Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Mallorca
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Africa de Sud

Cape Town-Capul Bunei Sperante-Oudtshoorn-Cango Caves-Garden Route-Knysna-Port Elizabeth-Durban-Parcul National Hluhluwe-Hazyview-Parcul National Kruger-Blyde River Canion-Pilgrim's Rest-Johannesburg-Cascada Victoria-Sun City-Pretoria

Farmecul acestei destinatii este dat deopotriva de prezentul african prin revelarea trecutului sau, de mirodeniile exotice, de peisajele diverse cu plaje de nisip alb scaldate de apele turcoaz ale Oceanului Indian, cu lanturi muntoase impunatoare, cu pesteri impresionante, cu trecatori care ofera imagini spectaculoase, cu dune halucinante, cu cascade magnifice, Cascada Victoria fiind cel mai graitor exemplu, cu sute de mii de hectare de habitat natural pastrat intact de decenii, cu Parcurile Kruger si Hluhluwe care sunt cele mai cautate pentru safari. Toate acestea, intriga iubitorii de natura si atrag turistii care vor sa traiasca o experienta unica ce merita traita macar o data in viata.  

cape-town blyde river canyon victoria-zambia

Ziua 1 / 19 Mai BUCURESTI – CAPE TOWN

Intâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 05:00 (în fata ghişeului de îmbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 1372 (07:05 / 09:00) şi mai departe spre Cape Town cu zborul KL 597 (10:00 / 21:15). Cazare în Cape Town, orașul-mamă al Africii de Sud, oraş care ne va fascina prin infinita sa ospitalitate, centru cosmopolit, cu o viaţă culturală vibrantă, cu o ambianţă generală relaxantă şi deschisa

Ziua 2 / 20 Mai CAPE TOWN

La ora 13:45 vom sosi in Cape Town, orasul-mama al Africii de Sud, oras care ne va fascina prin infinita sa ospitalitate, centru cosmopolit, cu o viata culturala vibranta, cu o ambianta generala relaxanta si deschisa. Intalnire cu reprezentantul local alaturi de care vom incepe turul panoramic de oras, prilej de a descoperi Cape Town-ul, capitala legislativa a Africii de Sud, care a devenit in acelasi timp destinatia turistica cea mai populara din Africa de Sud, castigandu-si pe buna dreptate reputatia de “unul dintre cele mai frumoase orase din lume”. Asezat la convergenta a doua oceane, Indian si Atlantic, Cape Town-ul este un oras sofisticat, dominat de Table Mountain, un oras unde vechiul se intalneste cu noul, un oras care ofera o gama variata de peisaje, arhitectura urbana imbinandu-se armonios cu plajele cu nisip fin si formatiunile stancoase din jurul peninsulei. Turul panoramic va include cartierul Malay, renumitul Castel al Bunei Sperante, o constructie pentagonala impunatoare, din sec. al XII-lea. Daca vremea permite, vom urca cu telecabina pe Table Mountain (din acest motiv, plata telecabinei se va face individual la fata locului). Cazare in Cape Town

Ziua 3 / 21 Mai 2017 CAPE TOWN

Mic dejun. În prima parte a zilei vom face un tur pietonal în centrul istoric, după care vom vizita renumitul Castel al Bunei Speranţe (Castle of Good Hope), o construcţie pentagonală impunătoare, din sec. al XVII-lea, cea mai veche construcţie colonială din Africa de Sud, unde vom vedea reşedinţa guvernatorului şi muzeul militar, iar în jurul prânzului, vom asista la ceremonia cheii (Castle Key Ceremony). În continuarea zilei vom vizita Grădina Botanică Kirstenbosch, prilej de a admira unele dintre cele mai frumoase şi rare plante din lume. După-amiaza, excursie opţională în zona viticolă Franschhoek şi Stellenbosh, cu degustare de vin. Cazare Cape Town.

