Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Hurghada
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Israel

Sarbatoarea Nasterii Domnului

Haifa – Cana Galileii – Muntele Tabor – Muntele Fericirilor – Capernaum – Marea Moartă – Hozeva – Ierusalim, Muntele Măslinilor, Muntele Sion, Via Dolorosa – Bethleem, Biserica Nașterii Domnului

betleem locul nasterii domnului craciun-isr

Ziua 1, 19 Decembrie, București – Tel Aviv – Haifa – Tiberias

Prezentare în Aeroportul București Otopeni la ora 07.45 pentru zbor București-Tel Aviv cu compania El Al. Decolare la ora 10.45 din București, sosire la ora 13.20 pe Aeroportul Ben Gurion-Tel Aviv. Ajunși în Tel Aviv, după formalitățile vamale ne deplasăm către Cezareea, locul unde Corneliu a fost botezat și de unde Sf. Ap. Pavel a plecat la Roma. Continuăm cu vizitarea orașului Haifa frumosul oraș-port, aflat într-un mare golf la poalele Muntelui Carmel și a frumoaselor grădini suspendate Bahai, cât și Biserica Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul). De aici plecăm spre locul de cazare. Cazare și cină la hotel în Tiberias/ Nazaret.

Ziua 2, 20 Decembrie, Capernaum – Muntele Fericirilor – Tabgha

Mic dejun. Ne îndreptăm către Capernaum, oraşul cel mai iubit de către Mântuitorul și unde a săvârșit cele mai multe minuni; aici vom putea vedea ruinele Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru. Vom continua cu Muntele Fericirilor, unde vom vizita biserica ce fost construită pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a ținut predica despre fericiri. Muntele se înalță la 175 m. deasupra nivelului Mării Galileii, dar totodată este la 35m. sub nivelul Mării Mediterane. Se merge la Tabgha, loc ce aminteşte de minunea înmulţirii a 5 pâini şi 2 peşti și hrănirea a peste 5000 de oameni. Vom termina ziua cu vizita la Biserica Sf. Petru, ce aminteste de momentul repunerii in treapta apostoliei a Sf. Petru. Cazare și cină la hotel în Tiberias/ Nazaret.

Ziua 3, 21 Decembrie, Nazaret – Muntele Tabor – Bethleem

După micul dejun vom merge către Nazaret, situat în partea nordică a Israelului. Este cel mai populat oraș arab din Israel și este descris ca fiind locul copilăriei lui Iisus Hristos. Aici vom vedea Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil, ridicată deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria și aflat în apropierea casei acesteia din Nazaret; biserica este pictată de frații Moroșanu în 1977. Apoi vom merge către Biserica Catolică Buna-Vestire în incinta căreia se află grota în care Fecioara Maria a fost înștiințată de Arhanghelul Gavriil ca Îl va naște pe Iisus. Continuăm cu Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbrea la Faţă a Domnului; în biserica greco-ortodoxă se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Coborâm pe valea râului Iordan spre Yardenit – pe malul râului Iordan, loc amenajat pentru a intra în apa Iordanului. Plecăm către Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei în vin. Ne deplasăm pe valea râului Iordan spre Bethleem. In apropiere de orasul Ierihon este Mănăstirea Sf. Gherasim pe care o vom vizita și noi. Cazare și cină la hotel în Bethleem.

Ziua 4, 22 Decembrie, Ierusalim (Via Dolorosa) – Bethleem (Biserica Nasterii) – Ein Karem

După micul dejun ne vom deplasa către Ierusalim și vom intra în Cetatea Sfântă a Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri în care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Israel – Sărbătoarea Nașterii Domnului Haifa – Cana Galileii – Muntele Tabor – Muntele Fericirilor – Capernaum – Marea Moartă – Hozeva – Ierusalim, Muntele Măslinilor, Muntele Sion, Via Dolorosa – Bethleem, Bis. Nașterii Domnului “Opriti-vă de la căile voastre! Priviți și întrebați de căile celor de demult, de calea cea buna și mergeți pe dânsa și veți afla odihnă sufletelor voastre.” Ieremia 6,16 Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Deplasare la Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul. Aici vizităm Biserica și locul unde s-a născut ”cel mai mare Om născut dintr-o femeie” şi Izvorul Sfintei Fecioare Maria locul întâlnirii Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta. După amiaza vom merge în Bethleem unde vom admira Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului, ce adăposteşte peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită “Betleemita” sau “Apărătoarea Bethleemului”; de aici la proximativ 500 m. se află Grota Laptelui, unde potrivit tradiției era adăpostită Maica Domnului cu Pruncul, în noaptea în care Dreptul Iosif a primit porunca de la înger să părăsească Betleemul și să fugă în Egipt. Cazare și cină la hotel în Bethleem

