Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Mallorca
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Uganda&Rwanda

KIGALI – PARCUL NAŢIONAL AL VULCANILOR – PARCUL NAŢIONAL REGINA ELISABETA – PARCUL NAŢIONAL BWINDI – PARCUL NAŢIONAL KIBALE – PARCUL NAŢIONAL AL CASCADEI MURCHISON – KAMPALA – ENTEBBE

O invitaţie greu de refuzat, adresată celor care vor să trăiască o experienţă unică, tuturor iubitorilor de natură, amatorilor de safari şi de aventură, într-o incursiune în inima Africii, în două ţări de pe continentul “negru”, Rwanda şi Uganda, recunoscute pentru sanctuarele de animale sălbatice, pentru rezervaţiile devenite parcuri naţionale renumite, adevărate bijuterii printre parcurile africane. Peisajele magnifice, lanţuri muntoase impunătoare, vulcani impresionanţi, Valea Marelui Rift, lacuri imense, vegetaţie luxuriantă, sălbăticiuni care vor “defila” prin faţa dumneavoastră, safari-uri care ies din tiparul celor pe care poate le-aţi mai experimentat şi mai ales “întâlnirea” cu spectaculoasele gorile de munte, din păcate pe cale de dispariţie, sunt câteva argumente pentru a decide că acest program exotic nu poate fi ratat!

Nile River Uganda bwindi-uganda uganda-map jpg

Ziua 1 / 27 Octombrie 2017 BUCUREŞTI – AMSTERDAM – KIGALI (RWANDA)

Întâlnire cu însoţitorul de grup la Aeroportul Henri Coandă la ora 05:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu zborul companiei KLM, KL 1372 (07:05 / 09:00) de unde se pleacă spre Kigali cu zborul KL 535 (10:45 / 19:10). Sosire în Kigali, cel mai mare oraş şi în acelaşi timp capitala Rwandei. Kigali a fost fondat de germani în anul 1907 şi este capitala Rwandei din anul 1962, când ţara a devenit independentă. Întâlnire cu reprezentantul local pentru transfer, cină şi cazare la Hotel Des Mille Collines 4* (sau similar).

Ziua 2 / 28 Octombrie 2017 KIGALI – PARCUL NAŢIONAL AL VULCANILOR

Mic dejun. Pe harta Africii, Rwanda apare doar cât un vârf de ac, imediat sub linia Ecuatorului, strânsă parcă într-o menghină, între uriaşele sale vecine, Tanzania, Republica Democrată Congo şi Uganda. Şi totuşi lumea întreagă a auzit despre spectaculoasele gorile de munte, care au cunoscut gloria mondială în filmul “Gorillas in the Mist”. Denumită “Tărâmul celor o mie de coline”, Rwanda deţine un peisaj mirific, alcătuit din plantaţii de ceai, munţi şi vulcani înalţi. Ţara este dedicată în prezent ecoturismului, adăpostind cel mai mare număr de gorile de munte, maimuţe şi peste 275 de specii de păsări, dar şi alte animale, printre care elefanţi, bivoli, lei, hipopotami, etc. Trecutul ţării zugrăveşte un tablou dur şi sângeros, marcat de genocidul din anul 1994, declanşat de tensiunile etnice dintre populaţia Tutsi şi Hutu, în care aproximativ 800 de mii de oameni au murit şi care a făcut subiectul celebrului film “Hotel Ruanda”. De atunci, Rwanda şi-a dezvoltat încetul cu încetul imaginea de destinaţie turistică atractivă, deţinând o cultură bogată, obiceiuri culinare delicioase şi peisaje superbe. Tur panoramic de oraş în Kigali, în timpul căruia vom vedea Bisericile Nyamata şi Ntarama, precum şi centrul de meşteşuguri Caplaki cu magazinele sale de artizanat specifice zonei în care ne aflăm. Vom vizita în continuarea zilei Muzeul Naţional de Istorie şi Muzeul Genocidului Gisozi. După dejun vom pleca spre Parcul Naţional al Vulcanilor, situat în nord-vestul Rwandei, care, datorită vegetaţiei şi condiţiilor de climă, este habitatul ideal al gorilelor de munte, dar şi al altor specii rare de primate. Pe teritoriul parcului se găsesc cinci vulcani dintre cei opt care formează lanţul muntos Virunga și anume Karisimbi, Bisoke, Muhabura, Gahinga şi Sabyinyo. Munţii sunt acoperiţi de o densă pădure tropicală în care predomină vegetaţia de bambus. Cină şi cazare la Mountain Gorilla View Lodge Luxury 4* (sau similar)