Ziua 4 / 22 Mai 2017 CAPE TOWN – CAPUL BUNEI SPERANŢE – CAPE TOWN

Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale, cumpărături sau excursie opţională de 1 zi la Capul Bunei Speranţe, care include turul Peninsulei Cape, lungă de 51 km şi lată de aproape 16 km, vizită în Hout Bay, centrul industriei piscicole, de unde veţi traversa, dacă vremea permite (din acest motiv, plata vaporaşului se va face individual), cu un vas spre Insula Duiker, unde veţi putea vedea foci în mediul lor natural. Veţi vizita apoi Rezervaţia Naturală Cape of Good Hope - Capul Bunei Speranţe, care acoperă o suprafaţă de 7.680 ha, cu poteci pentru drumeţii, cu o floră de excepţie şi care adăposteşte elani, capre sălbatice, babuini şi struţi, oferind o privelişte magnifică asupra oceanului. După ce vom părăsi parcul, ne vom îndrepta către Simons Town, pentru a vizita colonia de pinguini Jakas. La întoarcerea în Cape Town vom trece prin Scarborough şi Kommetije. Cazare în Cape Town.

Ziua 5 / 23 Mai 2017 CAPE TOWN – OUDTSHOORN

Mic dejun. Dimineaţa vom pleca de-a lungul şoselei Route 62 trecând prin Caltzdorp şi prin Pasul Tradow spre Swellendam, al treilea oraş ca vechime al Africii de Sud, aflat la poalele maiestuoşilor munţi Langeberg, cu o istorie fascinantă şi cu multe clădiri istorice bine conservate printre care şi renumitele construcţii stil Cape Dutch. Către seară vom sosi la Oudtshoorn, cel mai mare oraş din regiunea Little Karoo, “capitala penelor”, adică a fermelor de struţi. Oraşul ridicat de coloniştii olandezi, s-a dezvoltat în jurul unei biserici reformate, iar fermele de struţi au însemnat gloria şi decăderea oraşului, deoarece la sfârşitul sec. al XIX-lea moda penelor de struţ la pălărie făcea ravagii în Europa, dar ulterior, odată cu apariţia automobilului, doamnele au renunţat la pălăriile care erau zburate de vânt. Cazare în Oudtshoorn.

Ziua 6 / 24 Mai 2017 OUDTSHOORN – CANGO CAVES – GARDEN ROUTE – KNYSNA

Mic dejun. În apropiere de Oudtshoorn se află şi cel mai larg ansamblu de peşteri vizitabile din Africa, vechi de aprox. 20 milioane de ani, Cango Caves, una dintre cele mai cunoscute formaţiuni calcaroase din lume, pe care le vom vizita şi noi. Vom vizita apoi o fermă de struţi, unde cei mai curajoşi dintre noi vor putea chiar călări pe struţi. Tot la fermă, ne vom delecta cu un dejun tipic local, după care ne vom îndrepta spre rezervaţia Cango Wildlife Ranch, singura de pe continent în care vizitatorii au voie să interacţioneze cu animalele. În continuarea zilei vom trece peste maiestuaoasa Trecătoare Outeniqua, ne vom îndrepta spre oraşul George, după care vom intra pe celebrul Garden Route, un superb drum de pe coasta de sud-est a Africii de Sud, care se întinde de la Mossel Bay în Western Cape la râul Storms. Numele acestei rute provine de la vegetaţia bogată şi diversificată întâlnită aici, precum şi de la numeroasele lagune şi lacuri presărate de-a lungul coastei. Traseul ne va oferi peisaje spectaculoase, sălbatice, care ne vor încânta cu siguranţă, iar spre seară vom ajunge în Knysna, unde vom admira promontoriul şi cele două stânci care marchează intrarea în laguna cu acelaşi nume. Cazare în Knysna.

