Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Hurghada
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Maroc

Doua programe pline de aventura si locuri noi de explorat

casablanca marrakech carte-maroc

Maroc, tara dintre munti, ocean si desert...

Data de plecare: 21 Noiembrie 2019

1295 Euro/persoana

Ziua 1 Timișoara – Marrakech

Plecare de pe aeroportul Timișoara, dimineața devreme; zbor cu compania Lufthansa. Sosire pe aeroportul din Marrakech. Tur de oraș pentru a descoperi frumusețea celui de-al doilea vechi oraș imperial, supranumit „Perla Sudului”. Vedem faimoasele grădini Menara (unul dintre cele mai fotografiate locuri din Maroc, fiind un loc popular printre localnici pentru picnic), moscheea Koutoubia și faimoasa Piața Jemaa El Fna (un imens teatru în aer liber, inclus în patrimoniul UNESCO). Este cel mai "fierbinte" loc din Marrakech. Check-in la hotel 4* în Marrakech, cină.

Ziua 2 Marrakech

După micul dejun, vizităm Palatul Bahia și mormintele Saadienilor. Continuăm cu vizitarea obiectivelor turistice din Souks. Timp liber pentru prânz. Program opțional: Grădinile Majorelle si Muzeul Berber. Seara, cină la hotel 4* în Marrakech.

Ziua 3 Marrakech – Fes

După micul dejun, devreme, plecăm spre Fes, trecând prin Beni Mellal și Ifrane (supranumit ”Elvetia Marocului”). Timp liber pentru pranz, pe traseu. Seara, sosirea la Fes. Check-in la hotel 4* și cină.

Ziua 4 Fes – Chefchaouen

După micul dejun, timp liber sau excursie opțională spre Chefchaouen, orașul albastru din Maroc. În orașul albastru, nu veți găsi agitația tipică marilor orașe marocane, tocmai pentru că influențele mediteraneene au dus atmosfera într-o zonă mai boemă și mai liniștită. De aceea, va fi o reală relaxare plimbarea pe străduțele albastre fără nici un plan. Cazare și cină în Fes.

Ziua 5 Fes - Meknes

După micul dejun, dimineața va fi dedicată descoperirii orașului Fes, cel mai vechi dintre orașele imperiale, bine cunoscut pentru contribuțiile sale spirituale și educaționale în cultura marocană; vizitarea Medinei medievale, faimoasele souks (unde meșteșugarii încă muncesc în vechea tradiție orientală). Opțional: prânz tradițional. Plecăm spre Meknes, unde vom face un scurt tur al acestui "Versailles marocan", fondat la sfârșitul sec. al XVII-lea de către Moulay Ismail, un contemporan al lui Ludovic al XIV-lea. Check-in și cină la Riad, în Meknes.

Ziua 6 Meknes – Rabat – Casablanca

După micul dejun, vizitarea obiectivelor turistice, inclusiv Bab El Mansour, considerat cel mai bun punct de intrare în Maroc. Plecăm spre Rabat, cu vizita scurtă a capitalei. Aici veți găsi cea mai mare dovadă de cultură și istorie a întregii țări. Vedem pe exterior Palatul Regal, Turnul Hassan, cunoscut ca și construcția neterminată din Rabat (minaretul unei moschei a cărei construcție a început în 1195 și care nu s-a terminat nici până astăzi). Lângă acest turn se găsește mausoleul “Mohamed V”.

Excursie opțională la Volubilis-cel mai important sit arheologic roman din Maroc. Ne îndreptăm direct spre Casablanca. Cunoscut în trecut sub numele de Anfa, Casablanca este unul dintre cele mai mari porturi ale lumii, unul dintre cele mai mari centre comerciale ale Africii și orașul cu unul dintre ele mai mari bazare din lume; aproape în totalitate, traficul comercial al Marocului se desfășoară prin portul din Casablanca. Check-in la hotel 4* Casablanca și cină.

Ziua 7 Casablanca

După micul dejun, vizităm capitala economică a Marocului. Tur de oraș. Vedem Piața Mohamed V, cartierul Habous, zona rezidențială Anfa, exteriorul Moscheei Hassan II. Timp liber pentru cumpărături în bazar și o mică plimbare pe plaja Aïn Diab. Casablanca se bucură de o climă blândă, cu plajele la Oceanul Atlantic. Cină la hotel în Casablanca. În cursul nopții, facem check-out.

