Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Hurghada
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Turism balnear la Szeged, Ungaria

Oferta 2020

Orasul este situat in partea de sud-est a tarii, aproape de granita cu Romania, la doar 115 km distanta de Timisoara si 105 km de Arad. Este al patrulea oras, ca marime, al Ungariei si capitala a regiunii Csongrad.

szeged Szeged 2 sinagoga szeged

Szegedul a renascut pe masa de desen a inginerilor - dupa catastrofa inundatiei din anul 1879, cand Tisa a luat cu ea aproape tot – asadar acum este cel mai modern oras maghiar si isi farmeca oaspetii si turistii cu largile sale magistrale circulare si radiale, cu grandiosul centru renovat al orasului, cu palatele sale în stil eclectico-secesionist. Acestei impresionante parti ale orasului i s-a decernat premiul "Europa Nostra". Cele mai cunoscute branduri ale Szegedului sunt: ardeiul iute si boiaua, salamul Pick si renumita ciorba de peste cu boccelute. 

Szegedul mai este cunoscut si ca „oraşul soarelui, al statuilor şi al fântânilor”. Simbolul oraşului este Piaţa Dom şi ceasul muzical situat vis á vis de Dom. Aici are loc în fiecare vară Festivalul de Teatru şi Operă. Mărimea Pieţii Dom este asemănătoare cu mărimea Pieţii San Marco din Veneţia. Aici se află cel mai vechi turn din oraş care datează din secolul al XI-lea. Biserica este ornamentată cu mozaicuri si statui. Grădina Zoologică din Szeged este cea mai întinsă din Ungaria. Cea mai spectaculoasă parte o constituie zona care aminteşte de atmosfera pampasului şi a junglei din America de Sud. Sinagoga datează din anul 1900 şi a fost construita în stilul art nouveau.

Băile Anna

Baia s-a deschis în anul 1896 şi se află într-o clădire monument. Apa termală este inodoră, de duritate scăzută, alcalină şi conţinut ridicat de fier.  Este recomandată pentru boli ale aparatului locomotor, articulaţiilor cauzate de uzură, afecţiuni ale coloanei, afecţiuni ginecologice.

Baia Napfényfürdő Aquapolis

Baia s-a deschis în anul 2010 şi oferă posibilitate de tratament, regenerare şi distracţie pentru toate varstele.  Dispune de 13 tobogane (printre care cel mai lung din Europa). Piscina interioară este legată cu piscina de welness din exterior. Pentru copii se oferă distracţie pe 4 nivele şi un colţ special pentru joacă. Ştrandul include o piscină pentru înot, piscină cu tobogan şi piscină pentru copii. Pentru tratament există un centru medical cu 14 camere. Apa care ajunge la suprafaţă de la o adăncime de 1551 m are o temperatură de 70o C. În centrul de terapie se oferă tratamente cu apa curativă , băi în cadă cu apă termală, împachetare cu nămol, masaj medical, gimnastică acvatică, servicii medicale complexeZona de wellness dispune de piscină, jacuzzi, saună, baie cu aburi, cameră salină, tepidariu

De vizitat:

 • Biserica Votiva
 • Palatul Episcopal
 • Biserica Franciscana, construita în stil gotic, în secolul al XV-lea
 • Biserica Ortodoxa, secolul XVIII
 • Sinagoga
 • Biserica ordinului minoritilor, construita în stil baroc, secolul al XVIII-lea
 • Muzeul "Ferenc Móra"
 • Teatrul National
 • Gradina Botanica Universitara
 • Gradina Zoologica
 • Baile Anna, deschise in anul 1896
 • Domul, in piata caruia se organizeaza anual Festivalul Teatrului de Vara
 • Pick Salami &  Szegedi Paprika Muzeum

HOTEL HUNGUEST FORRÁS 4*

hunguest forras szeged forras room

Renovat in totalitate, atat la exterior cat si la interior, hotelul isi asteapta oaspetii in 196 de camere cu AC din care 162 sunt camere duble (din care 42 nu sunt decomandate iar 5 sunt special realizate pentru persoane cu dizabilitati), 28 apartamente din care 6 sunt de lux. Unele din apartamente si garsoniere sunt echipate cu jacuzzi interior si exterior si/sau semineu.

Hotelul are deasemenea un restaurant, gradina, sali de conferinte, camere pentru intruniri, alee de bowling cu 4 piste, Xbox, salon coafura, manichiura, pedichiura, sala biliard.

Complexul SPA - "Napfényfürdo Aquapolis Szeged”, care se afla in vecinatatea hotelului si poate gazdui 3000 de persoane a fost de asemenea renovat. Un nou loc pentru vindecare, intretinere, distractii si Spa, ofera fiecarui grup de varsta o suprafata cu apa de 4400 mp pentru recuperare (spital pe timp de zi), relaxare (intretinere discreta), regenerare (camere cu masaj, saune), distractii (piscine) si odihna activa (cel mai lung tobogan cu apa din Europa care va sta la dispozitie pe tot parcursul anului).

Tarife în Euro/persoană

 

szeged


Contact Rapid
 1. Doriți mai multe informații? Aveți întrebări?
  Vă rugăm să ne contactați telefonic sau să completați formularul de mai jos.
 2. Numele dvs(*)
  Numele nu este trecut corect. Vă rugăm să folosiți doar litere, fără cifre sau alte semne de punctuație.
 3. Numărul de telefon
  Vă rugăm să introduceți numai cifre, fara spații sau semne de punctuație.
 4. Adresa de e-mail(*)
  Adresa de e-mail nu este valabilă.
 5. Mesaj
 6.   
 7. Completarea căsuțelor marcate cu asterisc (*) este obligatorie.