Ziua 5, 23 Decembrie, Hozeva – Qumran – Marea Moartă – Ierihon

Mic dejun. Apoi vom merge către Hozeva unde vom vizita Mănăstirea Sf. Gheorghe ale cărei baze au fost puse de Sfinţii Ioachim şi Ana, fiind locul unde cei doi sfinţi s-au rugat pentru dăruirea unui prunc. Inițial, biserica mănăstirii era închinată Maicii Domnului. Astăzi, însă, după reconstruiri şi renaşteri, biserica poartă drept hram pe Sfântul Gheorghe Hozevitul şi pe Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ. Tot în mănăstire se află şi peştera unde a trăit mulţi ani Proorocul Ilie. Lângă Qumran, un magazin de produse cosmetice pe bază de săruri de la Marea Moartă. În grotele de la Qumran un păstor a găsit întâmplător, în anul 1947, sulurile de manuscrise de la Marea Moarta. Vizită la Marea Moartă cu posibilă baie în apa sărată, bogată în minerale. Ne deplasăm către Ierihon, de unde vom avea o privire panoramică asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. După aceea ne vom merge către Mănăstirea „Dudul lui Zaheu” şi Aşezământul Românesc de la Ierihon. Cazare și cină la hotel în Bethleem.

Ziua 6, 24 Decembrie, Muntele Scopus – Măslinilor – Muntele Sion – Ierusalim

După micul dejun vom merge în Ierusalim, numit și Orașul Păcii, pe Muntele Măslinilor, unde vom vizita: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului ce amintește de Înălțarea Domnului la cer și unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost găsit pentru a doua oară capul Sf. Ioan Botezătorul, Mănăstirea Pater Noster, loc unde potrivit tradiției, Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”), Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”) zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a plâns lipsa de pocăință a celor din Cetatea Sfântă dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul, Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins, Biserica Mormântul Maicii Domnului unde vom coborâ cele 48 de trepte până la Mormântul Fecioarei Maria şi Grota Trădării, grota unde a fost închis Iisus înainte de judecată. Continuăm cu Muntele Sion unde sunt Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” (locul primei biserici creștine din lume) şi Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Vizită în zona evreiască a Sfintei Cetăți la Zidul Plângerii. Cazare și cină la hotel în Bethleem. După cină, se merge în Bethleem - Biserica Nașterii Domnului, pentru a participa la slujba care începe după ora 22:00 pe platoul din fața sa, eveniment important transmis în întreaga lume. Întoarcere la hotel.

Ziua 7, 25 Decembrie, Ein Karem – Tel Aviv – București

Mic dejun. Participare la Sfanta Liturghie la Asezamantul Romanesc de la Ierusalim. Plecam spre Tel Aviv, unde vom face un tur panoramic al orasului catre Jaffa, vechi port, acum un faimos cartier al artistilor unde vizitam casa lui Simon Tabacaru si biserica Sfantul Petru ce comemoreaza invierea Tabitei. Prezentare în Aeroportul Ben Gurion pentru zbor Tel Aviv-București cu compania El Al. Decolare la ora 19.40 din Tel Aviv cu destinația București, sosire la ora 22.30 pe aeroportul Otopeni – București

TARIF: 495 Euro/persoana

Supliment de single 150 Euro

Reducere copil 6-11.99 ani – 20 Euro

Reducere a 3 pers in camera – 20 Euro

 

Servicii incluse:

-Transport cu avionul București – Tel Aviv – București

-6 nopţi cazare la hoteluri de 4*/3*(categoria este valabilă şi aferentă pentru Israel) conform clasificării

-Demipensiune (2 mese pe zi - conform programului)

-Taxiuri Muntele Tabor, taxe de intrare la obiectivele din program

-Transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului

-Preot însoţitor din partea agentiei și ghid local vorbitor de limba română

Nu sunt incluse:

-Taxe de aeroport 125 Euro/persoana

-Tips pentru ghid și sofer în Israel: 2 Euro de persoană pe zi (se achită obligatoriu in Israel)

-Masa de prânz

-Alte taxe şi cheltuieli personale


 

Observatii

Grup minim 35 oersoane.

Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.

Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

Copiii beneficiază de reducere pentru cazare în cameră cu doi adulţi.

Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.

Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.

Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Israel.

Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mână max. 7 kg/ pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite)

Distribuția camerelor la hotel se face de către recepția acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.

Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitați receptionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

Așezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor.

Pentru călătorie este necesar pașaportul valabil 6 luni de la data întoarcerii în țară

ATENTIE!!! VĂ RUGĂM SĂ PĂSTRAŢI BILETUL DE AVION DEOARECE VA FI NEVOIE SĂ-L ARĂTĂM LA INTRAREA ÎN AEROPORTUL DIN TEL AVIV (chiar dacă este electronic).

 


Contact Rapid
 1. Doriți mai multe informații? Aveți întrebări?
  Vă rugăm să ne contactați telefonic sau să completați formularul de mai jos.
 2. Numele dvs(*)
  Numele nu este trecut corect. Vă rugăm să folosiți doar litere, fără cifre sau alte semne de punctuație.
 3. Numărul de telefon
  Vă rugăm să introduceți numai cifre, fara spații sau semne de punctuație.
 4. Adresa de e-mail(*)
  Adresa de e-mail nu este valabilă.
 5. Mesaj
 6.   
 7. Completarea căsuțelor marcate cu asterisc (*) este obligatorie.