Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Mallorca
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Turcia

EDIRNE-CANNAKKALE-TROIA-KUSADASI-EFES-MILET-BODRUM-ANTALYA-CAPPADOCIA-ISTANBUL

edirne pamukkale tk harta-turciei

Data de plecare 22 Mai 2016

Ziua 1. Plecare din Timisoara la 6.30. Sosire in Sofia. Vizita la Catedrala Vasile Nevski. Timp liber. Cazare la hotel Lion.

Ziua 2. Mic dejun. Pornim spre  Turcia. Popas in Edirne pentru a vedea Moscheia Selimye, creatie a marelui arhitect Sinan si bazarul orasului din apropiere. Traversam stramtoarea Dardanele – vechiul Hellespont – prin locul in care Xerxes a trecut spre Grecia, iar apoi Alexandru cel Mare spre Orient. Cazare in Cannakkale la hotel Helen.

Ziua 3. Mic dejun. Vizita in cetatea Troia. Povestea incepe din uneltirile zeilor, continua cu Paris, Ahile, Hector, frumoasa Elena si Marele Razboi, cu peripetiile lui Ulise si in final cu Schliemann. Pornim spre Pergam, pe frumoasa Riviera a Maslinilor. Sosim in orasul Bergama unde vedem vechea Biserica a Apocalipsei ridicata pe structura Templului lui Serapis si apoi urcam in vedem Asclepionul, sanctuarul antic al medicinei. De aici admiram Acropola Pergamului. Dupa un pranz (optional) pornim mai departe spre Kusadasi. Cazare si cina la hotel Sozer.

Ziua 4. Mic dejun. Timp liber. Dupa pranz pornim sa vedem cel mai mare si mai frumos oras al Asiei Minor din vremea romana: Efesul, oras de o uimitoare bogatie materiala si artistica. Vedem Bibloteca lui Celsius, Templul lui Adrian, Odeonul, Poarta lui Hercules, Agorele, Calea Sacra, Calea Curetilor, Marele teatru in care a predicat Apostolul Pavel catre Efesieni, Turnul Inchisorii in care a fost tinut aproape doi ani departe de furia multimii, Casele Efesienilor bogati, Latrinele Publice, Casa Placerilor, Zidul lui Lisimach si multe altele. Apoi, vom urca intr-un loc la spiritului si al pacii depline, in varful muntelui, la casa in care si-a petrecut ultimii ani ai vietii Fecioara Maria alaturi de Sf. Ioan. Dupa ce vom lua apa din Izvorul Sfant, vom porni pe langa Templului Zeitei Artemis- una din cele sapte minuni ale lumii antice, spre ruinele marii biserici construite de catre Imparatul Iustinian deasupra mormantului Sfantului Ioan. Ne vom intoarce apoi cu sufletul plin inapoi la cazare. Cina.

Ziua 5. Mic dejun. Excursie la Milet, marea cetate ce a dat lumii nu mai putin de 90 de orase colonii pe tarmurile Mediteranei sau genii precum Thales, Anaxagora, Isodoros si altii. Vedem Teatrul, Termele Faustinei construite in vremea romanilor, Agora, Calea Sacra ce se intindea spre Didima, marele oracol. Tot spre oracol ne vom indrepta si noi, pentru a vedea locul in care Pithya prorocea viitorul oamenilor din Templul lui Apolo. Dupa pranz, pornim spre Bodrum, destinatie de vacanta si loc in care Cavalerii Sfantului Ioan de Ierusalim au construit Castelul Petronium din ruinele Mausoleului din Halicarnas. Retur in Kusadasi. Cazare si cina.

Ziua 6. Mic dejun. Optional, pornim spre Pamukkale sau “cetatea de bumbac”. Alaturi de fenomenul natural care face ca stanca muntelui sa devina alba datorita izvoarelor calcaroase, se afla o mare necropola antica, unde si astazi pot fi vazute mii de morminte. Tot aici, in vechea cetate Hierapolis, vom vedea Teatrul, Agora, Basilica, Plutonium, precum si locul in care a fost martirizat Sf Filip. Seara sosire in Antalya, pentru cazare si cina.

Ziua 7. Mic dejun. Vizita in central orasului pentru a vedea zona istorica ce cuprinde Portul Vechi, Kaleici, Poarta lui Adrian, faleza, parcurile, moscheile si Bazarul. Dupa masa pornim pe malul marii spre Myra (Demre) pentru a vedea locul in care s-a nascut si a trait Sf Nicolae. Aici se afla si o biserica din secolul VI in care a fost inmormantat Sf Nicolae inainte de a fi dus la Bari. Retur in Antalya. Cazare si cina.

Ziua 8. Mic dejun. Prima vizita o vom face in Konya, fosta capitala a Regatului selciucid de Rum pe vechiul drum al matasii. Dervisii rotitori si a muzicii sufi isi au originea aici, acestia fiind urmasii marelui poet mistic Celaledin Rumi supranumit Mevlana. Frumoasele sale poezii sunt actuale si astazi, ele aducand pacea si linistea celor ce le citesc. Vizita in Marea Moscheie. Ne indreptam apoi spre Cappadocia. Cazare si cina in Urgup.

Ziua 9. Mic dejun. Vizita in Valea Ihlara si in Parcul Arheologic Goreme unde descoperim sapate in stanca o serie de biserici ale primilor crestini si apoi a calugarilor ce alcatuiau aici un important centru monastic. Apoi vom poposi in Kaymakly sau Derinkuyu pentru a vedea orasele subterane ale hititilor. Cazare si cina in Urgup.

Ziua 10. Mic dejun. Plecare spre Istanbul. Popas in Ankara pentru vizita la Muzeul de Arheologie. Continuam traseul sosire in Istanbul. In functie de timp, croaziera pe Bosfor cu vaporasul. Cazare Hotel Art

Ziua 11. Mic dejun. Vizitam Moscheia Albastra, Sfanta Sofia, Hipodromul, Zidurile Vechiului Bizant, Cornul de Aur, si apoi timp liber pentru cumparaturi in Marele Bazar si in zona comerciala sau vizite la Palatul Topkapi si Cisternele lui Teodosie. Cazare in Istanbul.

Ziua 12. Mic dejun. Plecare spre tara dimineata devreme. 

TARIF:  450 Euro + 200 Lei                                             

Servicii incluse:

-11 nopti cazare cu mic dejun hotel 2*/3*

-7 cine

-transport cu autocar

-asistenta turistica                                      

Nu sunt incluse:

-asigurarea medicala/storno

-intrarile la obiective turistice

-excursia la  Bodrum (35 euro/persoana)

-croaziere

aya sophia Cappadocia

 


Contact Rapid
  1. Doriți mai multe informații? Aveți întrebări?
    Vă rugăm să ne contactați telefonic sau să completați formularul de mai jos.
  2. Numele dvs(*)
    Numele nu este trecut corect. Vă rugăm să folosiți doar litere, fără cifre sau alte semne de punctuație.
  3. Numărul de telefon
    Vă rugăm să introduceți numai cifre, fara spații sau semne de punctuație.
  4. Adresa de e-mail(*)
    Adresa de e-mail nu este valabilă.
  5. Mesaj
  6.   
  7. Completarea căsuțelor marcate cu asterisc (*) este obligatorie.