Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Hurghada
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Islanda

1975 Euro/persoana, tarif Early booking, valabil pana in 30 Noiembrie 2019

„Fiica ghetii si a focului” asa cum o numesc multi, dar si a curajosilor vikingi si a elfilor legendari, este o destinatie unica ce ne va oferi surpriza unui spectacol al naturii ce depaseste limitele imaginatiei: gheizere fierbinti, ghetari uriasi si iceberg-uri impresionante, vulcani impunatori, cascade de poveste dar si tarmuri romantice si pitoresti, toate intr-o calatorie de exceptie! 
Iar atmosfera plina de prospetime si culoare a celei mai nordice si mai curate capitale din lume - Reykjavik, vizita la cel mai vestit SPA din lume - Laguna Albastra, sau delicioasele preparate ale gastronomiei islandeze sunt doar cateva dintre ingredientele vor desavarsi aceasta experienta unica de viata.

reykjavik Blue-lagoon-islande vik-iceland             

Perioada 28 Iulie - 5 August 2020

Ziua 1 Zbor direct Budapesta – Reykiavik și transfer la hotel. După-amiază, ne bucurăm de orașulReykiavik - cunoscut drept cea mai curată capitală a lumii. Turul orașului începe în centrul istoric, unde se află clădirea Parlamentului și Catedrala. Pe malul lacului Tjornin din centrul orașului se află clădirea Primăriei și cea mai mare biserică din Islanda, biserica Hallgrimskirkja care domină peisajul urban al Reykiavik-ului. Din acest peisaj citadin se poate distinge obeliscul Sun Voyager și Casa Hofdi. Casa Hofdi este o clădire frumoasă care poartă cu sine și o istorie bogată, fiind locul de întâlnire în care președinții Reagan și Gorbaciov au negociat sfârșitul războiului rece. Ne vom îndrepta, apoi, către clădirea Perlan, unică în Islanda, o construcție ce adăpostește 6 rezervoare imense cu apă termală ce încălzesc orașul. Pe această construcție se află o cupola din sticlă, care găzduiește un centru expozițional și un restaurant panoramic unde ne vom putea bucura în tihnă de o cină și de panorama orașului.

Ziua 2 Rejkiavik-timp liber. Opțional, vă propunem o călătorie către o zonă deosebit de frumoasă a Islandei în care se află laguna ghețarului Jokulsarlon–cea mai mare lagună glaciară din Islanda, devenită celebră în urma apariției în filme hollywoodiene precum James Bond sau Tomb Rider. Plecând din Reykiavik, vom trece peste Parcul Geotermal Hellisheidi  și vom călători pe coasta sudică. Primul stop va fi la Cascada SELJALANSFOSS prin spatele căreia putem trece și ne vom bucura de imaginea superbă ce ni se deschide în fața ochilor. Apoi, vom opri în zona Skogaral cărei punct principal de atracție este Cascada SKOGARFOSS (60 m înălțime) la baza căreia ne putem lua câteva minute. Vom opri în încântătorul orășel pescăresc de pe plajă – Vik (cunoscut ca Vik i Midral), singurul orășel de coastă fără port din Islanda. În schimb, plaja aflată la sud de Vik este una dintre cele mai frumoase din lume: are trei formațiuni stâncoase pe care localnicii le consideră troli surprinși de lumina zilei. Ne vom opri pentru prânz în acest încântător orășel, la un restaurant cu vedere la ocean. Din Vik, mergem direct la laguna ghețarului Jokulsarlon și la plaja cu nisip vulcanic negru numită și plaja de diamant. Mergând mai departe, vom ajunge la un punct de belvedere superb cu privire laRezervația Naturală Skaftafell și Ghețarul Vatnajokull. În regiunea Vatnajokull, o regiune a extremelor, se află cel mai înalt vârf muntos din țară (2110m) și se înregistrează cele mai mari erupții vulcanice și cele mai scăzute temperaturi. Vatnajokull este cel mai mare ghețar din Europa și al treilea ca mărime din lume, înmagazinând aproximativ 3300 m3 de gheață. În parcul  Skaftafell, se reflectă lupta de mii de ani între foc și apă și niciunde în Islanda peisajul nu este atât de divers ca aici. În drumul nostru înapoi spre Reyikiavik, vom opri la plajele cu nisip vulcanic negru și la coloanele bazaltice de la Reynisfjara. Încheiem călătoria noastră în Reyikyavik, unde avem cazarea.

