Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Mallorca
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Weekend Cracovia

Festivalul Dragonului...

cracovia cracovia4 festival cracovia

Data de plecare: 31 Mai 2018

Ziua 1 - Joi. Plecare din Timisoara noaptea, in jurul orelor 03.00. Se tranziteaza Ungaria si Slovacia. Ajunsi in Cracovia ne cazam la hotel. Apoi plecam sa vizitam salina Wielicza (mina functioneaza din Evul Mediu. Traseul turistic in interiorul minei este de 3,5 km si se desfasoara la o adancime cuprinsa intre 64 si 135 m. La finalul turului puteti servi o cafea intr-un restaurant aflat la 125 m adancime. Tot aici puteti gasi si un magazin de suveniruri). Cazare la hotel.

Ziua 2 - Vineri. Mic dejun. Plecare spre Auschwitz (aprox. 60 km distanta de Cracovia). Se viziteaza complexul Auschwitz – Birkenau. Lagărul de la Auschwitz - Birkenau a fost cel mai mare lagăr nazist din cele două războaie mondiale. Acestea aveau ca scop distrugerea unor minorități europene ca evreii sau țiganii, fiind situate la aproximativ 60 de km de Cracovia, în sudul Poloniei. Lagărele de la Auschwitz au fost un element major în perpetuarea Holocaustului. Spre sfârșitul anului 1944, Himmler decide că ,,problema evreiască” era rezolvată și ordonă distrugerea instalațiilor de exterminare. Dupa masa plimbare pietonala in Cartierul Kazimierz din Cracovia, renumit pentru monumentele istorice, sinagoga. Cazare la hotel.

Ziua 3 - Sambata. Mic dejun. Se viziteaza complexul Wawel (Castelul Regal, Catedrala, Turnul Dragonului). Tur de oras pietonal cu vizitarea urmatoarelor obiective: Strada Kanonicza, Biserica Sf. Andrei, Piata Principala, Biserica Sf. Maria, Biserica Dominicana, Poarta Sf. Florian, Barbicana. Cracovia, numită și ,,leagănul vechii și frumoasei republici” este considerată capitala culturală a Poloniei și unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa. Castelul renascentist de pe dealul Wavel reprezintă rezidența istorică a regilor Poloniei. Colecțiile vaste pe care le adăpostește includ opere de artă ale vechilor artiști, mobilă antică, precum și cea mai mare colecție de tapet Arras din Europa. Catedrala din vecinătatea castelului, locul încoronării regilor polonezi, este azi trezoreria suvenirelor naționale și a celor mai splendide opere de artă poloneze. De o frumusețe deosebită este Capela Sigismund, considerată o operă extraordinară a artiștilor renascentiști de la nord de Alpi. În Cracovia toate drumurile duc la piața Veche, deoarece aici locuitorii și turiștii se simt în largul lor. Această piață, considerată cea mai mare a Europei este dominată de marea Biserică gotică Sf. Maria, cu vestitul său altar sculptat în lemn de tei- cel mai valoros altar gotic din Europa. Vom vizita si cea mai veche  si mare universitate din Plonia, Universitatea Jagello si vom urmari Festivalul Dragonului pe Vistula. Cazare la hotel.

Ziua 4 - Duminica. Mic dejun. Plecare spre  Timisoara.

Tarif: 190 Euro/persoana, cazare in camera dubla sau tripla

 

Servicii incluse:

-3 nopti cazare cu mic dejun la hotel  3*
-transport autocar omologat curse externe
-servicii ghid pe tot parcursul excursiei

Nu sunt incluse:

-intrari obiective turistice
-asigurarea medicala/storno

Nota 

Locurile în autocar vor fi rezervate în funcţie de ordinea înscrierii în agenţie.
Preţul este valabil pentru un grup de minim 40 de persoane.
Ghidul are voie să modifice programul turistic fără a schimba structura acestuia.


 

Legenda

Se spune că în timpul domniei Regelui Krak, fondatorul legendar al oraşului,un dragon îşi făcea veacul într-o peşteră în apropiere de Vistula. Acest dragon se hrănea cu ce apuca făcând tot felul de pagube oamenilor dar cel mai mult îi plăcea să se hrănească cu fete tinere şi neprihănite. La un moment dat multe tinere au fugit din oraş,altele au fost mâncate iar dragonul a rămas fără hrană. Regele, ajungând la disperare deoarece nimeni şi nimic nu putea ucide acest dragon iar oamenii ajunseseră înspăimântaţi, a promis că oricine reuşeşte să-l ucida o va primi de soţie pe frumoasa lui fiică, Wanda. Zis şi făcut, un tânăr curajos, cizmar al oraşului, a umplut cu sulf o oaie şi i-a dat-o ca hrană. Dragonul înfometat a mâncat-o şi arzându-l pe interior a baut apă din Vistula până a explodat. Regele Krak s-a ţinut de promisiune şi toţi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi.

 

 


În categoria Turism extern mai găsiți:

Evia | Botswana | Helsinki&Stockolm | Austria | Israel | 

>Vezi toate ofertele din această categorie

Contact Rapid
 1. Doriți mai multe informații? Aveți întrebări?
  Vă rugăm să ne contactați telefonic sau să completați formularul de mai jos.
 2. Numele dvs(*)
  Numele nu este trecut corect. Vă rugăm să folosiți doar litere, fără cifre sau alte semne de punctuație.
 3. Numărul de telefon
  Vă rugăm să introduceți numai cifre, fara spații sau semne de punctuație.
 4. Adresa de e-mail(*)
  Adresa de e-mail nu este valabilă.
 5. Mesaj
 6.   
 7. Completarea căsuțelor marcate cu asterisc (*) este obligatorie.