Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Hurghada
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Istanbul

Numit în antichitatea greacă Byzantion iar apoi, după anul 330 d.Hr, Constantinopol, a fost capitală a Imperiului Roman, pentru două scurte perioade dintre anii 324-395, a Imperiul Bizantin între 395-1204, a Imperiului latin din Orient, între 1204-1261, apoi din nou al Imperiul Bizantin refăcut, între 1261-1453 și a Imperiului Otoman până la proclamarea Republicii Turcia, la 13 octombrie 1923.

Intemeietorul a fost un anume Byzas din orașul Megara, iar atunci când Constantin I-ul cel Mare a trasat limitele viitoarei sale capitale a cuprins o arie tot șapte coline ca și în cazul Romei. Turcii au construit pe fiecare câte colină o moschee istorică. Istanbul este cea mai mare concentrare urbană a Turciei și singurul megalopolis din lume întins pe două continente. Oficial, fosta capital, a primit denumirea turcă de Istanbul la 28 martie 1930, până atunci păstrându-și pe plan internaținal numele de antic și tradițional de Constantinopol.

Cu o populație de peste 18,8 miloane Istanbulul este un megalopolis, precum și principalul centru financiar, comercial și cultural al Turciei. Se întinde peste 27 de districte din cele 39 ale provinciei cu același nume, fiind una dintre cele mai mari metropole din lume. Este capitala economică a Turciei și prefectura provinciei cu același nume. Partea europeană se află situată în regiunea istorică Tracia iar cea asiatică în Anatolia.

Alături de Atena și Roma, Istanbul se clasează printre cele mai venerabile capitale ale Europei. El a fost înscris pe lista patrimoniului mondial al UNESCO începând cu anul 1985. 

istanbul istanbul 2 Istanbul location

Data de plecare: 7 Martie 2018

Ziua 1

Plecare din Timisoara, la ora 20:00 la Casa Adam Muller Guttenbrun (statia de firobus), pe traseul Resita Drobeta Turnu Severin-Calafat–Edirne–Istanbul.

Ziua 2 Istanbul

Sosire si cazare hotel Nanda  3*/similar in Istanbul. Dupa amiaza va propunem un tur pietonal printre “comorile Istanbulului”. Agia Sofia, unde vechea biserica crestin ortodoxa ce a fost transformata in moschee ne va intampina acum cu un muzeu in toata regula. La Moscheea Albastra (construita de sultanul Ahmet pentru a rivaliza cu Agia Sofia) - cea mai mare moschee din Istanbul, vom avea in fata una dintre cele mai faimoase atractii ale Turciei. In apropierea acestora ne asteapta si Palatul Topkapi, palat ce a gazduit toti sultanii otomani vreme de 4 secole, precum si Palatul Scufundat (Yerebatan Sarnici) unde putem admira cele 336 de coloane scufundate printre care se plimba sutele de pestisori viu colorati. In incheiere putem face o plimbare la Hipodromul ce dateaza din perioada romana si in care s-au desfasurat de-a lungul timpului numeroase activitati sportive, curse si jocuri. Program liber. 

Ziua 3 Bazarul Egiptean si Marele Bazar
Dupa servirea micului dejun, vom vizita Bazarul Egiptean de mirodenii urmat de shopping in  Marele Bazar si zona Laleli, zone de cumparaturi preferate atat de localnici, cat si de turisti. Marele Bazar din Istanbul este una din cele mai mari piete acoperite din lume avand 60 de strazi si 5.000 de magazine, atragand zilnic intre 250.000 si 400.000 de vizitatori. Este cunoscut pentru bijuterii, ceramica pictata manual, covoare si broderii. Marea majoritate a standurilor sunt grupate dupa tipul de marfa pe care o au expusa, avand o zona pentru produse din piele si bijuterii din aur.  

Ziua 4 Istanbul
Mic dejun. Dimineata, deplasare la Palatul Dolmabahce – construit pe locul unui vechi port, pe malul stramtorii Bosfor, fiind resedinta imperiala a sultanilor otomani pana la caderea si destramarea Imperiului Otoman. Aici a locuit si a decedat Mustafa Kemal Ataturk. Singurul moment in care toate ceasurile din palat au fost oprite a fost atunci cand liderul turc a decedat, pe 10 noiembrie 1938, la ora 9:05. Dupa amiaza timp liber sau, optional, puteti participa la o croaziera pe Bosfor in care sa puteti admira atat partea europeana a Istanbulului cat si cea asiatica.

Ziua 5 Istanbul-Timisoara 
Dupa micul dejun plecam catre Timisoara. In drumul catre tara vom trece prin orasul Edirne, fosta capitala a Imperiului Otoman, pentru a vizita Moscheea Selimiye – cunoscuta ca si moscheea celor 999 de ferestre datorita arhitecturii unice a cupolei, dar si a tunelelor subterane ce leaga moscheea de fosta Academie Militara, tunele ce acum adapostesc numeroase magazine in care veti gasi produse traditionale turcesti, prilej si pentru achizitionarea ultimelor suveniruri. Sosire in Timisoara  in cursul noptii, in functie de trafic si formalitati vamale.

Tarif: 255 Euro+200 Lei 

Servicii incluse:

-transport cu autocarul Timisoara  – Istanbul – Timisoara

-3 nopti cazare cu mic dejun la hotel Nanda 3* sau similar

-insotitor de grup roman, tur de oras pietonal cu insotitorul de grup roman

-autocar pe tot parcursul excursiei

-supliment de SGL -70 Euro

Nu sunt incluse:

-intrarile la obiectivele turistice si excursiile optionale;

-bacsisuri (recomandate in Turcia): 15 Euro/persoana, se achita reprezentantului agentiei;

-asigurarea medicala de calatorie sau storno+medicala

-biletele de intrare, câte 25 Lire (aproximativ 15 Euro) la Muzeul Sfânta Sofia şi Palatul Topkapi; în Haremul Palatului Topkapi taxa separată  17 Lire (aprox. 10-12 Euro)

-excursii opţionale

istanbul-3

 

 

 


Contact Rapid
 1. Doriți mai multe informații? Aveți întrebări?
  Vă rugăm să ne contactați telefonic sau să completați formularul de mai jos.
 2. Numele dvs(*)
  Numele nu este trecut corect. Vă rugăm să folosiți doar litere, fără cifre sau alte semne de punctuație.
 3. Numărul de telefon
  Vă rugăm să introduceți numai cifre, fara spații sau semne de punctuație.
 4. Adresa de e-mail(*)
  Adresa de e-mail nu este valabilă.
 5. Mesaj
 6.   
 7. Completarea căsuțelor marcate cu asterisc (*) este obligatorie.