Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Hurghada
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Golf

 

Iarna 2013 - 2014

 

Golful este un sport foarte popular în America de Nord, Marea Britanie, Irlanda, Suedia, Austria, Australia, Coreea și Japonia unde procente semnificative ale populației practică golful. Golf amator se practică din ce în ce mai mult în Europa inclusiv cea de Est și în Asia. Există un mare număr de cluburi și terenuri publice care oferă condiții excelente pentru golf. O altă componentă a golfului amator este turismul. O mare diversitate de destinații turistice includ golful în oferta de agrement. Destinații renumite îmbină zone de litoral cu golful, dar și multe zone lipsite de atracții naturale (mare, munte ) au făcut din golf o atracție turistică.

Golful este un joc sportiv în care competitorii, folosind mai multe tipuri de crose, lovesc mingile și încercă sa le introducă, pe rând, în găurile unui teren de golf, din cât mai putine lovituri. Acest sport se poate practica de la vârstele cele mai mici până la cele mai înaintate. O rundă standard de golf implică parcurgerea pe jos a unei distanțe de 10-15 km, uzual. Regulamentul acestui sport nu impune un teren de joc standardizat. Dimpotrivă, jocul se desfășoară pe trasee de golf, fiecare având o formă particulară, conform reliefului pe care este construit. Un detaliu comun este faptul că aceste trasee au în general 9 sau 18 găuri.

Reglementarea jocului de golf este atribuția The Royal and Ancient și U.S. Golf Association. Cele două organism conlucrează, iar reglementările lor nu se contrazic ci țin doar de specificitatea jocului din diverse regiuni. În plus, pe fiecare teren sunt impuse Reguli Locale (Local Rules) care sunt aplicabile doar pe terenul respectiv, fiind elaborate în funcție de particularitățile terenului, starea acestuia și afluxul de jucători. Nu există limitări legate de condițiile meteorologice sau starea terenului, golful putând fi teoretic practicat tot timpul anului, singura condiție fiind existența luminii diurne, terenurile dotate cu nocturnă fiind foarte rare - având în vedere suprafața pe care o ocupă (între 15 și 100 hectare, uzual 70 hectare). Fiecare rundă presupune jucarea unui număr de găuri într-o anumita ordine pe un teren de golf (Golf Course). În mod tradițional sunt 18 găuri, iar pe un teren de golf de 9 găuri acestea pot fi parcurse de doua ori.

În cursul jocului, jucătorii pot merge, sau pot conduce mașinute speciale de golf. Jocul se poate desfășura fie de unul singur, fie în grupuri (flights). Jucătorii pot fi însoțiți de "caddies" (persoane care se ocupă cu transportul echipamentului jucătorilor) dar fiind și singurii care pot oferi sfaturi jucătorului în timpul rundei. Un jucător nu poate avea mai mult de un caddie la un moment dat. O caracteristică specială a jocului de golf este ca jucătorul nu joacă împotriva unui adversar care trebuie învins. Concurenții și colegii de "flight" nu pot interveni sau influența performanța jucătorului. Acesta joacă exclusiv cu mingea lui, cu crosele sale. În jocul de golf jucătorul ține cont exclusiv de terenul pe care joacă, condițiile meteo, de propriile abilitați și limite. Pentru a nu influența jocul celorlalți jucători, există reguli legate de etichetă, ținută și conduită.

 

 

 

SPANIA - Costa de la Luz

IBEROSTAR ROYAL ANDALUS 4* SUP - Novo Sancti Petri

iberostar novi sancti iberostar room

Localizare: direct la malul marii, pe plaja La Barosa, la doar 250 m de terenul de golf Novo Sancti Petri, 3 km de terenul La Estancia, 8 km de terenul Campano, 36 km de Montenmedio.

Facilitati hotel: 413 camere (duble standard, duble Premium, camere familiale, Junior suite, suite), lobby, buffetrestaurant, á-la-carte restaurant, 2 baruri, magazin souvenire, internet(contra cost), gradina cu terasa si 2 piscine, piscina si loc de joaca pentru copii, servicii baby-siter, sala fitness, activitati Fit&Fun, sauna, jacuzzi, masaj, aromo terapie in SPA Sensation (contra cost).

Masa: Demipensiune, All inclusive

Facilitati camere: vedere la mare sau partial, aer conditionat, balcon/terasa, telefon, TV, internet (contra cost), minibar, seif, baie cu dus, uscator de par.

In perioada 18.11.2013 - 09.02.2014 iubitorii golfului beneficiaza de pachete speciale:

All you can play - include cazare cu masa 7 nopti, 6 zile de golf pe terenul Novo Sancti Petri (din care 1 pe Campano) si 1 pe terenul Montenmedio.

All you can learn - include cazare cu masa 7 nopti, 5 zile green fees si curs pentru incepatori.

TARIFE

de la 38 euro/noapte/persoana, cazare in camera dubla standard, demipensiune

de la 63 euro/noapte/persoana, cazare in camera dubla standard, demipensiune, in variantele All you can Play, All you can learn

 

BARCELÓ MONTECASTILLO GOLF 5* - Jerez de la Frontera

barcelo montecastillo barcelo room

Localizare: la aprox 20 km de coasta Atlanticului, in inma clubului de golf Montecastillo, la 14 km de terenul Sherry Golf, 28 km de terenul El Puerto

Facilitati hotel: 159 camere (duble standard, duble Deluxe, junior suite, suite), 38 vile cu 2 sau 3 camere, bar, restaurant El Lagar, 2 piscine, internet gratuit, SPA, sauna, aromoterapie, jacuzzi.

Masa: Mic dejun, Demipensiune, Pensiune completa sau All inclusive.

Facilitati camere: aer conditionat, minibar, aparat de cafea/ceai, incalzire, TV, seif, telefon, internet gratuit, baie cu dus, uscator de par. Vilele au bucatarii complet utilate, internet gratuit.

 


Contact Rapid
 1. Doriți mai multe informații? Aveți întrebări?
  Vă rugăm să ne contactați telefonic sau să completați formularul de mai jos.
 2. Numele dvs(*)
  Numele nu este trecut corect. Vă rugăm să folosiți doar litere, fără cifre sau alte semne de punctuație.
 3. Numărul de telefon
  Vă rugăm să introduceți numai cifre, fara spații sau semne de punctuație.
 4. Adresa de e-mail(*)
  Adresa de e-mail nu este valabilă.
 5. Mesaj
 6.   
 7. Completarea căsuțelor marcate cu asterisc (*) este obligatorie.