Ziua 3 / 29 Octombrie 2017 PARCUL NAŢIONAL AL VULCANILOR – PARCUL NAŢIONAL BWINDI

Mic dejun. Parcul Naţional al Vulcanilor este binecunoscut pe plan internaţional ca locul în care aprox. 20 de ani primatologul american Dian Fossey a urmărit comportamentul gorilelor de munte, specie pe cale de dispariţie, având o contribuţie majoră la limitarea braconajului. Opţional, excursie pentru observarea maimuţelor aurii şi pentru acest lucru veţi avea permise speciale emise de Rwanda Development Board (Consiliul de Dezvoltare al Rwandei). Maimuţele aurii fac parte din familia Cercopithecoidea, specifice zonei Africii Centrale şi se găsesc în locurile împădurite de munte, în special în apropierea bambusului. Maimuţele aurii trăiesc în grupuri sociale de până la 30 de indivizi, iar dieta lor constă în principal din frunze, fructe şi bambus. Din cauza distrugerii treptate a habitatului lor, aceste maimuţe sunt în prezent pe cale de dispariție şi sunt incluse pe Lista Roşie a IUCN (Uniunea Internaţională a Conservării Naturii). După-amiază vom pleca spre Uganda, locul în care savana est-africană întâlneşte jungla vest-africană. Aflată într-o locaţie ecuatorială superbă, pe malul împădurit al lacului Victoria, este limpede că această ţară nu este o simplă destinaţie de safari, fiind singura în care aria împădurită în care trăiesc primatele, este la fel de impresionantă ca suprafaţa de câmpie în care trăiesc antilopele. Pe lângă biodiversitatea sa largă, Uganda este, de asemenea, binecuvântată cu o vastă populaţie de păsări, mai mult de 1.000 de specii. Vom traversa graniţa dintre cele două ţări la Kyanika, după care vom lua dejunul. Ne vom îndrepta apoi spre Parcul Naţional Bwindi, situat în sud-vestul Ugandei. Cină şi cazare la Gorilla Safari Lodge 4* (sau similar).

Ziua 4 / 30 Octombrie 2017 PARCUL NAŢIONAL BWINDI

Mic dejun. Parcul Naţional Bwindi face parte din Pădurea Impenetrabilă Bwindi, localizată la graniţa cu Republica Democrată Congo, deţine 331 km² de junglă şi face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Parcul este unul dintre cele mai bogate ecosisteme din Africa, cu o mare diversitate de specii de animale: 120 specii de mamifere, 348 specii de păsări, 220 specii de fluturi, 27 specii de broaşte, cameleoni, gecko şi alte specii pe cale de dispariţie. De asemenea, cuprinde peste 1.000 de specii de plante cu flori, inclusiv 163 specii de arbori şi 104 specii de ferigi. Parcul este un sanctuar pentru maimuţele Colobus, cimpanzei şi multe păsări, printre care păsările-rinocer şi turaco. Atracţia locului este însă constituită de cele 340 de gorile de munte, care reprezintă jumătate din populaţia de indivizi existentă în prezent pe plan mondial! Opţional, pe baza permiselor speciale emise de Autoritatea Faunei Sălbatice din Uganda, veţi putea avea parte de o experienţă unică: veţi merge în junglă pentru a vedea gorilele, animale deosebite care împart cu noi 98-99% din ADN, fiind verii noştri cei mai apropiaţi după bonobo şi cimpanzei. În parc există 4 grupuri de gorile de munte, iar dvs. veţi avea ocazia de a vedea unul dintre acestea. Fiecare familie de gorile va fi urmărită de un grup de 6 - 7 turişti, fiecare dintre aceste grupuri fiind escortat de un ghid local, de 3 pădurari - rangers înarmaţi care vor ajuta la cărarea bagajelor mici. Pașnicele primate ne vor trezi garantat emoţii atunci când le vom privi în ochii blânzi. Dejun. După-amiază vom vizita satul în care trăieşte comunitatea Buhoma, prilej de a le cunoaşte obiceiurile şi tradiţiile. Cină şi cazare.

