Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Hurghada
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Tunisia

Exotism, cultura si traditii

Hammamet–Cartagina–Tunis–Douz–El Jem–Matmata–Chott El Jerid–Tozer–Chebika–Tamerza–Gafsa–Kairouan

Tunisia, cea mai mica tara din Africa de Nord are o istorie bogata, datorita pozitiei sale strategice. In decursul celor trei mii de ani de existenta, a vazut trecerea fenicienilor, romanilor, vandalilor, bizantinilor, arabilor, turcilor, spaniolilor si in cele din urma a francezilor, toti lasand marturii ale trecerii lor prin aceste locuri. In zilele noastre, Tunisia este inca o punte intre lumea occidentala, cea africana si cea islamica. Pe langa urmele unui trecut lung și plin de evenimente, Tunisia este o tara bogata, cu plaje frumoase ce se intind de-a lungul Mediteranei, cu dealuri singuratice si regiuni desertice, cu orase si sate pitoresti ce-i definesc originalitatea.

tunisia2 2149488b el djem mtunis

Date de plecare: 25 Mai, 28 Septembrie 2019

Ziua 1 Timisoara – Enfidha (Hammamet)

Prezentare la aeroportul Traian Vuia Timisoara la ora 11:15. Plecare spre Hammamet cu compania AIR BUCHAREST la ora 13:15. Sosire in Tunisia - Hammamet la ora locala 13:30. Intalnire cu insotitorul roman de grup si transfer catre hotel. Cina si cazare la hotel Nozha Beach 4* sau similar in Hammamet.

Ziua 2 Hammamet – Cartagina – Tunis – Hammamet (164 km)

Mic dejun. Astazi vom descoperi orasul Cartagina unde vom vizita ruinele civilizatiilor feniciene si romane. Cartagina a fost fondata pe Dealul Byrsa, in secolul al VIII-lea î.Hr., de catre legendara printesa Elissa-Dido. Mozaicurile romane se afla langa ruinele cladirilor feniciene datand din secolul al VIII-lea î.Hr. Acest loc minunat a fost teatrul unei mari violente, dupa cum a scris un istoric roman despre caderea Cartaginei: "orasul a fost ars pana la temelii, iar pamanantul blestemat a fost acoperit cu sare pentru a-i asigura decaderea". Declarat monument national, orasul Cartagina (adica “Noul Oras”, in limba feniciana) abunda de vestigii ale Imperiului Roman: bai, locuinte, mozaicuri, temple, sanctuare precum si renumitul port naval al cartaginezilor. Vom servi pranzul (optional) la un restaurant local apoi ne vom continua calatoria la Muzeul Bardo din Tunis. Vechea resedinta a dinastiei Bey (care a condus Tunisia din 1705 pana in 1957) este in zilele noastre muzeu de arheologie, gazduind cea mai veche si mai mare colectie de mozaicuri romane din lume, zeci de capodopere de o inestimabila valoare. Palatul Bardo a fost construit in stil andaluz, cu plafoane frumoase din lemn sculptat si ornamente autentice. Seara ne vom intoarce la hotel Nozha Beach 4* sau similar.

Ziua 3 Hammamet – optional Sidi Bou Said – Tunis Old Medina – Hammamet

Dupa micul dejun va propunem o excursie optionala pentru a descoperi ”orasul albastru” Sidi Bou Said, unde vom descoperi stilul de viata tunisian autentic, vizitand orasul cu uimitoare vederi panoramice spre mare si munti. Continuam traseul cu vizitarea Medinei Tunis. Construit de arabi in 698 orasul Tunes (Tunis) s-a dezvoltat si a inflorit inauntrul fortificatiilor sale. Numele “Medina” desemneaza orasul vechi glorios, asupra caruia timpul nu si-a pus amprenta, inima istorica a orasului actual. Plimbandu-te prin Souk esti incantat de mirosuri exotice si de parfumuri in timp ce descoperi tarabele unde se practica un comert autentic, se comercializeaza de la articole din piele pana cele mai fine filigrane. Cazare si cina la Hotel Nozha Beach 4* sau similar in Hammamet.

