Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Mallorca
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Istanbul

Numit în antichitatea greacă Byzantion iar apoi, după anul 330 d.Hr, Constantinopol, a fost capitală a Imperiului Roman, pentru două scurte perioade dintre anii 324-395, a Imperiul Bizantin între 395-1204, a Imperiului latin din Orient, între 1204-1261, apoi din nou al Imperiul Bizantin refăcut, între 1261-1453 și a Imperiului Otoman până la proclamarea Republicii Turcia, la 13 octombrie 1923.

Intemeietorul a fost un anume Byzas din orașul Megara, iar atunci când Constantin I-ul cel Mare a trasat limitele viitoarei sale capitale a cuprins o arie tot șapte coline ca și în cazul Romei. Turcii au construit pe fiecare câte colină o moschee istorică. Istanbul este cea mai mare concentrare urbană a Turciei și singurul megalopolis din lume întins pe două continente. Oficial, fosta capital, a primit denumirea turcă de Istanbul la 28 martie 1930, până atunci păstrându-și pe plan internaținal numele de antic și tradițional de Constantinopol.

Cu o populație de peste 18,8 miloane Istanbulul este un megalopolis, precum și principalul centru financiar, comercial și cultural al Turciei. Se întinde peste 27 de districte din cele 39 ale provinciei cu același nume, fiind una dintre cele mai mari metropole din lume. Este capitala economică a Turciei și prefectura provinciei cu același nume. Partea europeană se află situată în regiunea istorică Tracia iar cea asiatică în Anatolia.

Alături de Atena și Roma, Istanbul se clasează printre cele mai venerabile capitale ale Europei. El a fost înscris pe lista patrimoniului mondial al UNESCO începând cu anul 1985. 

istanbul istanbul 2 Istanbul location

Data de plecare: 25 Octombrie 2017

Ziua 1 Timisoara - Istanbul 

Plecare din Timisoara, seara, pe ruta Lugoj-Caransebes-Turnu Severin-Calafat

Ziua 2 Edirne - Istanbul

Intram in Turcia si vizitam prima capital europeana a ImperiuluiOtoman, Edirne. Vedem zona arheologica, central orasului cu case in stil ottoman si apoi Moscheia lui Selim, construita de cel mai mare architect al Imperiului Otoman, Mimar Sinan. Ca o ultima mare creatie a sa, criticii sai spun ca acesta aproape a atins perfectiunea cu aceasta realizare. Dupa amiaza sosire si cazare in Istanbul. In functie de timp optional o croaziera pe Bosfor. Vedem ambele maluri ale celebrei stramtori cu frumoasele palate, vile, parcuri si alte cladiri impresionante.

Ziua 3 Istanbul

Mic dejun. Plimbare pietonala prin vechea capitala a trei mari imperii. Vedem astazi Primaria, Moscheia Sehzade, Apeductul lui Valens, Moscheia lui Suleyman Magnificul, Moscheia Albastra, Sfanta Sofia, Hipodromul si Muzeul de Arheologie. Timp liber pentru cumparaturi. Marele Bazar cu cele 4000 de magazine ale sale ofera cumparatorilor o uriasa varietate de produse traditionale sau din alte zone ale lumii. Bazarul Egiptean adaposteste de cateva sute de ani mirodeniile aduse din toata lumea si oferite spre vanzare. Langa Bazarul Mirodeniilor se afla Moscheia Noua si Gara Sirkeci, locul de sosire al celebrului tren Orient Express. De langa Podul Galata din Cornul de Aur. Plimbare pe sub Marea Marmara, plecand cu metroul de la Aksaray (malul european) la Kadikoy (malul asiatic). Cazare in Istanbul.

Ziua 4 Istanbul

Mic dejun. Vizita la Cisternele luiTeodosie, uriasa realizare arhitecturala a inginerilor romani care asigura apa pentru un oras intreg, apoi la Palatul Topkapi sau la Palatul Dolmabahce. Optional vizita la Yedikule, celebra fortareata inchisoare unde a fost intemnitat si Voievodul Brancoveanu impreuna cu fii sai. Tot acolo se poate vedea si centru dedicat cuceririi Constantinopolului de catre Sultanul Mahomed al II lea in 1453. Timp liber pentru plimbare in zona Pietei Taksimsi in cartierul Galata, la poalele turnului construit de genovezi. Sugestie: Vizita la Palatul Dolmbahce, ultima resedinta a sultanilor otomani construita in stilul baroc cu influente otomane. Cazare.

Ziua 5 Istanbul - Timisoara

Mic dejun. Plecare spre tara.

 

Tarif: 190 Euro + 150 Lei/persoana

 

Servicii incluse:

- 3 nopti cazare cu mic dejun în hotel 3*
- transport cu autocarul
- program turistic
- asistenţă din partea firmei

Nu sunt incluse:

- asigurarea medicală
- croaziera pe Bosfor (10 Euro/persoana), intrările la obiectivele turistice

Nota: pasaport obligatoriu

istanbul-3

 

 

 


În categoria Circuite cu autocarul mai găsiți:

Turcia | Corsica-Sardinia-Toscana | Grecia | Elvetia si Nordul Italiei | Polonia | 

>Vezi toate ofertele din această categorie

Contact Rapid
 1. Doriți mai multe informații? Aveți întrebări?
  Vă rugăm să ne contactați telefonic sau să completați formularul de mai jos.
 2. Numele dvs(*)
  Numele nu este trecut corect. Vă rugăm să folosiți doar litere, fără cifre sau alte semne de punctuație.
 3. Numărul de telefon
  Vă rugăm să introduceți numai cifre, fara spații sau semne de punctuație.
 4. Adresa de e-mail(*)
  Adresa de e-mail nu este valabilă.
 5. Mesaj
 6.   
 7. Completarea căsuțelor marcate cu asterisc (*) este obligatorie.