Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Mallorca
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Pe urmele Mantuitorului

BETHLEEM – IERUSALIM – MAREA MOARTA – JERIHON – CAANA GALILEII – NAZARETH – Muntele TABOR – TIBERIAS – HAIFA – TEL AVIV

jaffa-port-tel-aviv ierusalim lida

Program perioada 5 - 10 Iulie 2017

Ziua 1: Bucuresti – Bethleem

Intalnire la Aeroportul International Otopeni “Henri Coanda”, ora 08:30, cu insotitorul de grup. Imbarcare cursa El Al Bucuresti 11:00 – Tel Aviv 13:35. Tur auto panoramic in jurul Portilor Sfintei Cetati. Cina si cazare la hotel Shepherd Plaza 4* (similar) in Bethleem.

Ziua 2: Bethleem – Ierusalim

Mic dejun. In Bethleem, vom vizita Biserica Ortodoxa a Nativitatii si Cripta “unde Dumnezeu S-a facut Om”, pentru Mantuirea noastra (aici se afla o icoana a Maicii Domnului ”Aparatoarea Betleheemului”, facatoare de minuni). Continuam cu Biserica romano – catolica Sfanta Ecaterina, apoi cu o vizita la Ein Karem, “Patria Sfantului Ioan Botezatorul”. Vizitarea Bisericii si a Criptei in care s-a nascut “cel mai mare om nascut dintr-o femeie” si a Fantanii Fecioarei Maria. Intoarcere la Ierusalim, vizita pe Muntele Sionului, la Biserica Adormirii Maicii Domnului, cu Foisorul – Cina cea de taina, Mormantul Marelui Rege David. Vizita la Zidul Plangerii. Cina si cazare hotel in Bethleem.

Ziua 3: Ierusalim 

Mic dejun. Deplasare la Ierusalim. Incepem Pelerinajul nostru (pe jos) cu Muntele Maslinilor; vizita la Biserica Pater Noster (Tatal Nostru), Biserica Dominus Flavit (Domnul a plans), Biserica Natiunilor (Agoniei) cu Gradina Ghetsimani. In continuare vizita la Biserica Mormantului Maicii Domnului si Pestera Getsimani. Vom intra in cetate prin Poarta Sfantului Stefan (Poarta Leilor). Vizitarea casei in care a locuit Maria in Cetatea Antonia. Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa cu cele 14 Statii in care s-a oprit Domnul pana la Sfantul Mormant. Urcare pe Golgota, Piatra Ungerii, vizitarea Paracliselor Sfinte. Incheiem ziua aprinzand o lumanare la Biserica Romaneasca din Ierusalim. Cina si cazare la hotel in Bethleem.

Ziua 4: Ierusalim  –Jerihon – Marea Moarta – Tiberias

Mic dejun. Deplasare Bethleem – Ierusalim – Marea Moarta. Intrare in orasul Jerihon – presupus cel mai vechi oras din lume. Vizita la Biserica Greco – Ortodoxa unde se afla “Dudul lui Zacheu”, la Biserica si Caminul Romanesc de la Jerihon. Privire asupra Muntelui Carantania si Manastirii Sfantului Gheorghe, unde Mantuitorul a fost Ispitit de Diavol. Coboram spre Marea Moarta (-400 m), cea mai joasa mare de pe glob si vom ajunge la Qumran (vechiul centru al Esenienilor). Scurta oprire la magazinul cu produse cosmetice si la un restaurant cu autoservire. Scurta pauza de cca. 35 minute la Marea Moarta. Cina si cazarea la hotel in Bethleem.

Ziua 5: Muntele Tabor – Nazaret – Caana Galileii

Mic dejun. Deplasare la Muntele Tabor - vizitarea Bisericii Greco – Ortodoxe, aflate pe locul “Schimbarii la Fata”. Transfer cu microbuze arabe (10 Euro/persoana, se achita la agentie). Nazaret. Vizitarea Bisericii Ortodoxe Sfantului Gavril cu Izvorul  Mariei – pictata de Fratii Morosanu in anul 1977 si a Bisericii Catolice “Buna Vestire”, cea mai mare constructie de cult din Orientul Apropiat. Caana, vizita la Biserica Grec–Ortodoxa, aflata pe locul casei lui Simion Cananitul unde a avut loc prima minune din Galileea, transformarea apei in vin. OPTIONAL, in functie de timp, scurta croaziera de 45 minute (tarif: cca. 10 euro/persoana) cu o copie a „Barcii lui Iisus”, pe apele Sfinte ale Marii Galileii. Vizita la Capris-fabrica de aur si diamante. Cina si cazare la hotel 3* in Tiberias.

