Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Hurghada
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Senior Voyage Sardinia

OLBIA – PORTO ROTONDO – LA MADDALENA – ORGOSOLO – NUORO – ALGHERO- SANTA TEREZA DI GALLURA - CASTELSARDO - PORTO CERVO - COSTA SMERALDA - ARZACHENA

senior_voyage

SENIOR VOYAGE este conceptul gratie caruia cetatenii europeni de peste 55 ani (si nu numai) – implicit si romanii – pot beneficia de un program complet pentru a-si petrece vacanta in cele mai cunoscute locuri turistice pline de istorie in perioada sezonului turistic redus octombrie-mai. Daca ai intrat in club, inseamna ca poti pleca intr-o vacanta premium la preturi incredibil de mici. Vei avea ocazia sa vezi locuri unice si sa impartasesti experienta cu alti seniori din toate colturile Europei. Pentru ca totul sa fie usor si accesibil pentru toti, grupul de companii care activeaza sub umbrela Memento Holidays subventioneaza si negociaza costurile calatoriei facand produsul Senior Voyage unic pe piata din Europa. Aceasta initiativa se incadreaza in sfera asa numitului turism social, oferind ocazia tuturor sa descopere lumea!

Insula Sardinia, desi este o insula mica, reprezinta un teritoriu vast si plin de surprize. Un teritoriu fascinant, imens prin varietatea cu care îti poate curprinde ochiul. Este la fel de aproape de Tunisia pe cat este de partea continentala a Italiei si aproape atinge insula franceza Corsica. „Sardegna no est Italia!” sustin sus si tare localnicii si nu ar trebui sa subestimam felul în care Sardinia se distinge de partea continentala a Italiei: cu toate aromele sale africane, o limba de sine-statatoare, mirosul si gustul special al unor brânzeturi si un spirit independent. Întreaba orice italian unde ar dori cel mai mult sa-si petreaca o vacanta în Italia si aproape toti îti vor raspunde Sardinia.

Legenda spune ca locuitorii Sardiniei ar fi urmasii lui Sardus, legendarul fiu al lui Hercule. Singurul lucru sigur este ca aici exista o populație indigena înainte de sosirea fenicienilor si a cartaginezilor. Dovezile prezentei lor sunt raspandite pe întreg teritoriul insulei, de la monumente funerare din piatra, pâna la cele peste 7000 de „nuraghi”, ridicate de triburile care au populat Sardinia între 1500 – 500 i.Hr. Se presupune ca unele dintre aceste misterioase structuri pot avea si 3000 de ani vechime. Scopul pentru care au fost ridicate, este înca învaluit în mister, ca si provenienta populatiei de uriasi, din care au mai ramas doar niste morminte pe masura.

cagliari_sardinia costa_smeralda_sardinia olbia_sardinia

Cagliari a fost capitala Sardiniei înca din perioada romana, si este un loc ce trebuie vizitat de cei care vor sa descopere specificul si istoria acestor locuri. Este un loc surprinzator, cu un superb centru vechi, o serie de monumente istorice si acces usor catre plajele din imediata apropiere si lagunele populate cu sute de pasari flamingo.

Alghero este una dintre cele mai populare statiuni din Sardinia, supranumita "mica Barcelona", unde ineditul si spectaculosul se întrepatrund. Catalanii au domnit aici vreme de patru secole începand cu 1354. Influenta lor se face simtita si astazi, atât în limbaj, cât si în stilul arhitectural. Principalele atractii turistice de pe labirintul de alei pietruite ale orasului sunt: Catedrala Piazza del Dumo, Biserica San Francesco si Grota lui Neptun.

Costa Smeralda sau Coasta de Smarald te asteapta cu o multime de plaje superbe, ape turcoaz si statiuni renumite ca: Porto Rotondo, Portisco, Baia Sardinia si cea mai cunoscuta dintre toate, Porto Cervo. Toate sunt la fel de elegante si exclusiviste, dar si vestite pentru misterioasele “nuraghi” – asezari preistorice – renumite în întreaga lume.

Nu trebuie sa ratezi satucuri precum Mamoida, Arizo sau Fonni, care dupa cum le descria poetul Sebastiano Satta, sunt “la fel de îndepartate unele de celelalte, precum stelele”. Batranii de aici mai poarta si astazi costumele traditionale, fiind unul dintre putinele locuri unde se mai pastreaza portul popular.

