Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Mallorca
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Elvetia si Nordul Italiei

Lacul Garda - Torino - Chammonix - Geneva - Berna - Lucerna - St. Moritz - Lacul Como - Lacul Maggiore - Milano - Trieste

lac-garda chammonix Lake-Como1

Data de plecare 4 Iulie 2016

Ziua 1. Dimineata devreme plecare din Lugoj / Timisoara/Arad spre Italia. Cazare in zona Noventa /Padova.

Ziua 2. Mic dejun. Plecare spre Lacul Garda. Vom parcurge peninsula Sirmione unde este amplasata o veche fortareata a familiei Scaligeri. Plimbare pe stradutele pitoresti ale orasului. Optional, plimbare cu vaporasul in jurul peninsulei Sirmione. De pe lac putem vedea ruinele vilei romane care a apartinut poetului Catullus cunoscuta sub denumirea de grotele Cattulo. Continuam traseul spre Torino.

Ziua 3. Mic dejun. Vizita in Torino. Vedem zona centrala cu Palazzo Reale - resedinta Casei de Savoia, apoi Armeria Reale, Biblioteca Reale, Galleria Sabauda, Museo di Antichità, Giardini Reali, Palazzo Chiablese, Catedrala, Gradinile. Timp liber. Cazare in Torino.

Ziua 4. Mic dejun. Plecare spre Chammonix prin tunelul de sub Mont Blac. Vizita in capital schiului francez, Chamonix. Optional urcare pe Auguille du Midi de unde putem vedea in toata splendoarea sa Masivul Mont Blanc. Dupa amiaza vizitam Geneva. Vedem al doilea centru O.N.U. dupa New York, si cel mai inalt jet de apa din lume (145m), de pe lacul Geneva. Vom admira: Catedrala Sf. Petru, Palatul Natiunilor, Portul de pe malul lacului, orasul vechi, Quai du Mont Blanc cu celebrele firme producatoare de ceasuri etc. Cazare in zona Geneva.

Ziua 5. Mic dejun. Plecare spre Berna cu popas la Lausanne pentru a vizita orasul vechi cu Primaria, Catedrala din veacul al XII-lea si promeneda de pe malul lacului. Continuam traseul spre Berna, "unul dintre cele mai frumoase orase ale lumii" (Goethe), oras ce trebuie strabatut pe jos pentru a-i descoperi farmecul medieval si pitoresc. Vedem orasul vechi cu stazile sale tipice: Spitalgasse,  Marktgasse, Kramgasse unde a locuit Albert Einstein. Trecem pe langa celebrul “Turn cu ceas”  din varful caruia se semnalizeaza trecerea de la o ora la alta cu trei minute mai devreme si apoi ajungem la Catedrala Sf. Vincent. Urmatorul poas va fi la Montreux pentru o vizita la castelul Chilon.  Vedem din autocar lacurile Thunersee si Brienzersee. Seara sosire si cazare in zona Interlaken/Lucerna.

Ziua 6. Mic dejun. Astazi ne vom putea bucura de  de frumusetea peisajelor spectaculoase ale zonei sau putem face o ascensiune la Jungfrauhoch cu trenul, de la Lauterbrunnen la Kleine Scheidegge si Grindelwald, cea mai importanta statiune montana din regiune. Linia de cale ferata este construita la cea mai mare altitudine din Europa, 3.454 m. Seara cazare in zona Interlaken/Lucerna.

Ziua 7. Mic dejun. Vizita panoramica in Lucerna, oras medieval in a carui zona veche vedem Weinmarkt si Podul Chapel (care dateaza din secolul XIV). Urmatorul popas va fi la Zurich, oras situat in nordul lacului cu acelasi nume Aici ne plimbam pe eleganta Banhofstrasse, vedem Primaria, Opera si Catedrala orasului precum si turnul cu ceas.  Ne vom continua traseul catre Vaduz unde admiram Castelul Vaduz care domina orasul si ofera o superba panorama asupra Vaii Rhinului. Ne indreptam catre Davos pentru cazare.