Ziua 4 Hammamet – El Jem – Matmata - Douz (525 km)

Dupa micul dejun, plecam spre El Jem unde vizitam al treilea amfiteatru ca marime si cel mai bine conservat din lume. Continuam drumul spre Matmata. Dupa servirea pranzului, vizitam zona renumitelor locuinte troglodite. Platoul Matmata se afla langa un coridor ingust, langa singura cale ferata dintre Libia si Tunisia. Aceasta regiune a fost cotropita de invadatori de-a lungul istoriei, fortandu-i pe berberi sa se retraga in munti. Mai tarziu, dupa ce conflictele s-au stins, acestia s-au mutat mai jos si au decis sa locuiasca aici in case sapate in pamant. De asemenea, tot aici s-a filmat si faimoasa serie Star Wars, casa lui Luke Skywalker fiind de fapt un hotel subteran pe nume Sidi Driss. Ne vom familiariza cu modul de viata al berberilor, vom vizita o casa traditionala de berberi unde vom gusta painea traditionala si vom servi un ceai. Dupa amiaza vom ajunge la Douz, orasul numit de catre tunisieni Poarta Desertului, de aici incepand orizontul de nisip. Douz este cunoscut pentru renumitul targ de camile care se tine saptamanal si pentru productia curmalelor Deglet Nour. Optional plimbare cu camila in desert la apus de soare. Seara, cina si cazare la hotelul Sahara Douz 4 * sau similar.

Ziua 5 Douz – Chott El Jerid – Tozeur (126 km)

Dupa micul dejun plecare spre Chott El Djerid, un lac sarat endoreic urias aflat in zona sudica a Tunisiei. Este cea mai mare zona salina a Saharei, cu o suprafata de aproximativ 7.000 km². Datorita climatului extrem, cu ploi care insumeaza anual doar 100 mm si temperaturi care ajung pana la 50°C, apa se evapora din lac. Vara Chott El Djerid este complet secat si se petrec numeroase fenomene Fata Morgana. Lacul sarat a fost si el una dintre locatiile de filmare pentru Star Wars. Ajungem in Tozeur, numit si ‘’oaza in desert’’ orasul cu mii de plamieri renumit pentru curmalele sale care se exporta in toata lumea, vom vizita orasul cu ghidul local. Dupa amiaza timp liber sau putem opta pentru o plimbare cu jeep-urile pentru a vizita locurile unde s-a filmat Star Wars. Cazare si cina la hotel Ksar Rouge 4* in Tozeur.

Ziua 6 Tozeur – Chebika – Tamerza – Gafsa – Kairouan – Hammamet (406 km)

Dupa micul dejun servit la hotel, plecare cu jeep-uri 4X4 pentru vizitarea canioanelor din Chebika si a cascadelor din Tamerza. Chebika este un loc milenar edificat de romani, pe drumul care leaga orasul Leveste (Tébessa) din Algeria de Tacapa (Gabès) pe coasta orientala a Tunisiei. Pentru a comunica cu regiunile din apropiere, legionarii romani au folosit reflexia oglinzilor. Acest sit minunat este in zilele noastre satul Chébika. Tamerza este poate antica Ad Turres, o statie romana defensiva devenita in epoca bizantina o Episcopie. Ascuns de un lant muntos dominand campia, satul are o locatie privilegiata. Venind din sat, putem ajunge la Oued El Khanga unde se poate admira o cascada foarte frumoasa. La finalul traseului ne va astepta autocarul si continuam spre Kairouan prin Gafsa, cu pauza pentru masa de pranz (optional). Ajunsi in Kairouan (patrimoniu UNESCO) vom face un tur panoramic al orasului care este cea mai veche asezare arabomusulmana a Magrebului (anul 670 d.Hr.) si unul dintre principalele sale orase sfinte. Capitala timp de cinci secole, acesta a fost locul care a cunoscut o dezvoltare remarcabila a civilizatiei arabo-musulmane. Kairouan este marturia unica asupra primelor secole ale acestei civilizatii si a dezvoltarii sale arhitecturale si urbane. Plecam spre Hammamet. Cazare si cina la Hotel Nozha Beach 4* sau similar.