Olbia este un oras cu strazi înguste si pavate, cladiri vechi dar si constructii înalte, moderne. Istoria orasului se pierde undeva pe vremea grecilor, avand perioade de înflorire si decadenta. Olbia este astazi principalul nod maritim si aerian al Sardiniei, fiind învecinat cu numeroase puncte de atractie turistica.

Excursii gratuite

Sassari - este doilea oras ca marime a populației și este al treilea oraș ca mărime din Italia, după Roma și extinderea teritoriala dupa  Ravenna. Continuam cu un tur panoramic al orasului , vizitand cele mai importante obiective ale orasului Sassari : Biserica Sf. Nicolae, Palatul Ducal, Giordano Palazzo, Piazza Italia și Fontana di Rosello.

Castelsardo - nu degeaba Castelsardo face parte din intinerarul celor șapte „orașe principale ale Sardiniei”, alături de alte șase așezări insulare importante: Sassari, Alghero, Bosa, Oristano, Cagliari și Iglesias. Orășelul este leagănul artizanatului și al împletirii coșurilor tradiționale. La Museo dell’Intreccio, muzeu situat în interiorul castelului, se pot admira tehnicile de lucru și roadele muncii meșteșugarilor sau, ca alternativă, se poate vizita romanticul Borgo Antico cu numeroasele sale magazine și ateliere, unde se pot cumpăra articole de meșteșugărie originale și de mare preț. Aceasta excursie este BONUS pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD

Excursii optionale:

Arhipelagul La Maddalena - este una dintre cele mai populare croaziere. Vom pleca din portul Palau si ne vom îmbarca pe ferry-boat catre Arhipelagul La Maddalena, mai precis spre Insula Caprera (una din cele 7 insule ale arhipelagului care este locuita). Aici vom vizita orasul si casa muzeu a lui Giuseppe Garibaldi. Vom face apoi un tur panoramic al insulei La Maddalena cu opriri în golfuri pentru vederi panoramice asupra celorlalte insule ale arhipelagului. Dupa prânz vom vizita Coasta de Smarald, cu opriri în Baja si Porto Cervo, cu plimbare în centru, pentru cumparaturi sau doar pentru a admira portul.

Nuoro si Orgosolo - Nuoro, inima Sardiniei. Vom vizita aici Muzeul Vietii si Traditiilor Populare din Sardinia. Aici este prezentata în detaliu cultura populara a Sardiniei. Sunt peste 7000 de exponate prezentate în cadrul expozitiilor permanente, de la haine si bijuterii sau amulete la masti magice, tesaturi, instrumente muzicale, unelte, lucrari de arta populara. Multe dintre piesele expuse au cel putin doua secole vechime si impresioneaza si astazi prin finetea executiei si specificului sardinian. Vom face o plimbare în partea veche a orasului unde vom admira cladirile si strazile clasice, micile magazine cu obiecte de artizanat si suveniruri. Continuam cu satul Orgosolo, cunoscut pe plan international pentru picturile sale celebre. Mai mult de 250 case împodobesc strazile din sat, un adevarat muzeu în aer liber.

Alghero - plecarea se face de dimineata cu autocarul, îndreptându-ne spre orasul în care aerul medieval se îmbina cu cel modern. Începem excursia cu vizitarea catedralei Sf. Maria. Începuta în 1570, Catedrala Sfânta Maria a fost deschisa în 1593, însa constructia s-a terminat în 1730. Originar, catedrala conserva un stil gotic-catalan asa cum se vede si în cele cinci capele precum si la baza clopotnitei, însa naosul si cele doua nave laterale sunt în stil renascentist târziu. Dupa-amiaza vizita optionala la Grota lui Neptun cu barca din portul Alghero, sau pe jos de la promontoriu de Capo Caccia de-a lungul unei scari de 654 de trepte.