Ziua 5 / 31 Octombrie 2017 PARCUL BWINDI – PARCUL NAŢIONAL REGINA ELISABETA

Mic dejun. Astăzi ne vom îndrepta spre un alt parc naţional impresionant, Parcul Naţional Regina Elisabeta, destinaţia turistică cea mai populară din Uganda datorită ecosistemului bogat, incluzând savana întinsă, păduri umbroase şi umede, lacuri strălucitoare, care împreună formează un habitat ideal pentru multe specii de animale, de la cele mici la cele mari, inclusiv zeci de specii de primate, precum cimpanzei şi peste 600 specii de păsări. Parcul oferă privelişti minunate către Munţii Rwenzori, către zeci de cratere imense, către Canalul Kazinga cu malurile sale pline de hipopotami, bivoli şi elefanţi, iar câmpiile nesfârşite ale sectorului Ishasha cuprind smochini în care se ascund leii, gata să se năpustească asupra turmelor de antilope neatente. Comportamentul leilor de a se căţăra în copaci este un fenomen neobişnuit şi din această cauză animalele au căpătat denumirea de “lei căţărători”. Pe parcursul drumului vom lua dejunul şi vom face o oprire la Lacul Bunyonyi, adăpostul multor păsări unice în lume. Cu cele 29 de insule, dintre care unele locuite, Lacul Bunyonyi, situat la 1.950 m deasupra nivelului mării, oferă un peisaj de vis, iar într-o zi senină se pot vedea dincolo de lac vulcanii stinşi, ale căror vârfuri depăşesc 4.000 m înălţime. Nu există date concludente privind adâncimea lacului, dar există zvonuri că acesta ar ajunge la 900 m adâncime în unele locuri, ceea ce înseamnă că ar fi al treilea lac din lume ca adâncime, după lacul Baikal din Rusia şi Tanganyika din Burundi. Cină şi cazare la Enganzi Game Lodge Luxury 4* (sau similar).

Ziua 6 / 01 Noiembrie 2017 PARCUL NAŢIONAL REGINA ELISABETA

Mic dejun. Parcul Naţional Regina Elisabeta este răspândit pe o suprafaţă de 1978 km² în valea Marelui Rift Est-African, fiind al doilea parc naţional ca mărime din Uganda. Dimineaţa vom porni într-un safari inedit, prilej cu care vom surprinde lei, leoparzi, elefanţi, bivoli, hiene şi o mulţime de specii de antilope. Întoarcere la hotel pentru dejun. După-amiază vom face o plimbare cu barca pe Canalul Kazinga, cel care leagă lacurile Edward şi George, dar şi pe Lacul Edward, unde vom putea vedea o mulţime de păsări, una dintre cele mai mari concentrări din lume de hipopotami, crocodili de Nil, precum şi alte animale care vin aici să se adape. Cină şi cazare.

Ziua 7 / 02 Noiembrie 2017 PARCUL REGINA ELISABETA – PARCUL NAŢIONAL KIBALE

Mic dejun. Astăzi vom pleca spre nord, spre Parcul Naţional Kibale, care protejează pădurea tropicală umedă veşnic verde şi care cuprinde o varietate de peisaje, fiind una dintre puţinele întinderi rămase care are atât savană, cât şi păduri de munte. Kibale formează împreună cu Parcul Regina Elisabeta o pădure continuă, creând un coridor de 180 km lungime. Acest parc este, de asemenea, o importantă destinaţie ecoturistică şi de safari, cunoscută pentru populaţia sa de cimpanzei şi alte 12 specii de primate, fiind de altfel locaţia staţiei de cercetări biologice a Universităţii Makerere, cea mai mare universitate din Uganda. Dejun. Opţional, pe baza permiselor speciale emise de Autoritatea Faunei Sălbatice din Uganda, veţi putea observa animale aflate pe cale de dispariţie, precum cimpanzei, maimuţa roşie Colobus sau rara maimuţă L’Hoest. Parcul este, de asemenea, casa a peste 325 specii de păsări sălbatice, 4 specii de feline, 13 specii de primate, a cel puţin 60 de alte specii de mamifere şi a peste 250 specii de arbori. Conform regulilor autorităţii locale, vă veţi împărţi în 2 grupuri pentru a putea admira aceste animale. Cină şi cazare la Hotel Mountains of the Moon 4* (sau similar).

