Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Hurghada
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Viena

Targul de Craciun

30 Noiembrie; 7 si 14 Decembrie 2018

Capitala Austriei, este situata în extremitatea rasariteana a acestei republici federale, în landul (regiunea autonoma) Viena si este traversat de Dunare. Orasul este al zecelea oras ca marime din cadrul Uniunii Europene. Este un important centru politic international unde își au sediul organizații de primă mărime, ca: Organizația Natiunilor Unite, Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol si alte diverse agentii, între care si Agenția Internationala pentru Energie Atomica. Aceasta agentie îsi are sediul, alaturi de cel al ONU, într-unul dintre complexele asa-numitului UNO-city, aproape de Dunare. Teritoriul landului are o suprafata construita relativ mica. Aproximativ jumatate din suprafata este spatiu verde; în nord-vestul, ca si în vestul si sud-vestul Vienei, se afla Padurea vieneza, și extensiile sale patrund pana în interiorul orasului. În sud-est, de-a lungul Dunarii, se întind campiile de pe malurile fluviului, declarate parc national. Pentru multe secole, Viena a fost centrul muzicii clasice și al operei, fiind și sediul Orchestrei Filarmonice Vieneze. Orasul este recunoscut și pentru arhitectura sa, existand numeroase cladiri în stil baroc, dar si din toate celelalte stiluri. Centrul istoric al orașului Viena face parte din patrimoniul mondial al UNESCO din anul 2001.

viena-iarna 2 viena-iarna 1 Wiener Eistraum

Program

Ziua 1 - Plecare din Timişoara, dimineața devreme, pe ruta Szeged – Budapesta - Viena. Program turistic: tur de Ring cu autocarul, apoi pietonal: Hofburg, Domul Sf. Ştefan, Primaria (Rathaus), Teatrul Orașului (Burgtheater), Biserica Votivă, Parlamentul, Opera, Piața Maria Thereza. După amiază – vizitarea celebrei Piețe de Crăciun (Christkindlmarkt), ce are loc anual începând cu secolul al XIII-lea, în fața Primăriei vieneze. Cele 140 de căsuțe de lemn ornate cu ghirlande de brad sunt încărcate cu dulciuri tradiționale, jucării și costume tiroleze. Brazii decorați, ghirlandele luminoase, muzica specială și prăvăliile cu bunătăți fac din acest loc unul special, care ilustrează perfect bucuria Crăciunului. Opțional, program de shopping pe Mariahilfestrasse. Cazare la hotel în Viena.

Ziua 2 - Mic dejun. Se vizitează Palatul Schonbrunn, mergând pe urmele poveștii de iubire dintre Împăratul Franz Iosif și frumoasa sa soție, împărăteasa Sissi. După amiaza o vom petrece în SCS – City Center Sud, unul dintre cele mai mari centre comerciale din Austria.

Ziua 3 - Mic dejun. Vizitarea Muzeului de Știinte ale Naturii, unde întâlnim schelete de dinozauri, minerale sclipitoare, animale împăiate (unele chiar pot fi atinse), filme și instrumente de laborator (microscoape) sau a Muzeului de Artă care se numără printre cele mai importante galerii din lume, datorită colecțiilor sale de lucrări celebre. Vom vizita Hundertwasserhaus, clădire colorată, cu ferestre neregulate și linii din ceramică, trasate parcă în joacă de copii, pentru a delimita în exterior mărimile apartamentelor. Plecare spre Timișoara în jurul orelor 12.00. Sosire în țară în jurul orelor 23.00.


 

TARIF:

154 Euro/persoana, cazare in camera dubla

139 Euro/persoana, cazare in camera tripla

189 Euro/persoana, cazare in camera single

 

Servicii incluse:

-2 nopţi de cazare cu mic dejun,  în hotel de 2*/3*

-servicii ghid pe tot parcursul excursiei

-transport cu autocar omologat pentru curse externe

Nu sunt incluse:

-intrările la obiectivele turistice

-programele opţionale

-asigurări medicale/storno

 

Acte necesare:

Carte de identitate sau paşaport original. Cazier judiciar pentru însoţitorul grupurilor de copii.

Pentru copiii sub 18 ani – declaraţie notarială de la ambii parinţi, după caz.

Notă:

Tariful este calculat la un grup de minimum 40 persoane. Suplimentul pentru grup 20-30 persoane – 25 Euro, 30-39 persoane - 20 Euro. Turiștii vor fi înștiințați de acest supliment (daca e cazul), cu 7 zile înainte de plecare. Locurile în autocar sunt repartizate în funcție de data înscrierii.

Ghidul are voie să modifice programul turistic fără a schimba structura acestuia.


Catedrala Sf. Stefan - Stephansdom este unul din obiectivele emblematice ale orasului. Constructia sa începuse deja în secolul al XII-lea, dar catedrala a fost terminata abia în anul 1433. Ea este unul dintre monumentele gotice de prima importanta ale Austriei

Catedrala Greco-Ortodoxa - Biserica Greaca din Viena a fost construita la sfârsitul secolului al XVIII-lea, în timpul domniei lui Iosif al II-lea, pentru "grecii si valahii de religiune neunita" din capitala imperiala. Lacasul a fost renovat si extins la mijlocul secolului al XIX-lea pe cheltuiala baronului Gheorghe Sina, de origine aromâna.