Ziua 8. Mic dejun. Plecam spre St Moritz - renumita statiune din Alpi, care ofera multiple posibilitati pentru practicarea sporturilor montane, nu departe aflandu-se si frumoasa Vale Engadine si Parcul National Elvetian. Coboram spre Lugano, situat pe malul lacului cu acelasi nume, oras care combina savoarea italiana cu eleganta elvetiana. Vizitam orasul. Ultima parte a zilei este dedicata lacului Como, situat in nordul Italiei, cu cel mai variat peisaj dintre toate lacurile Italiei: orase incantatoare, porturi micute, vile inconjurate de gradini exotice care se succed pe malurile acestui lac prealpin. Poposim pe malul lacului Como la una dintre atractiile principale: Villa Carlotta in Tremezzo, o resedinta privata construita in sec al XVIII-lea, decorata cu sculpturi incantatoare si grote artificiale pline cu flori si verdeata. Cazare in zona Como/Varese.

Ziua 9. Mic dejun. Ziua o vom dedica Lacului Maggiore, cel mai faimos lac italian datorita frumusetii sale maiestuoase si salbatice in acelasi timp, dar si datorita insulelor Borromeo. Muntii Alpi protejeaza lacul si dau nastere unui climat moderat care permite dezvoltarea unei vegetatii abundente si luxuriante. Dimineata ne imbarcam pe vaporas pentru a vizita doua dintre cele mai frumoase insule de pe lacul Maggiore: Insula Bella si Insula Pescatori. Unele dintre aceste insule sunt inca in proprietatea casei Borromeo, o veche familie aristocrata. Pe insula Bella vizitam Palatul Borromeo situat in mijlocul gradinilor pline de fantani, statui, grote artificiale si plante exotice. Popasul urmator va fi pe insula Pescatori, unica insula locuita din arhipelag cu o atmosfera boema, loc ideal pentru artisti, cu stradute inguste, casele vechi si localuri pitoresti. Dupa amiaza vedem si cele mai frumoase orasele de pe malul lacului Maggiore: Stresa si Verbania. Optional, vizita la Villa Taranto, cu renumita gradina botanica, cu 2500 de specii de plante din care multe sunt rare (vila nu se viziteaza in interior). Cazare in zona Como/Varese.

Ziua 10. Mic dejun. Continuam vizita in zona lacurilor. La pranz popas in Milano. Teatrul Scala, Primaria, Piata Garibaldi, Castelul Sforzesco. Timp liber pentru cumparaturi. Cazare in zona Noventa di Piave-Trieste.

Ziua 11. Mic  dejun. Plimbare in central orasului Trieste. Oras cu renume in industria cafelei italiene, Trieste ne dezvaluie Piata Unitatii Italiei, Vechiul Port, Bursa, Teatrul, Catedrala precum si stradutele pitoresti din orasul vechi. Trecem apoi pe langa Castelul Miramare, situate pe malul marii la cativa kilometri de centrul orasului. Plecare spre tara.

TARIF: 800 Euro + 100 Lei/persoana

Servicii incluse:

-transport cu autocar climatizat

-10 nopti cazare in hoteluri de 3*/4*

-asistenta turistica

Nu sunt incluse:

-excursiile optionale

-urcarile cu telecabina

-calatoriile cu vaporasul

-asigurare medicala/storno

lucerna-elvetia jungfraujoch-view lac maggiore

 


În categoria Circuite cu autocarul mai găsiți:

Turcia | Corsica-Sardinia-Toscana | Grecia | Polonia | Castele Bavareze | 

>Vezi toate ofertele din această categorie

Contact Rapid
 1. Doriți mai multe informații? Aveți întrebări?
  Vă rugăm să ne contactați telefonic sau să completați formularul de mai jos.
 2. Numele dvs(*)
  Numele nu este trecut corect. Vă rugăm să folosiți doar litere, fără cifre sau alte semne de punctuație.
 3. Numărul de telefon
  Vă rugăm să introduceți numai cifre, fara spații sau semne de punctuație.
 4. Adresa de e-mail(*)
  Adresa de e-mail nu este valabilă.
 5. Mesaj
 6.   
 7. Completarea căsuțelor marcate cu asterisc (*) este obligatorie.