Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Hurghada
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Turism balnear la Heviz, Ungaria

Oferta 2020

Statiune situata pe malul lacului cu acelasi nume, la capatul de vest al lacului Balaton, in regiunea Zala, la 194 km distanta de Budapesta. Lacul termal Heviz este al doilea ca marime in lume, avand o suprafata de 47.500 mp. Fluxul de apa este foarte puternic si se considera ca apa lacului este improspatata si completata zilnic, caldura ei provenind de la un crater scufundat la 38 m. Fauna si flora sunt unice în Lacul Hévíz datorita compozitiei chimice si a temperaturii apei, care este usor radioactiva si contine compusi sulfurici si oxigen, (aici traiesc mai multe specii de alge caracteristice doar acestui lac, unice in lume). Efectul curativ al apei a fost cunoscuta de pe vremea romanilor, descoperirile arheologice venind in sprijinul acestor afirmatii.

heviz02 heviz 1 heviz 3

Tratamentul balnear complect a fost dezvoltat in timp ca un fel unic de ingrijire...

Citeşte mai departe: Turism balnear la Heviz, Ungaria


Turism balnear la Morahalom, Ungaria

Oferta 2020

Localitate mica, cocheta, primitoare, Morahalom se afla la doar 20 km departare de Szeged, in drum spre Baja. Cu o dezvoltare foarte dinamica si bazandu-se pe turismul balneo-curativ, a devenit cu adevarat capitala regiunii Homkhat.

strand morahalom morahalom

In 1960 a fost gasita la adancimea de 660 m o apa termala valoroasa, alcalin-hidrocarbonata, cu o temperatura de 39,5°C. In 2004 s-a forat o noua sonda pana la adancimea de 1300 m, care asigura o apa termala la temperatura de 67,5°C, fiind folosita pentru incalzirea intregului complex balnear. Apa curativa, cu iod, alcalin-hidrocarbonata, este recomandata pentru vindecarea bolilor de coloana, bolilor ginecologice, inflamatiile si deteriorarile articulatiilor umerilor si genunchilor. Intern se recomanda bolilor de stomac si intestinale.

Strandul dateaza din anii’60, dar pe parcursul anilor a suferit multiple...

Citeşte mai departe: Turism balnear la Morahalom, Ungaria


Turism balnear la Praga, Cehia

Oras plin de frumuseti, vibrant, agitat, aglomerat, tot timpul potopit de turistii dornici sa-i cunoasca toate tainele, ne mai ofera o surpriza si anume cel mai mare aquaparc din Europa Centrala.

Aquapark praga aquapalace1 aquapalace4

Aquapalace Praga este cel mai mare centru acvatic din Europa Centrala, format din trei asa zise, Palate de apa - Palatul Tezaurului, Palatul Aventurii si Palatul de relaxare. Valuri artificiale, acvariu, piscina, wire pool, banci de masaj de relaxare si terase, piscina pentru copii, piscine pentru copii si tobogane, pot fi gasite în lumea apelor. Pentru cei care ar dori sa încerce scufundari, aici este amenajat un loc special, un tub de 8 m adancime pentru acest gen sportiv. Zona din afara ofera un alt bazin de înot, teren de joaca pentru copii cu piscina si o gradina amenajata pentru de plaja. Întregul complex este interconectat printr-un rau de 450 m lungime...

Citeşte mai departe: Turism balnear la Praga, Cehia


Turism balnear la Szeged, Ungaria

Oferta 2020

Orasul este situat in partea de sud-est a tarii, aproape de granita cu Romania, la doar 115 km distanta de Timisoara si 105 km de Arad. Este al patrulea oras, ca marime, al Ungariei si capitala a regiunii Csongrad.

szeged Szeged 2 sinagoga szeged

Szegedul a renascut pe masa de desen a inginerilor - dupa catastrofa inundatiei din anul 1879, cand Tisa a luat cu ea aproape tot – asadar acum este cel mai modern oras maghiar si isi farmeca oaspetii si turistii cu largile sale magistrale circulare si radiale, cu grandiosul centru renovat al orasului, cu palatele sale în stil eclectico-secesionist. Acestei impresionante parti ale orasului i s-a decernat premiul "Europa Nostra". Cele mai cunoscute branduri ale Szegedului sunt: ardeiul iute si boiaua, salamul Pick si renumita ciorba de peste cu boccelute. 

Szegedul mai este cunoscut si ca „oraşul soarelui, al statuilor şi...

Citeşte mai departe: Turism balnear la Szeged, Ungaria