Ziua 7 / 25 Mai 2017 KNYSNA – PORT ELIZABETH

Mic dejun. Astăzi ne vom deplasa în continuare pe celebrul Garden Route care ne va surprinde cu peisajele mirifice oferite de munţii, lacurile, râurile şi pădurile tropicale pe lângă care vom trece, vom ajunge în Plattenberg Bay, o frumosă staţiune pe litoral cu plaje cu nisip alb şi vom intra în Parcul Naţional Tsitsikamma, un paradis al păsărilor, pădurilor şi lumii marine unde vom face o scurtă plimbare pe podul suspendat peste gura râului Storms (Furtuni). Ne vom îndrepta apoi spre Port Elizabeth, cel mai mare port al Africii de Sud, al doilea oraş ca mărime al ţării, o destinaţie turistică căutată datorită climei blânde şi a plajelor îngrijite. Oraşul aşezat de-a lungul golfului Algoa, poartă numele soţiei guvernatorului, care a fondat oraşul în anul 1820. Vom face un tur panoramic de oraş, prilej cu care vom admira Horse Memorial, Kings Beach şi Campanile. Cină şi cazare în Port Elizabeth.

Ziua 8 / 26 Mai 2017 PORT ELIZABETH – DURBAN

Mic dejun. Dimineaţa vom avea timp liber pentru activităţi individuale până la transferul către aeroport pentru zborul cu compania British Airways, BA 6323 (13:15 / 14:30) spre Durban, care datorită climatului subtropical este considerat o Mecca a vacanțelor. Durbanul este al treilea oraş ca mărime din Africa de Sud, denumit după guvernatorul englez din sec. al XIX-lea, Sir Benjamin D’Urban. La sosire vom porni în turul panoramic al oraşului, prilej cu care vom vedea Centrul Universitar, Grădina Botanică, Portul, care este considerat a fi cel mai mare port din lume pentru încărcarea zahărului, Primăria, o clădire impresionantă în stil renascentist modern definitivată în anul 1910, Cartierul Indian şi Piaţa Indiană. Cină şi cazare în zona Durban (staţiunea Umshlanga).

Ziua 9 / 27 Mai 2017 DURBAN – PARCUL NAŢIONAL HLUHLUWE

Mic dejun. Plecare către coasta Oceanului Indian prin Empangeni, Stanger şi Umhlanga Rocks, spre Hluhluwe, patria tribului Zulu. Pe parcurs, vom face o oprire într-un sat Zulu, unde ghidul local ne va explica modul de viaţă şi obiceiurile tribului; tot aici vom lua un dejun tradiţional. Ne îndreptăm apoi către Parcul Naţional Hluhluwe, în care trăiesc printre alte animale, aproximativ 2.000 de rinoceri şi peste 6.000 de bivoli. Cină şi cazare în Hluhluwe.

Ziua 10 / 28 Mai 2017 PARCUL NAŢIONAL HLUHLUWE – HAZYVIEW

Mic dejun matinal. Safari în Parcul Naţional Hluhluwe, care împreună cu rezervaţia Umfolozi, acoperă o suprafaţă de peste 96.000 de hectare, fiind locul unde s-a reuşit salvarea de la dispariţie a rinocerului alb. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Hazyview, de unde vom pleca în dimineaţa următoare în mult aşteptatul safari în Parcul Kruger. Sosire în Hazyview pentru cină şi cazare.

Ziua 11 / 29 Mai 2017 HAZYVIEW – PARCUL NAŢIONAL KRUGER – HAZYVIEW

Plecare matinală şi mic dejun la pachet. Experienţa acestei zile de safari în Parcul Naţional Kruger, unul dintre cele mai cunoscute din lume, cu o suprafaţă de peste 2 mil. de hectare, traversat de peste 2.400 km de drumuri, declarat Parc Naţional încă din anul 1898 de către preşedintele Kruger, ne va da posibilitatea de a “gusta” Africa în forma sa pură. Vom vedea animalele în habitatul lor şi în funcţie de cât de norocoşi suntem, vom putea vedea “big five”, în traducere “marele cinci”: elefanţi, rinoceri, bivoli, lei şi leoparzi. Pe tot parcursul acestui safari, vom fi însoţiţi de un ghid calificat. Dacă vom asculta liniştea sălbăticiei şi vom privi cum soarele înveleşte natura cu razele lui, nu ne vom mai mira că animalele se simt atât de bine aici. Cină şi cazare în Hazyview.