Ziua 8 Casablanca-Timișoara

Ne îndreptăm spre aeroportul din Casablanca pentru zborul de retur. 

Tarif: 1295 Euro/persoana, cazare in camera dubla

Servicii incluse:

-biletul de avion dus - întors, taxa de aeroport și handling fee

-bagajul de mână (max. 7 kg) și bagajul de cală (max. 23 kg)

-7 nopți de cazare la hotel de 4* (2 nopți Marrakech, 2 nopți Fes, 2 nopți Casablanca) și Riad (1 noapte în Meknes)

-demipensiune (mic dejun și cină)

-transferul de la aeroport-hotel, minibus/autocar pe toată durata călătoriei

-însoțitor de grup pe tot parcursul călătoriei (limba engleză)

-ghidaj local în orașele: Marrakech, Fes, Meknes, Casablanca

-intrările la principalele obiective turistice prevăzute în program

-transportul bagajelor de la aeroport și hotel

Nu sunt incluse:

-asigurarea storno și medicală (aprox. 80 Lei/persoana)

-bacșișuri obligatorii: 35 Euro/persoana, pentru ghizi și șoferi

-supliment cameră single: 180 Euro/persoana

-prânzul și băuturile la masă (plus bacsișul – aprox. 10% din nota de plată)

-excursiile opționale( ex. gradinile Majorelle + muzeu ~ 15 Euro, ruinele romane Volubilis cu ghidaj ~ 10 Euro, excursia la Chefchaouen  ~ 60 Euro, intrarea în Moscheea Hassan II taxa ~ 15 Euro)

-alte intrări la obiective, cheltuieli personale, bacșiș la hotel, restaurant, hamal, liftier ( aprox.100 Euro/persoana) 


Rafinament si mister oriental...

Date de plecare: 4 Martie, 17 Iunie, 6 Septembrie 2019

Ziua 1. Plecare la ora 08:00 din Timisoara din fata Casei Adam Müller-Guttenbrunn, transfer la Aeroportul Internațional Budapesta Liszt Ferenc. La ora 13:00, vom decola din Budapesta cu destinatia Marrakech, zbor fara escale. Ajungem in Marrakech la 16:15, unul din cele 4 capitale imperiale ale Marocului denumit si “Orasul Rosu”. Ghidul local ne va astepta la aeroport si ne va conduce catre Medina, cea mai veche parte a orasului, faimoasa pentru gradinile si monumentele sale de arhitectura. Vom vizita Piata Jemaa el-Fna, centru vital al orasului vechi, aflata in patrimonial UNESCO. In apropierea acesteia avem acces la unul din cele mai mari bazaruri din nordul Africii. De asemenea un obiectiv pe care nu trebuie sa il ratam este Moscheea al-Kutubyya, al carui minaret inalt de aproape 80 metri este emblema orasului. Cina se va lua la hotel.

Ziua 2. Mic dejun. La ora 08:00 parasim hotelul cu destinatia Valea Dades. La început ne vom bucura de peisaje spectaculoase, iar prima oprire pe care o vom face o sa fie la o cafenea la 1460 m altitudine. Ne vom continua drumul traversând munții Atlas prin Pasul Tizi-N-Tichka (situat la o altitudine de 2260m). Vom trece prin sate locuite de berberi pentru a pătrunde tot mai adânc în zona de deșert, unde vom admira oazele de pe malul râurilor și pantele uscate ale dealurilor dominate de kasbah-uri. Odată ajunși aici, vom vizita Kasbah-ul Ait Ben Haddou. In Ait Ben Haddou avem posibilitatea sa servim pranzul ( optional). Ne indreptam spre Ouarzazate, Poarta Desertului, unde vom vizita Studiourile de film Atlas. După aceasta vizita, vom pătrunde tot mai adânc în Valea Trandafirilor ale cărei priveliști ne vor lăsa fără respirație. Ne vom caza intr-un hotel din Valea Dades unde vom servi si cina cu grupul.