Ziua 8 / 03 Noiembrie 2017 PARCUL KIBALE – PARCUL NAŢIONAL AL CASCADEI MURCHISON

Mic dejun. Plecare spre Parcul Naţional al Cascadei Murchison, cascadă care a cucerit nenumărate inimi prin pitorescul şi spectaculozitatea ei. De la izvorâre până la vărsarea în Marea Mediterană, Nilul străbate o distanţă de peste 6.400 km, dar cel mai spectaculos punct de pe cursul fluviului este considerat a fi Cascada Murchison. Este adevărat că aceasta nu are înălţimea Cascadei Angel din America de Sud sau debitul Cascadei Victoria din Africa sau al Niagarei din America de Nord, dar cu toate acestea, splendoarea şi forţa ei rămân adânc întipărite în amintirea celor care o văd. Cascada a fost descoperită de Baker la începutul anilor 1860 şi a numit-o Murchison, după numele preşedintelui de atunci al Societăţii Regale de Geografie. Parcul are în totalitate o suprafaţă de 3.893 km², este cea mai bine protejată zona din Uganda şi recunoscută pentru varietatea faunei sălbatice de care se bucură. De-a lungul timpului, cascada a fost vizitată de oameni de renume, precum Winston Churchill, Prinţul de Wales, Edward al VII-lea, Ernest Hemingway sau Regina Mamă în anul 1959. Drumul pe care îl vom parcurge astăzi pentru a ajunge la celebra cascadă trece prin Butyaba, iar peisajul spre Riftul Albertine ne va tăia răsuflarea. Dejun. Ajunşi la cascadă, vom vizita punctul ei cel mai înalt, “Top of the Falls”, acolo unde apele palide ale Nilului Alb se revarsă într-un defileu lat de aprox. 7 m în drumul lor spre Nilul Albert, denumire dată de faptul că Nilul, în drumul său spre mare, intră în Lacul Albert. Cină şi cazare la Hotel Paraa Safari Lodge 4* (sau similar).

Ziua 9 / 04 Noiembrie 2017 PARCUL NAŢIONAL AL CASCADEI MURCHISON

Mic dejun. Dimineaţa vom pleca într-un safari, însoţiţi de ghidul local, care ne va ajuta să reperăm girafe Rothschild, elefanţi, bivoli, mai multe specii de antilope, lei, hiene şi dacă o să avem noroc, chiar şi leoparzi. Întoarcere la hotel pentru dejun. După-amiază, după dejun, vom face o croazieră pe calmul Victoria Nil. Vom ajunge la baza cascadei la doar câţiva metri de “Cazanul Diavolului”, o piscină naturală unde oamenii chiar pescuiesc. Vom putea admira diferite mamifere şi reptile, precum hipopotami, crocodili şi multe specii de păsări, cum ar fi stârcii Goliat, gâştele egiptene, pelicanii “mâncători de albine”, pescăruşii, păsărilerinocer, cormoranii și rarele berze shoebill (cenuşii). Cină şi cazare.