Ziua 7 Hammamet

Dupa micul dejun avem la dispozitie o zi libera pentru relaxare la plaja sau posibilitate de programe optionale. In cursul diminetii va propunem excursie de jumatate de zi la Friguia Park, parc zoologic situat in apropierea golfului Hammamet pe o suprafata de 36 de hectare, avand peste 400 de animale din 62 de specii diferite si singurul delfinariu din tara. Sau va propunem excursie de jumatate de zi la Nabeul, capitala olaritului Tunisian, oras situat in sudul Peninsulei Cape Bon, fondat in secolul V i.Chr ca port comercial. Cazarea si cina la acelasi hotel din Hammamet.

Ziua 8 Enfidha (Hammamet) – Timisoara

Dimineata devreme (ora 06:00) transfer catre aeroportul din Hammamet pentru imbarcare pe cursa AIR BUCHAREST cu destinatia TIMISOARA; decolare la ora 08:15. Aterizare la TIMISOARA la ora 12:30.


Tarif: 715 Euro/persoana, loc in camera dubla

Supliment camera single: 150 Euro

A treia persoana adulta in camera dubla: 715 Euro (la cerere)

Pret copil cu varsta 2-12 ani in camera cu doi adulti: 665 Euro

Grup minim: 26 persoane. Pentru un grup de 20-25 persoane, pretul se majoreaza cu 45 Euro/persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se anuleaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.


 

Servicii incluse:

-transport cu avionul cursa charter Timisoara – Hammamet – Timisoara cu compania Air Bucharest

-7 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun si cina) in hoteluri 4* standard local: 5 nopti in Hammamet, 1 noapte in Douz, 1 noapte in Tozeur

-transferuri aeroport - hotel – aeroport

-tururi de oras cu ghizi locali in Hammamet, Tunis, Tozeur, Douz si Kairouan

-intrarile la obiectivele turistice mentionate in program

-excursie cu jeep-uri 4x4 la Chebika si Tamerza

-ghid local pe toata durata sejurului (exceptie zilele libere)

-insotitor roman de grup la destinatie

-taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari)

Nu sunt incluse:

-taxele locale impuse de autoritatile locale (se achita personal, la receptia hotelului): 1 Euro/persoana/noapte

-asigurarea medicala de calatorie (optionala)

-asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie

-bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 40 Euro/persoana – se practica in Tunisia, se achita la sosirea in tara de destinatie prin insotitorul de grup

-excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse

-bauturile racoritoare/alcoolice la mesele incluse in program.


Orar de zbor

Timisoara 13:15 – 13:30 Enfidha Hammamet (durata zbor 2h:15 min)

Enfidha Hammamet 08:15 – 12:30 Timisoara (durata zbor 2h:15 min)

Excursii optionale

Sidi Bou Said 60 Euro/persoana

Plimbare cu camila in desert: 50 Euro/persoana

Friguia Park: 50 Euro/persoana, gup minim 8 persoane

Nabeul: 50 Euro/ persoana, grup minim 8 persoane.

Nota - Preturile excursiilor optionale sunt informative si sunt valabile pentru minim 20 participanti. Acestea pot suferi modificari fata de prezenta oferta. Excursiile optionale se efectueaza in functie de disponibilitatile locale.


 

Yasmine Hammamet: Yasmine Hammamet este cea mai noua statiune tunisiana si prima in topul recomandarilor noastre. Situata la doar o ora de aeroportul din Tunis si doar 6 minute de Hammamet, iti ofera peste 45 de hoteluri de top, cele mai bune restaurante, gradini si strazi largi cu palmieri. Ceva mirific, specific peninsulei Cap Bon sunt gradinile imense de iasomie, trandafiri si portocali. O statiune completa, mergand de la sporturi de apa, calarit sau golf pana la tratament cu ape minerale. Cel mai renumit restaurant ramane Chez Achour, insa pentru o bucatarie araba veritabila, nu poti sa nu incerci La Brise si La Republique.