Nuraghe La Prisgiona – Costa Smeralda - vom porni in cursul diminetii spre unul dintre locurile cele mai sacre ale aceste insule si anume Nuraghe. Simbol al Sardiniei, constructiile megalitice din Nuraghe, dateaza din epoca bronzului si aveau functia de locuinta si castel.  Ne vom indrepta apoi spre partea cea mai frumoasa a insulei: Costa Smeralda,  cu plajele sale superbe si apele turcoaz. Vom trece si prin Porto Cervo, statiune exclusivista, infiintata de printul Aga Khan Karin in 1960,  in al carei port ancoreaza cele mai scumpe yachturi. Foarte multe vedete au resedinte de vacanta aici. In cursul pranzului vom opri in Baia Sardinia unde se va lua masa.( jumatate de zi).

Castelsardo - organizam  o excusie de jumatate de zi in medievalul orasel Castelsardo, asezat pe o stanca in dreptul golfului Asinara, oferind o priveliste minunata. Orasul a fost fondat de familia Doria, castelul orasului gazduind un muzeu. Ca obiective turistice nu putem rata Biserica Santa Maria- gasim statuia Christului negru si Catedrala San Antonia Abate- exista pe altar pictura unui artist al Sardiniei al carui nume nu se cunoaste

Corsica - a fost descrisa de Balzac ca fiind o insula franceza scaldata de soarele italian, insa insula are un caracter aparte care ii confera unicitate. Odata ajunsi pe insula  , vom lua trenuletul si vom vizita atractia STEA a Corsicai -Bonifacio. La 70 de m inaltime, pe rocile calcaroase ale Stramtorii Bonifacio se ridica cetatea Bonifacio. Cladirile medievale ale orasului se imbina cu  boutiq-urile cu aer frantuzesc si strazile impanzite de terase. Principalele obiective turistice sunt Biserica Santa Maria Majore, o constructie ce dateaza din sec XII, Strada Imparatilor care in trecut era cea mai populata strada si care pastreaza si astazi casa unde Napoleon a locuit o perioada. Poarta Genoveza ofera o priveliste minunata asupra portului. Cea mai animata strada este Strada Doria, conducand in centrul orasului de unde se poate ajunge la faimoasele scari ale lui Aragon ce sunt vegheate inca din sec IX de un frumos turn.      

TARIFE

Date de plecare 2015

Loc in DBL

Loc in TPL

Supliment SGL

21 si 28 Iunie,

07 si 10 Octombrie

375 €

365 €

130 €

02, 09, 16, 23 si 30 Septembrie

395 €

385 €

145 €

05, 12, 19 si 26 Iulie

02 August

445 €

435 €

160 €

Un infant 0-1.99 ani gratuit la cazare, achita taxa de aeroport 95 euro.

Un copil 2-10.99 ani are reducere 30 euro din tariful de adult + taxa aeroport 95 euro/persoana

La tariful de adult nu este inclusa taxa de aeroport 95 euro/persoana

 

Servicii incluse:

-Biletul de avion Bucuresti - Alghero – Bucuresti

-Transfer aeroport– hotel– aeroport

-7 nopti de cazare la hotel 3*

-Demipensiune

-1/2 zi excursie optionala inclusa

-Asistenta turistica pentru intreaga perioada

Tariful nu include:

-Taxele de aeroport 95 euro/persoana

-Asigurare medicala de calatorie

-Asigurare storno - nu e obligatorie, dar se recomanda

-Intrarile la obiectivele turistice si alte taxe si cheltuieli personale.

-Taxa de statiune (se plateste la hotel 2 euro/persoana/zi)

 

 

Bine de stiut:

Turistii se vor prezenta la aeroport cu 3 ore inainte de plecare.

Greutatea maxima admisa gratuit la bagajul de cala este de 20 kg. Transportul bagajelor care depasesc cantitatea admisa gratuit este supus unor tarife.

Bagajul de mana nu poate depasi 7kg.

Nu trebuie sa introduceti in bagajele dumneavoastra obiecte care ar putea pune in pericol siguranta aeronavei sau a pasagerilor.

Orarul de zbor se poate modifica, astfel, el va fi comunicat cu exactitate inainte de plecare.

Clasificarea hotelurilor este data de institutiile autorizate din Spania in functie de normele impuse de acestea.

 

 

Observatii:

*Persoanele care nu au insotitor cu varsta peste 55 ani platesc supliment 50 euro/sejur.

*Excursiile optionale gratuite se vor organiza in prima sau in ultima zi, in drum spre aeroport sau hotel, in functie de orarul de zbor.