Ziua 10 / 05 Noiembrie 2017 PARCUL CASCADELOR MURCHISON – KAMPALA – AMSTERDAM

Mic dejun. Transfer în Kampala, capitala Ugandei, oraşul “verde” răspândit pe şapte coline, care reflectă creşterea economică şi stabilitatea politică care caracterizează Uganda din anul 1986, când naţiunea a reuşit să îşi revină din tragedia cauzată de războiul civil. Dejun pe parcusul drumului. După-amiaza vom porni într-un tur panoramic de oraş în Kampala, însoţiţi de ghidul local. Capitala este o metropolă modernă, vibrantă, cu multe grădini frumoase şi parcuri care oferă o oază plină de culoare în mijlocul peisajului urban. Oraşul a fost în trecut capitala Regatului Buganda şi câteva dintre monumente au supravieţuit vremii, precum mormintele Kasubi, Palatul Lubiri sau clădirile Parlamentului şi Curţii de Justiţie. Vom putea admira Templul Bahai, Muzeul Uganda (exterior), piaţa meşteşugarilor, palatele vechiului Regat Buganda, Moscheea Kibuli, Universitatea Mekenzi, Catedralele Namirembe şi Rubaga. Seara, cină de bun rămas! Transfer la aeroportul Entebbe pentru plecarea spre Amsterdam cu zborul companiei KLM, KL 535 (23:30 / 06:00).

Ziua 11 / 06 Noiembrie 2017 AMSTERDAM – BUCUREŞTI

Sosire la Amsterdam la ora 06:00, de unde se pleacă spre Bucureşti cu zborul KL 1373 (09:20 / 13:05).

TARIF: 580 EURO + 2650 USD / cazare în cameră dublă

Supliment single: 430 USD

Tarif valabil pentru un grup minim de 12 turişti; pentru 10-11 turişti, tariful se recalculează.

Servicii incluse:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Amsterdam – Kigali şi Entebbe – Amsterdam – Bucureşti

- 9 nopţi cazare în hoteluri de 4* şi lodge-uri

- transport local cu jeepuri de safari 4x4 cu capacitate de 6 persoane

- 9 mic dejunuri, 9 dejunuri şi 10 cine (conform program)

- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program

- safari-urile menţionate în program - taxele de intrare în parcurile naţionale - şoferii jeepuri-lor sunt şi ghizi vorbitori de limba engleză

- plimbare cu barca pe Canalul Kazinga

- croazieră pe Victoria Nil

- conducător roman de grup

- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

BONUS: asigurare storno şi medicală inclusă indiferent de vârstă

Nu sunt incluse:

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 490 Euro/persoana, care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)

- taxa de viză est-africană cu multiple intrări (Uganda și Rwanda): aprox. 100 USD/persoana (se achită la fața locului)

- taxe de ieşire de pe aeroporturi, în cazul în care se aplică

- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi, etc.

- bacşişuri: 50 Euro/persoana, pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire)

- asigurarea medicală

- vaccinul obligatoriu împotriva febrei galbene

- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local. Excursie pentru a vedea maimuțele aurii în Parcul Naţional al Vulcanilor, inclusiv permisele speciale emise de Consiliul de Dezvoltare al Rwandei,: aprox. 100 usd/persoana;  excursie pentru a vedea gorilele în Parcul Naţional Bwindi, inclusiv permisele speciale, emise de Autoritatea Faunei Sălbatice din Uganda,: aprox. 600 usd/persoana; excursie pentru a vedea cimpanzeii, în Parcul Naţional Kibale, inclusiv permisele speciale, emise de Autoritatea Faunei Sălbatice din Uganda,: aprox. 150 usd/persoana

Acte necesare pentru obţinerea vizelor:

- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei cu 2 pagini libere succesive pentru viză

- 2 poze tip paşaport

Condiţii de înscriere:

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor

- diferenţa de 50% se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării

- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte - în momentul semnării contractului, turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti.

Observaţii

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice

- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure

- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora

- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic

- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări

- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale

- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup. Dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program

- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană

- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor

- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta - conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora

- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia Touroperatoare. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate

- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)

- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri - agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve

- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi - copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual

- asigurarea Storno de călătorie, oferită BONUS de către agenţia Touroperatoare, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 21.000 lei/călătorie. Acest mijloc de protecţie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei

- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, cartea de identitate sau paşaportul, nu prezintă urme de deteriorare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei

- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăti  

Important! Pentru vaccinul obligatoriu împotriva febrei galbene vă recomandăm o consultaţie de specialitate la Clinica Medicover Victoria – Str. Grigore Alexandrescu, nr. 16-20, sector 1, Bucureşti, ţel. 021.98.96 / 021.310.16.88. Se pot face programări marţi şi joi între orele 16:00 – 20:00 sau la Centrul Medical şi de Tratament “Dr Victor Babeş”, în cadrul secţiei de Epidemiologie Imunizări Vaccinuri – Sos. Mihai Bravu, nr 281, ţel. 021.317.95.03, unde se pot face programări de luni până vineri, între orele 08:00 – 14:00.