Ziua 3. Dupa mic dejun, plecam mai departe spre canionul Todgha Gorge. Vom avea o oprire pentru a admira privelistea spectaculoasa si plantatia de palmieri din Tinghir. Continuam sa strabatem satele berbere cu destinatia Merzouga. Vom avea o oprire la un magazin traditional de unde o sa putem sa ne achizitionam esarfe si imbracaminte traditionala. După-amiaza vom ajunge în deșert, unde ne vom alătura caravanei de cămile (~ 1 oră de mers pe cămile). Ținta călătoriei noastre va fi o tabără berberă ascunsă printre dunele de nisip din Erg Chebbi. Aici ne vom petrece noaptea, putând admira cerul acoperit de milioane de stele. Cazarea va fi în corturi conform repartizarii camerelor din hoteluri. Cina va fi pregatita de un bucatar pe un echipament special, iar berberii ne vor incanta cu un spectacol live exceptional.

Ziua 4. Astăzi ne vom trezi devreme pentru a nu rata șansa de a admira răsăritul soarelui în deșert si vom călări cămilele inapoi spre Merzouga. Vom servi micul dejun si vom bea o cafea fierbinte la un hotel din Merzouga. De la Merzouga vom incepe o calatorie lunga spre Fez. Von avea o mica oprire in „statia de pe deal” europeana din Ifrane - importanta statiune de ski. Supranumit si “Elvetia Marocului”, Ifrane este situat la o altitudine de 1.664 metri deasupra nivelului marii, in regiunea de mijloc a Muntilor Atlas, si care serveste drept “loc de joaca” pentru berberii bogati din orase secetoase ca Fez, Meknes sau Marrakech, care vor sa experimenteze iarna europeana. Parcul National Ifrane din Maroc găzduieşte cea mai mare pădure de cedru din lume şi este foarte important şi din punct de vedere turistic. Ne continuam drumul spre Fez, unde ajungem destul de tarziu, ne cazam si luam cina cu grupul.

Ziua 5. Dupa ce vom lua micul dejun, ghidul nostru ne conduce catre atractiile orasului Fez. Turul va incepe cu vizita exterioara a Palatului Regal – ce are elemente de arhitectura araba si maura. Palatul este una din resedintele actualului rege al Marocului acesta fiind motivul pentru care nu este permisa vizitarea lui pe interior. Tur de oras Fez, „Orasul Albastru“ - unul dintre cele patru orase imperiale ale Marocului. Initial o mica asezare pe malurile raului cu acelasi nume, Fez are in prezent trei parti distincte care se intind pe dealurile din jur. La distanta de 3 km de Ville Nouvelle, partea cea mai noua a orasului, se afla medina, partea veche. Veti intalni un stil de viata total necunoscut dar fascinant. Medina, aici impartita in doua, este cea mai veche parte a asezarilor arabe caracterizate printr-un labirint de strazi inguste care se intersecteaza intre ele si care sunt pline de buticuri cu produse de artizanat local.  Fes-al-Bali, cea mai mare dintre cele doua medina din Fes, este un oras medieval care s-a pastrat aproape intact de-a lungul timpului. Veti admira Fantana Nejjarine ce se afla langa moschee, in Place Nejjarine, langa bazar. Plecare catre Rabat – capitala Regatului si sediul guvernului marocan. Aici veti avea tur de oras panoramic. Situat la gura de varsare a raului Bou Regreg in apele Atlanticului, Rabatul este unul din cele mai importante orase inca de pe vremea romanilor. Veti admira pe exterior: Turnul Hassan – construit in perioada regelui Almohadic. Chiar in fata turnului se afla Mausoleul Regelui Mohammed al V-lea. Vom vizita un kasbah din Rabat situat pe malul oceanului, unde ne vom incarca de cultura si istorie. Cazare in Rabat si cina.

