Taxa de aeroport
Taxele de intrare la siturile turistice 

Tarife

 

Kempinski Hotel 5*

Aqaba

Deluxe room

7 nopti/BB

726 euro

Movenpik Resort&Residence 5*

Aqaba

Superior room

7 nopti/BB

613 euro

Movenpik Resort&Spa 5*

Tala Bay

Superior room

7 nopti/BB

643 euro

Grand Swiss Belresort 5*

Tala Bay

Standard room

7 nopti/BB

595 euro

City Tower 3*+

Aqaba

Superior room

7 nopti/HB

490 euro

Cristal International 3*+

Aqaba

Superior room

7 nopti/HB

470 euro

 

Nu mai puțin de 100 de site-uri de importanță biblica...De la Avraam și Moise, la Ioan Botezătorul și Iisus Hristos, părinții fondatori a doua dintre cele trei religii monoteiste sunt toate strâns legate de peisajul iordanian. Chiar daca nu esti o persoana religioasa, prin natura, vizitând site-uri de semnificație biblică poate fi o mișcare incredibila și chiar o experiență spirituală de neuitat.

 


În categoria Sejururi avion mai găsiți:

Tunisia | Senior Voyage Malta | Tenerife | Thailanda | Antalya | 

>Vezi toate ofertele din această categorie

Contact Rapid
 1. Doriți mai multe informații? Aveți întrebări?
  Vă rugăm să ne contactați telefonic sau să completați formularul de mai jos.
 2. Numele dvs(*)
  Numele nu este trecut corect. Vă rugăm să folosiți doar litere, fără cifre sau alte semne de punctuație.
 3. Numărul de telefon
  Vă rugăm să introduceți numai cifre, fara spații sau semne de punctuație.
 4. Adresa de e-mail(*)
  Adresa de e-mail nu este valabilă.
 5. Mesaj
 6.   
 7. Completarea căsuțelor marcate cu asterisc (*) este obligatorie.