Ziua 12 / 30 Mai 2017 HAZYVIEW– BLYDE RIVER CANION – JOHANNESBURG

Mic dejun. Plecare spre Johannesburg, străbătând “Drumul Panoramei”, de-a lungul Canionului Blyde River, care face parte din uluitorul masiv muntos Drakensberg. Vom face opriri la God’s Window, în traducere “Fereastra lui Dumnezeu”, datorită extraordinarei panorame, la Bourkes Luck Pot Holes (Puţurile Norocoase ale lui Burke), cavităţi cilindrice adânci, săpate de râurile Blyde şi Treur şi la Three Rondavels, de unde vom avea o imagine asupra canionului care ne va tăia respiraţia, cu chei gigantice care se întind pe o lungime de aprox. 26 km. De multe ori pare greu de imaginat cum natura a putut crea, în timp, aceste peisaje bizare. Asemenea minunăţii ale naturii sunt atât de perfecte, încât ai putea crede că au fost prelucrate de mâna omului, cu un ciocănel şi o daltă, pentru a arăta atât de simetric şi armonios. În continuarea zilei vom pleca spre Lyndenburg, oraş al minelor de cărbuni şi aur, vom trece prin Pasul Long Tom, îndreptându-ne spre Pilgrim’s Rest, veche aşezare a căutătorilor de aur, după care, trecând prin Middleburg şi Dullstrom, printr-o regiune peisagistică deosebită, un adevărat rai al pescuitului de păstrăvi, ne vom îndrepta spre Mpumalanga, situată în partea de est a Africii de Sud, cunoscută ca fiind “locul unde soarele răsare”. Spre seară vom ajunge în Johannesburg, cea mai importantă poartă internaţională spre Africa de Sud, un oraş vibrant, plin de dinamism, care a cunoscut un avânt impresionant de-a lungul timpului. Cazare în Johannesburg.

Ziua 13 / 31 Mai 2017 JOHANNESBURG – CASCADA VICTORIA (ZAMBIA)

Mic dejun. Astăzi puteţi opta pentru o excursie cu avionul în Zambia, pentru a admira priveliştea memorabilă oferită de Cascada Victoria! Transfer la aeroport pentru zborul spre Livingstone, sosire şi transfer la hotel pentru cazare. După-amiaza, vom face o plimbare cu barca pe râul Zambezi, în timpul căreia vom putea observa numeroasele animale sălbatice în habitatul lor natural, animale precum elefanţi, girafe, rinoceri, hipopotami, crocodili etc., având însă şi prilejul de a admira un superb apus de soare. Cazare şi cină în Victoria Falls. Turiştii care nu participă la excursia în Zambia, au 2 zile libere la dispoziţie în Johannesburg, timp în care pot opta pentru excursii opţionale, organizate şi achitate la faţa locului. Cazare.

Ziua 14 / 01 Iunie 2017 CASCADA VICTORIA – JOHANNESBURG

Mic dejun. Dimineaţa vom vizita Cascada Victoria, cea mai mare cascada din lume, considerată a fi una dintre cele 7 minuni naturale ale lumii, parte din Patrimonial Mondial UNESCO. Victoria Falls are o înălţime între 60 şi 100 de metri, iar prima impresie este de neuitat, râul Zâmbezi vărsându-se cu o putere fantastică, în acest abis, descătuşând o energie imensă. Vom avea prilejul de a admira şi podul construit peste cascadă, pod care leagă Zimbabwe de Zambia, construit în anul 1905. Transfer la aeroport pentru zborul spre Johannesburg. După sosire, transfer pentru cazare în Johannesburg.