Ziua 6: Tiberias – Capernaum – Haifa – Tel Aviv/Aeroport International ”Ben Gourion” - Bucuresti

Mic dejun. Parasim orasul Tiberias si ne indreptam spre Capernaum, oras denumit si ”Cetatea Domnului”, vizitarea vestitului loc unde Iisus a Predicat, casa Sfantului Petru. Urmeaza Tabgha, unde Iisus a Savarsit minunea inmultirii a 5 paini si 2 pesti. Ontinuam cu Muntele Fericirilor si vizitarea bisericii. Continuam spre Haifa, splendid oras – port la Mediterana, aflat intr-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vom admira Templul Cultului Bahai cu gradinile pe terase – etajate. Vizitarea Bisericii Stela Maris (Steaua Marii) cu grota Sfatului Prooroc Ilie Tezviteanul. Parasim Haifa si ne indreptam pe langa coasta Mediteranei spre Tel Aviv. Continuam spre Aeroportul International Ben – Gurion. Imbarcare cursa EL AL: Tel Aviv 17:40 - Bucuresti 20:35.

 

TARIF: 470 Euro/persoana, cazare in camera dubla sau tripla

Supliment single 140 Euro

Servicii incluse:

-Transport avion Compania EL AL, Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti

-Asistenta (Tel Aviv) in aeroport la sosire

-5 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun si cina), conform programului: 1 noapte Tiberias/Nazaret, 4 nopti Bethleem

-Transport autocar modern (aer conditionat) pentru executarea programului

-Intrari la obiectivele monahale precizate in program

-Ghid local – vorbitor de limba romana la principalele obiective din Ierusalim(„Via dolorosa”) si Bethleem

-Insotitor roman de grup/Tour Leader

Nu sunt incluse:

-Taxele de aeroport (obligatorii): 160 Euro/persoana

-Transfer maxi-taxi Muntele Tabor: 10 Euro/persoana – se achita la agentie

-“Tips” (bacsisurile) - se practica in Zona Orientului Apropiat, inclusiv in Israel: 30 euro/persoana (pentru ghizii locali, sofer, restaurante, hoteluri), se achita la fata locului reprezentantului agentiei locale sau tour leaderului

-Asigurarea medicala/storno

-Mesele de pranz (optionale)

Grup minim: 30 persoane. Pentru un grup de 25-29 persoane tariful se majoreaza cu 30 Euro/persoana iar pentru un grup de 20-24 persoane tariful se majoreaza cu 70 Euro/persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

Acte necesare: Pasaport valabil minim 6 luni de la data plecarii; in vederea acceptului de intrare in statul Israel, copie xerox a acestuia.

ATENTIE: Nu se mai accepta pasapoarte temporare de un an!

Observatii

In toate hotelurile de 3/ 4* camerele au aer conditionat, baie, telefon, TV. Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru Israel.

Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor / sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat / adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.

Autoritatile israeliene isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere. Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarei tangente pe care o are cu statul Israel.  

Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale (se va schimba ordinea vizitarii unor obiective sau inlocui partial unele vizite).

Deoarece taxele de aeroport pot fi modificate de catre compania aeriana, valoarea acestora va fi comunicata in momentul emiterii biletului de avion.

Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor.

Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor.

Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

 

 


În categoria Circuite cu avionul mai găsiți:

Islanda | Coasta Amalfi | America Centrala | Ucraina | Maroc | 

>Vezi toate ofertele din această categorie

Contact Rapid
 1. Doriți mai multe informații? Aveți întrebări?
  Vă rugăm să ne contactați telefonic sau să completați formularul de mai jos.
 2. Numele dvs(*)
  Numele nu este trecut corect. Vă rugăm să folosiți doar litere, fără cifre sau alte semne de punctuație.
 3. Numărul de telefon
  Vă rugăm să introduceți numai cifre, fara spații sau semne de punctuație.
 4. Adresa de e-mail(*)
  Adresa de e-mail nu este valabilă.
 5. Mesaj
 6.   
 7. Completarea căsuțelor marcate cu asterisc (*) este obligatorie.