Bine de stiut

Republica Uganda este situata in Africa de Est fiind invecinata cu Kenya la Est, Sudan la Nord, Congo la Vest, Rwanda la SV si Tanzania la Sud. Partea de Sud a tarii include o mare parte a lacului Victoria. Capitala este Kampala, fiind totodata si cel mai mare oras cu o populatie de 1.65 milioane de locuitori. Uganda si-a castigat independenta in fata Marii Britanii pe 09 Octombrie 1962.

Limba oficiala este engleza desi pe alocuri se vorbeste limba Luganda si Swahili.

Moneda: Noul shilling ugandez.

Clima este ecuatoriala, dar climatul nu este uniform datorita diferentelor de altitudine. Zona de Sud a tarii este mai umeda, avand ploi pe toata durata anului, in timp ce in restul tarii sezonul ploios are doua etape: martie - iunie si octombrie – noiembrie. Incepand cu a doua jumatate a lunii noiembrie, ploile sunt rare si de scurta durata.

Uganda are 60 de zone protejate incluzand:

Padurea Impenetrabila Bwindi: Denumirea de “padure impenetrabila” provine de la faptul ca vegetatia este foarte deasa. Padurea impenetrabila Bwindi este incadrata in patrimoniul UNESCO, fiind unul dintre cele mai bogate ecosisteme din Africa, avand 120 de specii de mamifere, 346 specii de pasari, 200 specii de fluturi, broaste, cameleoni, 160 de specii de arbori si ferigi. Atractia principala sunt gorilele de munte care reprezinta jumatate din populatia acestor animale existenta pe plan mondial.

Parcul National Kibale: Parcul National Kibale impreuna cu Parcul National Queen Elizabeth formeaza o padure continua, umeda si vesnic verde, in lungime de aproximativ 190km, fiind o zona foarte bogata din punct de vedere al faunei si florei. Cimpanzeii sunt principala atractie! Cimpanzeii sunt foarte interesant de observat, intrarea in Parcul National putand fi facuta in baza unor premise special eliberate de Autoritatea Faunei Salbatice din Uganda. Pasionatii de flora si  pasionatii de observarea pasarilor vor fi foarte incantati deoarece in Padurea Kibale se gasesc 325 specii de pasari, 13 specii de primate, feline si 250 specii de arbori. 

Parcul National Lake Mburo: Mburo este un parc national unde se gasesc aproximativ 300 de specii de pasari, zebre, impala, bivoli si alte mamifere. Pradatorii prezenti in Parcul National Mburo sunt : leoparzi, hiene si sacali.

Parcul National Murchison Falls

Parcul National Queen Elisabeth: aceasta este cea mai populara destinatie din Uganda, avand un ecosistem bogat, intins pe salba de lacuri superbe, in savana si in padurile intunecoase. Zona este flancata de Muntii Rwenzori, de zeci de cratere si de Canalul Kanzinga unde se gasesc hipopotami, bivoli si elefanti.

Ora locala din Uganda este cu o ora dupa ora Romaniei (ora 12:00 in Romania = ora 13:00 in Uganda)

Cartile de credit VISA si MASTERCARD sunt in general acceptate insa pot aparea deseori probleme cu conexiunea POS-urilor la banci. Prin urmare, va recomandam sa aveti la Dvs si cash, in special pentru cumparaturi la magazinele mai mici. 

gorila treking


Contact Rapid
 1. Doriți mai multe informații? Aveți întrebări?
  Vă rugăm să ne contactați telefonic sau să completați formularul de mai jos.
 2. Numele dvs(*)
  Numele nu este trecut corect. Vă rugăm să folosiți doar litere, fără cifre sau alte semne de punctuație.
 3. Numărul de telefon
  Vă rugăm să introduceți numai cifre, fara spații sau semne de punctuație.
 4. Adresa de e-mail(*)
  Adresa de e-mail nu este valabilă.
 5. Mesaj
 6.   
 7. Completarea căsuțelor marcate cu asterisc (*) este obligatorie.