Ziua 3 Vom călători pe cea mai căutată rută din Islanda, un circuit de 300 de Km care cuprinde câteva atracții ce îndeplinesc dorințele turiștilor pasionați. Prima oprire este la Cascada Gulfoss (Cascada de Aur) - cea mai spectaculoasă din Islanda care, în unele dimineți, împrăștie stropii de apă într-un curcubeu, iar alteori, la apus, capătă o nuanță aurie. Ne îndreptăm spre Valea Haukadalur, unde aerul este încărcat de miros de sulf și unde solul se cutremură și aruncă la suprafață izvoare termale, gheizere și vulcani noroioși. Aici oprim la Geysir, un gheizer care erupe rar în prezent, mai activ fiind Strokkur care erupe la 6-8 minute, jetul atingând 15-30m. Străbatem pitoreasca vale Oxarasituată pe malul lacului Pingvallavatn pentru a vizita Parcul Național Pingvellir, aflat în Patrimoniul UNESCO din 2004.Acesta are o valoare emblematică în istoria Islandei, aici fiind multă vreme sediul Parlamentului Islandez (Alpingi) și scena unor evenimente capitale din istoria Islandei. După această călătorie obositoare, o baie în Laguna Secretă - o piscină cu ape termale mai rar frecventată de turiști, un mic paradis în care un gheizer ne pune în acțiune la fiecare 5 minute – este binevenită.

Ziua 4 Vă propunem o incursiune mai adâncă în istoria Islandei explorând Muzeul Maritim și Muzeele de Artă ale Reykyavik-ului, după care facem o croazieră scurtă spre Insula Videy care este una dintre podoabele naturale ale Islandei, habitatul a peste 30 de specii de păsări de apă. Timp liber în Rejkiavik. Cazare în Akyurery.

Ziua 5 Vizitarea orașului Akyurery. Opțional, vă propunem o croazieră în Insula Grimsey, unde vom traversa Cercul polar dacă vremea permite. Vom călători cu feribotul către Insula Grimsey, un habitat natural pentru multe specii de păsări și un loc de o frumusețe aparte prin solitudine și poziție geografică. Croaziera durează 3 ore pe sens, timp în care, de regulă, se observă delfini și balene în habitatul lor natural. Pe insulă avem aproximativ 3 h la dispoziție pentru a afla puțin din istoria sa și a primi un certificat de traversare a Cercului Polar. Ne întoarcem, apoi, la hotel.

Ziua 6 Timp liber în Akyurery. Opțional, vă propunem o călătorie spre cea mai frumoasă zonă din Islanda, unde ne începem călătoria spre Lacul Myavatn, trecând prin mici orășele și fiordul Eyjafjordur de unde vom avea cea mai frumoasă priveliște către ocean, dar și către munții ce înconjoară fiordul. Ne oprim la cascada zeilor,Godafoss, înainte de a ajunge la Lacul Myvatn. Acest lac a fost atracția principală a nordului de decenii și, mergând către est, vom urma cursul râului glaciar Jokulsa. Ne vom opri la un picnic pentru a admira peisajul și pentru a păstra în suflete o fărâmă de eternitate glaciară în Parcul Național Vatnajokull, unde se află cel mai mare ghețar din Islanda. Canioanele și stâncile pe care le vedem în drumul nostru prin acest ținut de basm pălesc în fața celei mai puternice cascade din Islanda și din Europa, Detifoss, care curge cu un debit mediu de aproximativ 200 m3/s, de la o înălțime de 45 de m. Drumul de-a lungul coastei Atlanticului este unul deosebit de frumos și cu siguranță ne va încânta nu numai ochii, dar și sufletele. Vom trece prin canionul Aysbergy și vom face un popas într-un mic sat pescăresc de pe coasta nordică –Husavik. Revenim în Reyijkavik

Ziua 7 Rejkiavik-timp liber. Opțional, vă propunem o incursiune în lumea fiordurilor și  a gheții pentru că vom pătrunde în inima Ghețarului Langjökull, al doilea ca mărime din Islanda. De la hotel, suntem transportați în micul orășel Husafell, unde schimbăm autovehiculul cu unul special care ne va duce spre tunelurile de gheață săpate manual în interiorul ghețarului Langjökull, urcând până în vârful acestuia. De acolo, venim pe jos, prin sistemul de tuneluri și coborâm cam 300 m până într-o peșteră foarte mare, apoi ajungem la punctul de întâlnire din orășelul Husafell. Călătoria continuă și admirăm căderea de apă de la Cascada Hraunfossar, după care ne întoarcem în Reykiavik.

