Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Mallorca
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Maroc

Marrakech - Fes - Chefchaouen - Meknes - Rabat - Casablanca

Rafinament si mister oriental...

casablanca marrakech carte-maroc

Data de plecare: 25 Noiembrie 2018

Ziua 1. Timișoara – Marrakech 

Plecare de pe aeroportul Timișoara, zbor compania Lufthansa, ora 06:45 AM. Sosire pe aeroportul din Marrakech la ora locală 02:15 PM. Tur de oraș pentru a descoperi frumusețea celui de-al doilea vechi oraș imperial, supranumit „Perla Sudului”. Vedem faimoasele grădini Menara (unul dintre cele mai fotografiate locuri din Maroc, fiind un loc popular printre localnici pentru picnic); moscheea Koutoubia, mormintele Bahia și mormintele Saadienilor. Continuăm cu vizitarea obiectivelor turistice din Souks și faimoasa Piața Jemaa El Fna (un imens teatru în aer liber, inclusă în patrimoniul UNESCO). Este cel mai "fierbinte" loc din Marrakech. Check-in la hotel 4* in Marrakech, cină.

Ziua 2. Marrakech 

După micul dejun, timp liber sau programe opționale (conform listei). Seara, cină la hotel 4* în Marrakech.

Ziua 3. Marrakech - Fes (aprox. 650 km)

După micul dejun, plecăm spre Fes, trecând prin Beni Mellal, prin satul berber Immouzer du Kandar și Ifrane. Sosirea la Fes. Check-in la hotel 4* și cină.

Ziua 4. Fes - Chefchaouen (~ 200 km/sens)

După micul dejun ne îndreptăm spre Chefchaouen, orașul albastru din Maroc. În orașul albastru nu veți găsi agitația tipică marilor orașe marocane, tocmai pentru că influențele mediteraneene au dus atmosfera într-o zonă mai boemă și mai liniștită. De aceea, va fi o reală relaxare plimbarea pe străduțele albastre fără nici un plan. Cazare și cină în Fes.

Ziua 5. Fes - Meknes (~ 100 km/ sens)

După micul dejun, dimineața va fi dedicată descoperirii orașului Fes, cel mai vechi dintre orașele imperiale, bine cunoscut pentru contribuțiile sale spirituale și educaționale în cultura marocană; vizitarea Medinei medievale, faimoasele souks (unde meșteșugarii încă muncesc în vechea tradiție orientală). Plecăm spre Meknes unde vom face un scurt tur al acestui "versailles marocan", fondat la sfârșitul sec. al XVII-lea de către Moulay Ismail, un contemporan al lui Ludovic al XIV-lea, apoi ne îndreptăm spre Meknes. Check-in, cină la hotel.

Ziua 6. Meknes – Rabat – Casablanca (~250 km)

După micul dejun, vizitarea obiectivelor turistice, inclusiv Bab El Mansour, considerat cel mai bun punct de intrare în Maroc. Plecăm spre Rabat, cu vizita scurtă a capitalei. Aici veți găsi cea mai mare dovadă de cultură și istorie a întregii țări. Vedem pe exterior Palatul Regal, Turnul Hassan, cunoscut ca și construcția neterminată din Rabat (minaretul unei moschei a cărei construcție a început în 1195 și care nu s-a terminat nici până astăzi). Lângă acest turn se găsește mausoleul “Mohamed V”. Ne îndreptăm direct spre Casablanca. Cunoscut în trecut sub numele de Anfa, Casablanca este unul dintre cele mai mari porturi ale lumii, unul dintre cele mai mari centre comerciale ale Africii și orașul cu unul dintre ele mai mari bazare din lume; aproape în totalitate traficul comercial al Marocului se desfășoară prin portul din Casablanca. Check-in la hotel 4* Casablanca și cină.

Ziua 7. Casablanca 

După micul dejun vizităm capitala economică a Marocului. Tur de oraș. Vedem Piața Mohamed V, cartierul Habous, zona rezidențială Anfa, exteriorul Moscheei Hassan II. Timp liber pentru cumpărături în bazar și o mică plimbare pe plaja Aïn Diab. Casablanca se bucură de o climă blândă, cu plajele la Oceanul Atlantic. Cină la hotel în Casablanca.

Ziua 8. Casablanca - Timisoara

Noaptea de 1 Decembrie, dimineața 2 Decembrie 2018, facem check-out-ul și ne îndreptăm spre aeroportul din Casablanca pentru zborul de retur.

 

TARIF: 1090 Euro, loc in camera dubla

Supliment camera single: 170 Euro

 

Servicii incluse:

-biletul de avion dus - întors, taxa de aeroport și handling fee

-bagajul de mână (max. 7 kg) și bagajul de cală (max. 23 kg)

-7 nopti de cazare la hotel de 4* (2 nopți Marrakech, 2 nopți Fes, 1 noapte Meknes, 2 nopți Casablanca)

-demipensiune (mic dejun și cină)

-transferul de la aeroport-hotel, minibus/autocar pe toată durata călătoriei

-însoțitor de grup pe tot parcursul călătoriei (limba engleză) și ghidaj local în orașele: Casablanca, Fes, Marrakech

-intrările la principalele obiective turistice prevăzute în program

-transportul bagajelor de la aeroport și hotel

-excursia la Chefchaouen

Nu sunt incluse:

-bacsisurile (se practica in Maroc): 25 Euro/persoana, se achita la sosirea in Maroc insotitorului roman de grup

-bauturile alcoolice sau racoritoare la mese

-intrarile la obiectivele turistice, excursiile optionale

-asigurarea medicala/storno

Observatii

Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii. Se recomanda ca turistii sa detina pasaport simplu, electronic sau de tip vechi. Pasapoartele temporare pot fi refuzate de catre autoritatile marocane de frontiera si, de aceea, se recomanda evitarea acestui tip de pasaport pentru calatoriile in Maroc.

Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din Maroc conform standardelor proprii.

Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.

Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

Agentia isi rezerva dreptul de a modifica suma aferenta taxelor de aeroport, in situatia in care acestea sunt impuse de terti (agentie aeriana, respectiv autoritatile din Maroc).

Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro.

Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor.

Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru Agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca participantii vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local.

Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierii, incepand cu bancheta a doua.

 


Contact Rapid
 1. Doriți mai multe informații? Aveți întrebări?
  Vă rugăm să ne contactați telefonic sau să completați formularul de mai jos.
 2. Numele dvs(*)
  Numele nu este trecut corect. Vă rugăm să folosiți doar litere, fără cifre sau alte semne de punctuație.
 3. Numărul de telefon
  Vă rugăm să introduceți numai cifre, fara spații sau semne de punctuație.
 4. Adresa de e-mail(*)
  Adresa de e-mail nu este valabilă.
 5. Mesaj
 6.   
 7. Completarea căsuțelor marcate cu asterisc (*) este obligatorie.