Port El Kantaoui: O statiune cu un farmec si un lux aparte, un complex construit in jurul unui port modern care adaposteste peste 300 de yahturi. Hotelurile se intind de-a lungul unei strazi pavate cu piatra, care reproduce perfect atmosfera Evului Mediu. O strada in timpul zilei plina de amatori de suveniruri care seara se muta in barurile si cafenelele din zona portului. Mancarea este excelenta, iar restaurante sofisticate ca La Daurade si Les Emirs au in meniu specialitati traditionale. Desi aici gasesti cele mai mari preturi din intreaga Tunisie, ele sunt mai degraba modeste pentru un european.

Sousse: Statiunea favorita a localnicilor, un loc unde intalnesti cei mai prietenosi oameni, probabil cel mai frumos oras vechi (medina) din Tunisia si un shopping center foarte larg. Preturile sunt extrem de rezonabile, iar oferta in domeniul culinar este vasta.

Monastir: Un vechi fort arab care incanta cu zidurile si turnul lui vechi, Monastir este astazi un oras-port pe ale carui strazi se intind hoteluri extravagante, adevarate bijuterii arhitectonice. O statiune care abunda in cafenele, restaurante, pizzerii sau baruri si care in plus se bucura de renumele celor mai limpezi ape din intreaga Tunisie. Pentru cei care doresc sa incerce specialitatile culinare locale, Le Grill si Le Chandelier sunt doua optiuni sigure.

Djerba: insula din golful Gabès, care apartine teritorial de Tunisia, cu o populatie preponderent berbera si cu o veche comunitate de evrei. Peisajele ei magnifice au fost folosite in filmul Star Wars, plaje minunate si apusuri de soare magnifice fac din aceasta insula o destinatie foarte cautata.


Bine de stiut

Unităţile de cazare funcţionează conform normelor locale în vigoare (norme referitoare la construcţii, siguranţă în transport, condiţii de igienă) şi diferă  de normele existente in România.

Pentru a intra în ţară nu este nevoie de vaccinare. Dacă doriţi puteţi lua legătura cu medicul Dvs. de familie sau cu Centrul Naţional de Vaccinări, înainte de călătorie. Se recomanda sa aveţi la Dvs. pachetul « mini farmacie » adică o trusă medicală personală: pe lângă medicamentele consumate în mod regulat, vă propunem să aveţi la Dvs. şi medicamente contra bolilor care pot apărea în timpul unei călătorii (diaree, febra, etc.) Cheltuielile referitoare la vizita la un medic sau de spitalizare trebuie achitate local. În Tunisia serviciile medicale sunt de calitate, sunt mulţi medici care au obţinut diplome în Europa. Vă propunem să încheiaţi asigurări medicale de călătorie înaintea începerii sejurului. Nu se recomanda consumul apei de la robinet, nici la spalarea dintilor, indicat e sa consumati apa imbuteliata, care poate fi gasita la orice supermarket. Fructele si legumele procurate de pe piata trebuie bine spalate. In timpul verii razele soarelui sunt foarte puternice, care deseori nu pot fi simtite de briza placuta a marii. Sa nu subestimati puterea soarelui nord-african nici in cazul in care cerul este innorat. Va recomandam sa utilizati palarii de soare, ochelari de soare, precum si lotiuni/creme de soare cu factor de protectie ridicat. In primele zile ale sejurului aveti grija sa nu stati in mod excesiv la plaja. Tot atat de important este consumul suficient de bauturi. Aveti grija si la  consumul excesiv de alcool care va poate slabi fortele proprii.