Ziua 15 / 02 Iunie 2017 JOHANNESBURG – PRETORIA – MINELE DE DIAMANTE CULLINAN

Mic dejun. Plecare spre Pretoria, capitala administrativă, unde vom face un tur panoramic de oraş care include Monumentul Vortrekker, Piaţa Bisericii, dominată de statuia lui Paul Kruger, care a fost preşedintele ţării între anii 1883 – 1890, Casa Memorială Paul Kruger, Primăria, Opera şi clădirile unionale. Pretoria este binecunoscut datorită numeroşilor arbori jacaranda care înfrumuseţează străzile, fiind supranumit şi “ Oraşul Jacaranda”. Întoarcere la Johannesburg, pentru un tur panoramic, prilej de a descoperi frumuseţile celui mai mare oraş sudafrican, un oraş al contrastelor, în care opulenţa trăieşte lângă sărăcia disperată. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre minele Cullinan, unde în anul 1902, Sir Thomas Cullinan a descoperit un zăcământ important de diamante; important este faptul că în anul 1905, a fost scos la suprafaţă de către Frederick Wells, managerul minei Premier, faimosul Diamant Cullinan, de 3106 carate. Din acesta s-au obţinut 105 diamante, dintre care 9 se găsesc în prezent în coroana regală britanică, iar cel mai mare dintre acestea împodobeşte sceptrul regal. După vizionarea unui film introductiv, vom vedea “Big hole”, marele crater creat de erupţia vulcanică care a avut loc cu 1,2 miliarde de ani în urmă, instalaţii de extragere şi prelucrare a diamantelor, copia unui tunel subteran cu diamante brute, copiile unor diamante faimoase şi vom afla amănunte despre procesul de extragere şi de prelucrare a acestor pietre preţioase. Transfer la aeroport pentru zborul spre Amsterdam cu compania KL 592 (23:15 / 10:20).

Ziua 16 / 03 Iunie 2017 AMSTERDAM – BUCUREŞTI

Sosire la Amsterdam la ora 10:20, de unde se pleacă spre Bucureşti cu zborul KL 1375 (13:30/17:15)

TARIF: 2190 Euro/cazare în cameră dublă

Supliment single 650 Euro

Tarif valabil pentru un grup minim de 20 turişti; pentru 15-19 turişti, tariful se majorează cu 95 Euro/persoana.

Important: Deoarece în Africa de Sud plăţile se fac în moneda naţională RAND (ZAR), calculaţia este bazată pe următorul curs: 1 Euro = 16,00 ZAR; în cazul unei variaţii de peste 2%, tariful se recalculează în ambele sensuri

Servicii incluse:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele Bucureşti – Amsterdam – Cape Town şi Johannesburg – Amsterdam – Bucureşti

- transport intern cu avionul pe ruta Port Elizabeth – Durban

- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti, iar în safari, transportul se face în vehicule de teren special adaptate pentru astfel de drumuri

- 14 nopţi cazare în hoteluri de 4*, 3* şi lodge

- mic dejun, 5 cine şi un dejun (conform program)

- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program

- taxe de intrare la obiectivele menţionate în program

- taxe de intrare în Parcuri - ghizi locali - însoţitor român de grup - asigurarea în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

BONUS: asigurare storno şi medicală inclusă indiferent de vârstă

Tariful nu include:

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: 490 Euro/persoana şi pentru zborul intern 125 Euro/persoana care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)

- taxe de ieşire de pe aeroporturi, dacă se aplică - taxa de viză, curierat şi procesare acte pentru Africa de Sud: 45 Euro/persoana

- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi, etc.