Ziua 6. Dis de dimineata, dupa mic dejun, plecam spre Casablanca. Casablanca este o metropola moderna situata pe tarmul oceanului Atlantic. Vom vizita zona de promenada strajuita de palmieri Ain Diab si avea posibilitatea sa servim pranzul pe malul Oceanului Atlantic ( optional). Vom vizita Marea Moschee Hassan II – simbolul orasului, a carei constructie a fost finalizata in anul 1993. Vom face un mic popas si la celebra cafenea inspirata din filmul Casablanca – Rick’s Cafe. Ne intoarcem la Marrakech si vom servi cina in hotel.

Ziua 7. Astazi dupa ce servim micul dejun ne indreptam spre Essaouira. Essaouira este un oras portuar marocan, pe coasta de vest a Oceanului Atlantic, statiune renumita pentru vantul prielnic astfel este foarte apreciata de amatorii sporturilor de apa cu vele. Fortificatiile care incercuiesc orasul dateaza din secolul al XVIII-lea si se afla pe lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO. Din punct de vedere agricol, zona aflata intre Essaouira si Agadir este foarte importanta, aici fiind singurul loc din Maroc unde poate fi cultivat arganul. Nu vom rata o oprire la una dintre cooperativele care produc ulei de argan; aici veți avea posibilitatea să primiți explicații cu privire la procesul de producție, dar și să testați produse cosmetice care au ca ingredient principal acest ulei. In Essaouira avem timp liber pentru a servi pranzul si pentru a ne incarca cu energia emanata de ocean. Seara ne intoarcem in Marrakech. Optional, se poate merge la grandiosul spectacol marocan Chez Ali.

Ziua 8. Mic dejun. Optional putem vizita Gradinile Majorelle si Palatul Bahia sau timp liber pana la ora fixata pentru transfer catre aeroport. Zbor catre Budapesta. Transfer cu microbus catre Timisoara.

Tarif: 860 Euro/persoana, cazare in camera dubla

Servicii incluse:

-7 nopti de cazare la hotel 4* cu demipensiune

-biletele de avion si taxele de aeroport

-transfer de la/la Timisoara la Budapesta

-transport local cu microbus clasificat conform normelor internationale

-ghizi locali pe perioada circuitului

-safari cu camile in Desertul Sahara

-2 bagaje de mana si 1 bagaj de cala de 20 kg

-excursiile zilnice si tururile prevazute in program

-insotitor de grup roman.

Nu sunt incluse:

-intrarile la obiective: Kasbah Ait Ben Haddou-obligatoriu (4 Euro), studiourile de film Atlas - optional (5 Euro), Moscheea Hasan II - optional (13 Euro), Chez Ali - optional (35 Euro), Gradinile Majorelle + Palatul Bahia – optional (20 Euro)

-optional: transport in desert cu Jeep (in loc de camila) – 20 Euro dus-intors

-catering la bord si mesele de pranz

-110 Euro – supliment single

-bacsisurile pentru ghizii locali, soferi, conducatorii de camile – obligatoriu (25 Euro/persoana)

-asigurarea storno si asigurarea medicala

-alte cheltuieli


Observatii

Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii. Se recomanda ca turistii sa detina pasaport simplu, electronic sau de tip vechi. Pasapoartele temporare pot fi refuzate de catre autoritatile marocane de frontiera si, de aceea, se recomanda evitarea acestui tip de pasaport pentru calatoriile in Maroc.

Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din Maroc conform standardelor proprii.

Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.

Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

Agentia isi rezerva dreptul de a modifica suma aferenta taxelor de aeroport, in situatia in care acestea sunt impuse de terti (agentie aeriana, respectiv autoritatile din Maroc).

Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro.

Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor.

Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru Agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca participantii vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local.

Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierii, incepand cu bancheta a doua.

 


Contact Rapid
 1. Doriți mai multe informații? Aveți întrebări?
  Vă rugăm să ne contactați telefonic sau să completați formularul de mai jos.
 2. Numele dvs(*)
  Numele nu este trecut corect. Vă rugăm să folosiți doar litere, fără cifre sau alte semne de punctuație.
 3. Numărul de telefon
  Vă rugăm să introduceți numai cifre, fara spații sau semne de punctuație.
 4. Adresa de e-mail(*)
  Adresa de e-mail nu este valabilă.
 5. Mesaj
 6.   
 7. Completarea căsuțelor marcate cu asterisc (*) este obligatorie.