*Grupul minim pentru a se organiza excursiile optionale este de minim 20 persoane.

*Hotelurile mentionate in acest program pot fi modificate, oferindu-se alternative similare.

*Tarifele afisate pot suferi modificari in functie de fluctuatiile de pret ale taxelor sau ale petrolului, impuse de compania aeriana.

 

Util si practic:

Limba oficiala este sarda, care are multe cuvinte care sunt mai apropiate de cele din limba româna decât de latina sau italiana

Moneda nationala este euro.

Ora locala: GMT + 1 (GMT + 2 între lunile martie si octombrie).

Clima este în principal mediteranean, cu o primavara si o toamna în principal mediteraneana, fiind influentata de Oceanul Atlantic si de masele de aer cald din Africa.

Bucataria nationala este cunoscuta pentru varietatea de preparate din fructe de mare, combinate cu preparate din carne si din legume puternic condimentate cu plante locale si servite cu vinuri specifice regiunii si deserturi care au la baza brânza din lapte de oaie sau capra. Felul favorit de mâncare din Sardinia include paste, spaghetti con Bottarga, icre uscate de chefal presate, Malloreddus care este un gnocchi aromat cu sofran si servit cu sos de tomate.

Etichete si obiceiuri locale:  Cand va intalniti cu cineva, oriunde ati fi, adresati un simplu buon giorno (buna ziua) sau buona sera (buna seara). Nu folositi familiarul ciao (buna sau la revedere) cu necunoscuti. „Te rog” se spune per favore , „multumesc”- grazie si „cu placere” – prego. Sarutul pe ambii obraji este o forma de salut extrem de des folosita intre cunoscuti, atat femei cat si barbati. Italienii se imbraca conservator in majoritatea ocaziilor, asa ca orice abatere de la acest stil va sari imediat in ochii tuturor.

Shopping: Italia este paradisul cadourilor si al bunatatilor rare. Delicatesele culinare sunt preferatele turistilor. Lenjeriile, matasurile, dantelele, panzeturile, marmorajele si bijuteriile sunt usor de tansportat. Mai lasa-ti loc in bagaje si pentru vinuri, haine si obiecte de lux, in special ustensile de bucatarie, stiut fiind faptul ca designerii italieni exceleaza in acest domeniu. Magazinele cu reputatie iti pot livra produsele de mari dimensiuni, cum ar fi obiectele de ceramica, piesele de mobilier sau antichitatile, direct acasa. In general, magazinele mici sunt deschise de martea pana sambata, intre 08:00 si 13:00 si 15:30 si 20:00. Majoritatea sunt inchise lunea sau o jumatate de zi in orice alta zi a saptamanii. Pe timpul verii programul de lucru poate suferi mici modificari: se deschid dupa-amiaza,tarziu, pentru a evita caldura inabusitoare. In marile orase, in special in cazul magazinelor universale si de haine, exista tot mai mult tendinta de adoptare a unui program full-time (orario continuato) intre 09:00 si 20:00, de luni pana sambata( si, ocazional, duminica). De obicei, supermarketurile si magazinele universale accepta cardurile de credit si cecurile de calatorie; la fel si magazinele de haine si de incaltaminte. In cazul bacaniilor si al magazinelor mici, in principiu trebuie sa ai cash la tine.

Telefoane de urgenta: Politia- 112, Urgente- 113, Pompieri- 115, Salvare- 118.

Ambasada României în Italia este la Roma. Adresa: Via Nicolo Tartaglia 36, 00197 Roma. Telefon urgenta: 0039 06 808 45 29

nuraghi_sardinia

 


Contact Rapid
 1. Doriți mai multe informații? Aveți întrebări?
  Vă rugăm să ne contactați telefonic sau să completați formularul de mai jos.
 2. Numele dvs(*)
  Numele nu este trecut corect. Vă rugăm să folosiți doar litere, fără cifre sau alte semne de punctuație.
 3. Numărul de telefon
  Vă rugăm să introduceți numai cifre, fara spații sau semne de punctuație.
 4. Adresa de e-mail(*)
  Adresa de e-mail nu este valabilă.
 5. Mesaj
 6.   
 7. Completarea căsuțelor marcate cu asterisc (*) este obligatorie.