Ziua 8 Rejkiavik-timp liber. Opțional, Spa în complexul termal Laguna Albastră. Aflată la 40 Km deReykjavik, laguna a fost creată accidental în 1976 prin deversarea unor ape sărate provenite de la o centrală electrică în craterul unui vulcan. Compoziția chimică și bacteriologică a apei din lagună este unică în lume și conține alge verzi și albastre care îi dau o culoare aproape ireală. Apa are efect curativ în tratarea bolilor de piele. Opțional, putem face o”Călătorie în centrul pământului”- așa cum o descrie Jules Verne în cartea sa - inspirat de această zonă a Islandei. Cuprinde un drum de coastă către peninsula Snaefellnes, aleasă de situ-rile de turism de lux ca fiind cea mai pitorească destinație din Islanda. Vom opri la o plajă de lângă ferma Ytri Tunga cu nisip negru unde își au sălașul lei de mare. Vizităm orașul Arnastapi, unul dintre cele mai pitorești din Islanda și ne oprim pentru un prânz. Ne continuăm călătoria spre centrul pământului cu o oprire opțională la peștera Vatnshellir Lava, situată foarte aproape de Ghețarul Snæfellsjökull.Continuăm drumul spre muntele Kirkjufell, trecând prin mica așezare Grundarfjörður și pășind pe plajele negre de la Djúpalónssandur. Acest munte din orășelul idilic Grundarfjörður este raiul iubitorilor de fotografii, fiind popular pentru apariția în filmul Game of Thrones. Ne strecurăm pe terenul de lavă Berserkjahraun care este considerat locul de temelie a primei străzi din Islanda și trecem pe lângă coloanele bazaltice de la Gerðuberg, în drumul nostru înapoi spre Reykiavik.

Ziua 9 Zbor direct Reykiavik – Budapesta și transfer la Timișoara.


 

Tarif: 2210 Euro/persoana, cazare in camera dubla


 

Servicii incluse:

-avion (+ taxe de aeroport)

-transfer Rey-hotel-Rey, Rey-Akyurery- hotel

-6 nopți cazare în Rekykjavik, hotel 3* cu MD sau similar

-2 nopți cazare în Akyurery, hotel 3* MD sau similar

-intrările la muzee în Reykjavike și croaziera pe insula Videy

-Laguna Albastră – SPA

-excursiile opționale din ziua 3 (Cascada Gulfoss, Parcul Național Pingvellir, Laguna Secretă ) și ziua 6 (Lacul Myavatn, Parcul Național Vatnajokull, canionul Aysbergy)

Nu sunt incluse:

-transfer Timișoara-Budapesta și retur (aprox. 60 Euro/persoana/dus-întors)

-excursiile opționale și transportul local în Reykiavik, în zilele 1, 2 și 5

-însoțitor de grup sub 11 persoane înscrise.

Observatii:

Tariful total este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. Pentru un grup mai mic, tariful se poate recalcula.

 

 


Contact Rapid
 1. Doriți mai multe informații? Aveți întrebări?
  Vă rugăm să ne contactați telefonic sau să completați formularul de mai jos.
 2. Numele dvs(*)
  Numele nu este trecut corect. Vă rugăm să folosiți doar litere, fără cifre sau alte semne de punctuație.
 3. Numărul de telefon
  Vă rugăm să introduceți numai cifre, fara spații sau semne de punctuație.
 4. Adresa de e-mail(*)
  Adresa de e-mail nu este valabilă.
 5. Mesaj
 6.   
 7. Completarea căsuțelor marcate cu asterisc (*) este obligatorie.