Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Hurghada
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Weekend Venetia

Pitorescul italian...

de la punta sabbioni Murano canal grande

Date de plecare: 5 Martie, 30 Aprilie, 5 Iunie, 3 Septembrie 2020

Ziua 1. Plecare din Timișoara cu autocar omologat curse externe. Tranzitarea Ungariei – Austriei - Italiei. Sosire la Lido di Jesolo - una dintre cele mai frumoase stațiuni ale Mării Adriatice, ce se întinde de-a lungul Coastei de Nord-Est, lângă laguna Veneției, locul ideal pentru a combina odihna și relaxarea cu călătoriile sau vizitele culturale. Cazare Hotel 3*, cină.

Ziua 2. Mic dejun. Transfer cu vaporul de la Punta Sabioni, se vizitează Veneția – spunem adio asfaltului și mașinilor poluante pentru că de aici încolo nu călcăm decât pe piatră șlefuită manual cu multe secole în urmă. Trecem o mulțime de poduri și podulețe, sub care nu e decât apa sărată a Adriaticii, domolită printre casele cu prag, din care ieși pentru a sări direct în gondolă, vehicul atât de grațios încât pare desprins parcă din altă lume. Opțional cu gondola sau cu un vaporetto, după ce revenim din visare, vom porni pe Canale Grande, “Strada Principală a Orașului”, i-am putea spune, dacă nu ar fi din apa, pe ale cărei laturi sunt aliniate ca la comandă, palate renascentiste uluitor de frumoase, chiar dacă sunt scăldate la propriu în ape. Turul orașului cuprinde Piața San Marco (locul în care, în fața Catedralei San Marco și a Dogelui se revărsau darurile corabierilor ce străbăteau mările), Puntea Suspinelor, Palatul Dogilor, Bazilica San Marco, Turnul Campanile, Procurațiile, Podul Rialto sau Prefecturile Imperiale înainte de a debarca în mulțimea de porumbei de pe Debarcaderul Sclavilor, locul unde, până la 1810, sclavii africani se licitau direct de pe cheiul acesta. Opțional se face Excursie pe Insula Murano - insula sticlei ce duce renumele mețterilor de aici peste tot în lume. Vizită la un atelier (demonstrație de măiestrie de sticlărie) și apoi timp liber pentru a admira uimitoarele dantelării în sticlă ale marilor case de producție aflate pe insulă de mai bine de 700 de ani și Insula Burano – insula pescarilor și a frumoaselor broderii și dantelării. Plimbare pe micul Corso al insulei până în Piața Baldassare Gallupi unde se află Biserica și Museo dell Merletto. Seara, cumpărături-de la modă la design și la produsele alimentare tradiționale, cele mai bune magazine din Jesolo pot fi văzute de-a lungul unei strazi petonale de 13 km. Cazare hotel, cină în Lido.

Ziua 3. Mic dejun. Opțional se vizitează Padova și Verona. Se pleacă spre Padova – oraș al științelor (datorită universității din secolul al XIV-lea unde a studiat Galileo Galilei) dar și oraș al artelor (aici s-au născut Donatello, Virgiliu, Bellini si Vasari). Se vizitează: Prato della Valle – cea mai mare piață din Europa, Basilica di Sant'Antonio, Gattamelata – mulajul în bronz al lui Donatello, zona Vechii Universități care și-a deschis porțile în 1222, Piața Signoria cu Salonul lui Palladio. Se continuă drumul spre Verona – orașul lui Romeo și al Julietei, al doilea oraș ca mărime din regiunea Veneto în ceea ce privește populația și bogățiile culturale. Se vizitează Piazza Bra cu arenele romane ce datează din secolul I, Piazza delle Erbe,  Piazza dei Signori cu celebrele morminte ale familiei Scaligeri, apoi vom poposi câteva momente în fața balconului Julietei. Seara, întoarcere la Lido di Jesolo - timp liber pentru odihnă, plimbare, eventual cumpărături. Cazare hotel.

Ziua 4. Mic dejun. Părăsim în această zi zona Veneto, cu gândul de a reveni. Sosire în Timisoara, în jurul orelor 24 (în funcție de formalitățile vamale).

 

TARIF:

225 Euro/persoana, cazare in camera dubla, seria din 5 Martie

250 Euro/persoana, cazare in camera dubla, perioadele urmatoare

50 Euro - supliment camera single


Servicii incluse:

- 3 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3*

- servicii ghid pe tot parcursul excursiei

- transport autocar omologat curse externe

Nu sunt incluse:

-intrări obiective turistice/gondola

-opțional - transport cu vaporașul Punta Sabioni - Veneția - Murano - Burano - Punta Sabioni ~ 23 Euro

-opțional Padova - Verona: 25 Euro/persoana

-asigurări medicale/ storno

Acte necesare:

paşaport original sau carte de identitate

cazier judiciar pentru insotitorul de grup de copii

pentru copiii sub 18 ani – declaratie notariala de la ambii parinti, dupa caz.

Nota:

Locurile vor fi rezervate in functie de ordinea inscrierii in agentie.

Pretul este valabil pentru grup de minim 40 de persoane. In cazul in care vor fi mai putini participanti, pretul se recalculeaza.

Ghidul are voie sa modifice programul turistic fara a schimba structura acestuia.

 

 


Contact Rapid
 1. Doriți mai multe informații? Aveți întrebări?
  Vă rugăm să ne contactați telefonic sau să completați formularul de mai jos.
 2. Numele dvs(*)
  Numele nu este trecut corect. Vă rugăm să folosiți doar litere, fără cifre sau alte semne de punctuație.
 3. Numărul de telefon
  Vă rugăm să introduceți numai cifre, fara spații sau semne de punctuație.
 4. Adresa de e-mail(*)
  Adresa de e-mail nu este valabilă.
 5. Mesaj
 6.   
 7. Completarea căsuțelor marcate cu asterisc (*) este obligatorie.