Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Hurghada
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Budapesta

Targul de Craciun

16 Decembrie 2017 - in dupa-amiaza acestei zile ne vom bucura de o plimbare prin Piata de Crăciun, care este cea mai mare din Ungaria, la  o mica  distanta de Dunăre. In 2008 a luat premiul pentru cea mai frumoasa Piata de Craciun dintre pietele din capitalele europene. Mirosul de Kürtőskalács de casă (produs de patiserie tipic), carne prăjita, si langos cu unt, aburi de vin fiert se ridică de la Piata Vörösmarty în cursul perioadei de Advent.

piata-de-craciun-bazilica-st-stefan

Numarul mare al turistilor care aleg Budapesta ca destinatie a concediilor atesta faptul ca "Perla Dunarii" este unul dintre cele mai frumoase orase din lume, cu o identitate complexa, o impletire a traditiilor, a noului si vechiului. Arhitectura deosebita, bulevardele largi, parcurile somptuase si oamenii preocupati sa asigure o sedere cat mai placuta turistilor, sunt cateva argumente pro Budapesta. Orasul este situat pe ambele maluri ale Dunarii. În partea de est a fluviului se afla Pesta, care ocupa doua treimi din suprafata, iar pe partea de vest se afla Buda, cealalta treime a orasului. Cartierul Buda si zona malurilor Dunarii din Budapesta au fost înscrise în anul 1987 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

În zilele noastre Budapesta apare ca o capitala renascuta, ce abunda de monumente si constructii stravechi. Pe terenurile ramase goale înca din vremea razboaielor s-au construit banci si case de birouri moderne, dar s-a avut grija de aspectul combinarii lor cu cladirile de la începutul secolului XX. sau si mai vechi. Renasterea se simte si pe teatre, bai, muzee, biblioteci, parcuri, strazi, pasaje, mijloacele de transport comun, dar si pe institutiile sanitare si sociale. Pentru turisti sunt vizibile si redeschiderea sau renovarea cafenelelor si a restaurantelor istorice dintre anii 1880-1910, sau a galeriilor de arta, teatre. Viata orasului este plina de festivaluri culturale nationale si internationale, de evenimente sportive internationale, dar si de evenimente muzicale pentru tineri, cum ar fi Festivalul de muzica „Sziget” , Festivalul International al Vinurilor, Festivalul de Vara Evreiesc sau Parada Budapesta – corespunzatorul Love Parade din Berlin.

bud Catedrala Sfantul Stefan budapesta 1

Orasul gazduieste peste 70 de muzee si galerii, dintre care amintim: Muzeul Bibliei, Muzeul Crimei, Muzeul Memorial Liszt, Centrul Memorial al Holocaustului, Galeria de Arta din Budapesta si Muzeul de Arte Frumoase. Cele mai importante repere cu trecut istoric sunt: Bastionul Pescarilor, Citadela Budapestei, Sinagoga de pe Strada Dohany, Bazilica Sfântul Stefan, impresionantul Castel Buda, cladirea Parlamentului Maghiar, Dealul Gellert, Labirintul Castelului Buda si Teatrul Operei de Stat.

Avand in vedere distanta destul de mica intre Timisoara si Budapesta (290 km), invitatia de a vizita capitala Ungariei este valabila in orice zi a anului, in orice anotimp.

Date de plecare: 7 Octombrie, 11 Noiembrie, 16 Decembrie 2017

Ziua 1

Plecare din Timisoara via Arad, dimineata devreme. Sosire la Budapesta. Program  turistic  la Budapesta însoţiţi de un ghid ce oferă  informaţii despre obiectivele de pe traseu. Se preconizează vizitarea celor mai importante obiective turistice din  Pesta -  Parcul Orăşenesc, Piaţa Eroilor cu monumentul Milenium şi Muzeul de Arte Frumoase, Castelul Huniazilor, Parcul de distractii, Zoo, Basilica Sf. Stefan.
În timpul croazierei pe Dunăre la bordul unui vaporaş vom admira panorama unică a oraşului datorită căreia Budapesta a fost înscrisă pe lista UNESCO a Patrimoniului UNESCO.
Pe malul drept vom vedea Buda deluroasă, încoronată de Cartierul Cetăţii şi de grandiosul Palat Regal, iar pe şesul aflat pe malul stâng al fluviului se găseşte Pesta, un amestec  stilizat de vechi şi nou, dintre care cea mai impozantă este clădirea Parlamentului, o bijuterie arhitecturală în stil neogotic. “Budapesta by Night”- se admira orasul superb luminat  din cel mai inalt punct, Citadela. Cazare la hotel.

Ziua 2

Dupa micul dejun program optional Szentendre apoi vizitam Cetatea Budei unde vom vizita: Biserica Mathias Rex, Bastionul Pescarilor, Statuia ecvestră a lui Ştefan I. Plecare spre casa

Tarif

59 Euro/persoana, cazare in camera tripla

69 Euro/persoana, cazare in camera dubla  

Supliment cameră single 15 Euro

 

Servicii incluse:

-1 noapte de cazare cu mic dejun bufet suedez la hotel de 2*- 3*

-servicii ghid pe tot parcursul excursiei

-transport autocar omologat curse externe

Nu sunt incluse:

-intrările la obiectivele turistice

-programele opţionale: croaziera pe Dunare (~ 10 eur)

Acte necesare:

-paşaport original sau carte de identitate.

-cazier judiciar pentru însoţitorul de grup de copii.

-pentru copiii sub 18 ani - declaraţie notarială de la ambii părinţi, dupa caz.

Notă:

Locurile vor fi rezervate în funcţie de ordinea înscrierii în agenţie.

Preţul este valabil pentru grup de minim 35 de persoane. În cazul în care vor fi mai puţini participanţi, pretul se recalculează.

Ghidul are voie să modifice programul turistic fără a schimba structura acestuia.

 

 


În categoria City-break mai găsiți:

Rovaniemi | 

>Vezi toate ofertele din această categorie

Contact Rapid
 1. Doriți mai multe informații? Aveți întrebări?
  Vă rugăm să ne contactați telefonic sau să completați formularul de mai jos.
 2. Numele dvs(*)
  Numele nu este trecut corect. Vă rugăm să folosiți doar litere, fără cifre sau alte semne de punctuație.
 3. Numărul de telefon
  Vă rugăm să introduceți numai cifre, fara spații sau semne de punctuație.
 4. Adresa de e-mail(*)
  Adresa de e-mail nu este valabilă.
 5. Mesaj
 6.   
 7. Completarea căsuțelor marcate cu asterisc (*) este obligatorie.