Palatul Schönbrunn - a servit din secolul al XVIII-lea pâna în 1918 drept resedinta de vara a Casei de Habsburg. 45 din cele 141 de camere ale castelului sunt deschise publicului larg spre vizitare. Printre acestea se numara si camera lui Napoleon Bonaparte (Împaratul francez si-a avut resedinta aici din 1805 pâna în 1809), cabinetul chinezesc, marea galerie, etc. Amenajarile interioare sunt realizate în stil rococo. Merita sa fie admirate de asemeni cele 60 de automobile imperiale ce formeaza parcul auto al castelului, capela si teatrul castelului, precum si gradina zoologica

Palatul Hofburg - este resedinta imperiala de alta data. Complexul arhitectural s-a extins de-a lungul timpului continuu. La ora actuala edificiul cuprinde 18 corpuri si 19 spatii exterioare. El este sediul presedintelui republicii federative austriece, adaposteste mai multe muzee: Muzeul de Arta Populara, colectii de instrumente muzicale, Camera Armelor, colectii ale Muzeului de Istorie a Artei, Muzeul „Sisi”, precum si Biblioteca Nationala a Austriei. Se mai gasesc aici Scoala de calarie spaniola si muzeul „Lipizzaner”. În „Camera Comorilor” vizitatorul poate admira printre altele coroana imperiala apartinând Sfântului Imperiu Roman (datând de prin 962), coroana imperiala austriaca (1602), comoara Burgunzilor din secolul al XV-lea si comoara Ordinului Lânii de Aur. Tot aici se mai pot vizita apartamentele imperiale, spatiul privat ce a apartinut Majestatii sale Împaratul Franz Josef, saloanele de mese, de bal, etc.

Parcul Prater - este un parc de distractii urias, ce este utilizat de vienezi drept principal loc de relaxare. Cea mai cunoscuta parte a acestui spatiu de agrement este Wurstlprater. Aceasta amenajare dateaza din secolul al XIX-lea. Cea mai apreciata atractie a parcului o constituie Roata Uriasa (Riesenrad), ce are o înaltime de 65 metri si a fost inaugurata în 1896/1897 cu ocazia sarbatoririi jubileului înscaunarii împaratului Franz Josef.

Palatul Belvedere - se afla în mijlocul unui parc splendid si a fost construit pentru Eugen de Savoia, oferind o priveliste minunata asupra orasului vechi, din gradinile sale. În 1803 aici a fost facuta prima gradina alpina din Europa. Astazi peste 4000 de plante originare din Alpi se gasesc aici. Cea mai buna perioada din an pentru a vizita gradinile de la Belvedere este primavara sau la începutul verii, deoarece atunci înfloresc marea majoritate a plantelor ce se gasesc aici.

Viena nu inseamna doar arta, istorie si arhitectura. Gastronomia, e alt punct forte. De exemplu Naschmarkt - demunita si „stomacul orasului". Ea exista înca din secolul al 18-lea, fiind cea mai mare piata din Viena. Aici puteti cumpara tot ce are nevoie o bucatarie: fructe, legume, carne, peste, paine si branzeturi. Dar si delicatese precum caviarul persan, sushi, scoici, si o oferta impresionanta de produse internationale, mai ales din Grecia, Turcia, Japonia si China. Cu cele aproape 120 standuri si localuri, cea mai renumita piata a Vienei ofera o vasta varietate culinara, de la bucataria vieneza pâna la cea indiana, de la cea vietnameza la pâna la cea italieneasca. Pe langa toate astea trebuie sa mai adaugam un punct important: Cafeneaua vieneza cu o istorie de peste 300 de ani, fiind alaturi de Venetia primele orase din Europa unde servitul cafelei a devenit o arta. Pe langa placutele cafenele traditionale si micile Espresso, in Viena mai puteti intalni mari cafenele-restaurant, cafenele-cofetarii, precum si combinatii de cafenele cu scene de concert, librarie, bar, local cu muzica sau scena de cabaret. Mai nou se incearca sa se transmita cafenelei caracteristici ale culturii Fast-Food. In principiu, totusi, cafeneaua ramane mereu o oaza in viata cotidiana, un spatiu in care va puteti retrage, un loc al intalnirilor, al placerii, al petrecerii timpului.

Asadar, Viena e un oras complex, care poate satisface toate genurile de turisti, iubitori de arta, de cultura, de arhitectura, curiosii care vor sa descopere tainele unui oras vechi dar totusi nou, mereu in schimbare si care isi asteapta vizitatorii in orice anotimp, cu bratele deschise.

 

 


Contact Rapid
 1. Doriți mai multe informații? Aveți întrebări?
  Vă rugăm să ne contactați telefonic sau să completați formularul de mai jos.
 2. Numele dvs(*)
  Numele nu este trecut corect. Vă rugăm să folosiți doar litere, fără cifre sau alte semne de punctuație.
 3. Numărul de telefon
  Vă rugăm să introduceți numai cifre, fara spații sau semne de punctuație.
 4. Adresa de e-mail(*)
  Adresa de e-mail nu este valabilă.
 5. Mesaj
 6.   
 7. Completarea căsuțelor marcate cu asterisc (*) este obligatorie.