- bacşişuri: 60 Euro/persoana pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale

Excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local: Capul Bunei Speranţe: aprox. 80 euro/persoana ·  Zona viticolă Franschhoek şi Stellenbosch cu degustare de vin (Cape Town): 35 Euro/persoana ·  Excursie la Cascada Victoria în Zambia compusă din: servicii sol: transferuri hotel – aeroport – hotel, 1 noapte cazare cu mic dejun în Livingstone, cina la hotelul din Livingstone, plimbare cu barca pe râul Zambezi şi vizitarea Cascadei Victoria - aprox. 375 Euro/persoana/loc în cameră dublă; supliment camera sgl. aprox. 95 Euro/persoana - bilet avion: Johannesburg – Livingstone – Johnnesburg aprox. 395 Euro/persoana. Din tariful excursiei opţionale la Cascada Victoria cu înnoptare în Livingstone – Zambia, s-a scăzut tariful nopţii de cazare din Johannesburg. Opţiunea pentru această excursie se poate face doar din ţară, în momentul înscrierii! Pentru accesul în Zambia este obligatoriu certificatul ce atestă vaccinarea contra febrei galbene, care trebuie să fie valid cu cel puţin 10 zile înainte de începerea călătoriei în Africa de Sud. 

Acte necesare pentru optinerea vizei:

- pasaport valabil minim 30 zile de la data incheierii calatoriei cu 2 pagini nestampilate consecutiv pentru viza; nu se accepta pasaport temporar

- formular viza scris cu litere mari de tipar, cu pix negru si semnat + 1 fotografie (color, recenta, de tip pasaport dimensiuni: 3,5 x 4,5 cm pe hartie lucioasa, cu fata intreaga, fara sapca, lobul urechilor vizibil, pozitie serioasa, pe fundal de culoare deschisa)

- extras de cont bancar (minim 2.000 usd sau echivalentul in lei sau euro): 2 exemplare originale de la Banca, cu stampila

- adeverinta de la locul de munca, din care sa reiasa functia, salariul si aprobarea concediului pentru perioada deplasarii in limba engleza (daca adeverinta este in limba romana, trebuie insotita de traducere legalizata in limba engleza)  sau talon de pensie original 

- posesorii de societati comerciale vor prezenta Certificat Constatator eliberat de Registrul Comertului

- in cazul copiilor, adeverinta de elev, copie dupa certificatul de nastere si acordul notarial al parintilor (traduse in limba engleza) / in cazul studentilor, adeverinta de student, tradusa in limba engleza si legalizata

- copie dupa cartea de identitate

- asigurare medicala obligatorie

- prezenta personala la Consulatul Africii de Sud, in vederea depunerii actelor necesare vizei (la data si ora comunicate de agentie)

Conditii de inscriere:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor, dar nu mai tarziu de 30 zile inaintea plecarii                                    

- diferenta de 50 %, se achita cu minim 30 de zile inainte de data plecarii

- daca renuntarea se face cu mai putin de 29 zile inaintea plecarii penalizarea va fi de 100%

Observatii:

 - conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu  regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este   precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

 - agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioada limitata de valabilitate; daca  acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- transportul pe toata durata programului se face cu vehicul adaptat la numarul de participanti, dotat cu aer conditionat

- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati  de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- asigurarea STORNO de calatorie, oferita BONUS de catre agentia Touroperatoare, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate; valoarea storno maxima asigurata este de 21.000 lei/calatorie. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

kruger-national-park  

 


Contact Rapid
 1. Doriți mai multe informații? Aveți întrebări?
  Vă rugăm să ne contactați telefonic sau să completați formularul de mai jos.
 2. Numele dvs(*)
  Numele nu este trecut corect. Vă rugăm să folosiți doar litere, fără cifre sau alte semne de punctuație.
 3. Numărul de telefon
  Vă rugăm să introduceți numai cifre, fara spații sau semne de punctuație.
 4. Adresa de e-mail(*)
  Adresa de e-mail nu este valabilă.
 5. Mesaj
 6.   
 7. Completarea căsuțelor marcate cu asterisc (*) este obligatorie.