Cu excepţia vizitării moscheelor, în Tunisia nu mai există reguli specifice referitoare la îmbrăcăminte. Nici purtarea fustelor mini, nici a şorturilor nu mai sunt considerate ciudate în staţiunile turistice, dar nu se recomanda plimbarea in costum de baie pe stradă. In cazul în care mergeţi într-o excursie în interiorul ţării sau vizitaţi o moschee, aveţi grijă să aveţi genunchii şi umerii acoperiţi. La piscinele hotelurilor şi pe plajele hotelurilor este tolerată şi purtarea costumelor de baie fără sutien, dar acesta poate cauza situaţii neplăcute într-o ţară islamică. Multe dintre hoteluri impun ţinuta obligatorie  la cina (pantaloni lungi la bărbati, umeri acoperiti). Deci, se recomandă îmbrăcăminte uşoară, din bumbac/in, pantofi comozi, pălărie de soare, ochelari de soare. Pentru serile şi zilele mai răcoroase se recomandă îmbrăcăminte caldă. La vizitarea moscheelor, datorită obiceiurilor islamice stricte, este interzisă purtarea de şorturi, fuste scurte sau rochii decoltate.

Bucătăria tunisiană este un amestec plăcut al bucătăriei europene cu a celei orientale. Pe lângă carnea de pui şi de vită, tunisienii oferă de multe ori carne de oaie, care este mult mai gustos preparată ca la noi acasă. Din cauză că, in Tunisia carnea de vita este prelucrată imediat, putem avea impresia că este mai tare decât cea cu care ne-am obişnuit  acasă. Carnea de porc este foarte rar întâlnită. Brânzeturile şi mezelurile nu sunt caracteristice bucătăriei tunisiene, deci oferta la aceste alimente este destul de limitată. Oferta de legume şi de fructe depinde de sezon, tunisienii foarte rar fac import din aceste produse.
Mâncarea naţională a tunisienilor este cus-cus-ul, care este gris de grâu fiert in aburi şi amestecat cu sos de roşii, şi servit cu carne de oaie, pui sau peşte. Un antreu tipic este brik-ul, adică perinute de foetaj umplute cu peşte ton, ouă, carne tocată sau multe legume. Bucătăria tunisiană oferă şi o gamă largă de fructe de mare şi peşte. Dulciurile tunisiene sunt foarte dulci, deoarece la baza lor stau mierea, curmalele şi alunele. Totodată sunt foarte gustoase dulciurile din marţipan. Printre băuturile cele mai indrăgite se numără vinurile alb – rose şi roşu, precum si vinul de palmieri, denumit Legmi. Este recomandat să gustaţi şi faimosul lichior din curmale, denumit si Lichior Thibarine precum şi pălinca din smochine, adică Boukha, precum şi berea tunisiană, Celtia. Printre băuturile specifice se mai enumeră şi ceaiul special de mentă tunisian.

Este interzisa fotografierea sau filmarea unitatilor de interes national, unitatilor de armata precum si cele de politie. Desi conform credintei islamice, ilustrarea fetei umane este strict interzisa, pe malul marii in statiunile turistice localnicii s-au obisnuit cu turistii. Dar sunteti rugati sa nu faceti fotografii sau filme in moschee, biserici sau manastiri, in special nu in timpul slujbelor. In cazul in care doriti sa fotografiati / filmati un localnic, cereti in prealabil acceptul lui. In cazul in care vi se refuza aceasta solicitarea, sunteti rugati sa o respectati.

Bacsisul este acceptat de oricine, de la soferii de autocare, ghizi turistici, precum si personalul hotelurilor. In baruri si restaurante bacsisul recomandat este aprox. 10% din valoarea consumatiei.

 


Contact Rapid
 1. Doriți mai multe informații? Aveți întrebări?
  Vă rugăm să ne contactați telefonic sau să completați formularul de mai jos.
 2. Numele dvs(*)
  Numele nu este trecut corect. Vă rugăm să folosiți doar litere, fără cifre sau alte semne de punctuație.
 3. Numărul de telefon
  Vă rugăm să introduceți numai cifre, fara spații sau semne de punctuație.
 4. Adresa de e-mail(*)
  Adresa de e-mail nu este valabilă.
 5. Mesaj
 6.   
 7. Completarea căsuțelor marcate cu asterisc (*) este obligatorie.