Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Mallorca
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Asia Centrala

Kazakhstan - Kyrgyzstan - Tajikistan - Uzbekistan

Descoperiti un tinut al istoriei si artei !

-4 tari de pe anticul Drum al Matasii

-8 tururi de oras: Almaty, Bishkek, Osh, Khujand, Samarkand, Bukhara, Khiva, Tashkent

-5 obiective din Patrimoniul Mondial UNESCO

-Kyrgystan: Drumurile mătăsii - coridorul Chang'an-Tianshan si Muntele Sfant Sulaiman Too

-Uzbekistan: Samarkand, Shakhrisyabz, Bukhara

-minuni ale naturii de exceptie: Valea Medeo, lacul Issyk-Kul, Cheile Grigorevka, desertul Kyzylkum

-locuri cu rezonanta biblica: Muntele lui Solomon si Mormantul Proorocului Daniel

-incantatoare moschei, minarete si medrase, precum si fortificatii impresionanante

-monumente si mauzolee ale unor mari personalitati - conducatori si razboinici, poeti si clerici

-muzee de istorie, arheologie, arta, etnografie

Data de plecare 15 Septembrie 2018

 

Ziua 1. Bucuresti – Almaty

Intalnire cu insotitorul de grup in aeroportul Henri Coanda (Otopeni), formalitati de imbarcare si zbor spre Istanbul. Dupa escala la Istanbul zbor de noapte cu destinatia Almaty, capitala Kazakhstanului.

Ziua 2. Almaty

Sosire Almaty ora 05:25. Dupa formalitatile valmale, transfer si turul orasului – vom vizita Parcul Panfilov, Catedrala Zenkov, Muzeul National de instrumente muzicale, Piata Republicii si Bazarul Verde. De pe Dealul Kok-Tobe vom avea ocazia sa admiram panorama orasului, iar apoi vom vizita Valea Medeo, unde se afla un mare patinoar, care a gazduit importante competitii de patinaj viteza, protejat de viituri de un impozant baraj construit in trepte. Cazare Almaty.

Ziua 3. Almaty – Bishkek

Mic dejun. Parasim capitala Kazakhstanului, indreptandu-ne spre Bishkek, capitala Kyrgyzstanului, pe noua autostrada care leaga cele doua orase. Ajunsi la destinatie vom vizita Parcul Stejarilor, Piata Ala-Too, principala piata a orasului, dominata de statuia din bronz a eroului epic national Manas si de catargul de 45 m pe care flutura drapelul National, vom vedea sediul Filarmonicii si Monumentul Victoriei, ambele construite in stil sovietic. Cazare Bishkek.

Ziua 4. Bishkek – Grigorevka Gorge – Cholpon Ata – Issyk-Kul

Mic dejun. Plecam spre lacul Issyk-Kul, al doilea lac salin din lume (dupa Marea Caspica), situat la 1607 m altitudine, in muntii Ala-Too. Dintre numeroasele atractii din zona vizitam renumitele Chei Grigorevka, pe valea raului Chon Aksu, muzeul in aer liber de la Cholpon-Ata, unde putem vedea petroglife datand din perioada 800 i.Hr - 1200 d.Hr si Muzeul Regional, cu exponate din diverse domenii: fauna si flora, istorie si arheologie, etnografie etc. Transfer la hotel si cazare in zona laculuiIssyk-Kul.

Ziua 5. Issyk-Kul – Bishkek

Mic dejun. Plecare spre Bishkek, cu oprire la Turnul Burana, minaret ridicat in sec.11, unul dintre primile construite in Asia Centrala, in vechiul oras Balasagyn. Initial avea 45 m inaltime, dar un cutremur din sec.15 a distrus jumatatea sa superioara. CazareBishkek.

Ziua 6. Bishkek – Osh - Khujand

Mic dejun la pachet. Transfer matinal la aeroport pentru zborul spre Osh, oras care, conform legendei a fost fondat de regele Solomon in urma cu 3000 de ani, fiind considerat cel mai vechi oras de pe Drumul Matasii (coridorul Chang'an-Tianshan, inclus in patrimoniul mondial UNESCO in 2014). La sosire vom face un scurt tur de oras pe parcursul caruia vom merge la Muntele Sacru Sulaiman-Too (al lui Solomon), inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO in 2009, vom vizita Muzeul de Istorie si Arheologie si bazarul, care functioneaza din vremea cand Osh era un important centru comercial pe Marele Drum al Matasii. Parasim Osh, indreptandu-ne spre Tajikistan. Dupa formalitatile de trecere a frontierei ne continuam drumul spre Khujand, unul dintre cele mai vechi orase din Asia Centrala si cel de-al doilea ca importanta din Tajikistan. Cazare Khujand.

Ziua 7. Khujand - Samarkand (Uzbekistan)

Mic dejun. In prima parte a zilei vom face un tur al orasului Khujand: vizitam Muzeul Istoric Sughd, Fortareata Timur-Malik, Moscheeasi Medrasa Shaikh Muslihiddin, Bazarul Payshanba.Parasim Khujand, indreptandu-ne spre frontiera cu Uzbekistanul. Dupa formalitatile de trecere a frontierei ne continuam drumul spre Samarkand, oras situate pe vechiul Drum al Matasii si faimos pentru monumentele sale. Cazare Samarkand.

Ziua 8. Samarkand

Mic dejun. Dimineata vom cunoaste cele mai importante locuri si monumente din Samarkand (UNESCO 2001): spectaculoasa piata Registan, inconjurata pe trei laturi de medrase decorate cu majolica (Ulukbek, Sherdar si Tillya-Kori), ruinele Moscheii Bibi-Khanum, Bazarul Siyob, necropola Shakhi-Zinda, Mausoleul Gur-Emir, unde sunt inmormantati Timur Lenk si membri ai familiei sale. Dupa-amiaza vizitam Mormantul Proorocului Daniel, venerat de adepti ai tuturor celor trei religii monoteiste (evrei, crestini, musulmani) si Muzeul Afrasiab de langa situl arheologic unde se gasesc vestigiile orasului cu acest nume, locuit incepand din sec.7-6 i.Hr si distrus de mongoli in sec.13. Cazare Samarkand.

Ziua 9. Samarkand – ShakhrisYabz – Bukhara

Mic dejun. Plecare spre situl UNESCO Shakhrisyabz, situat la 80 km sud de Samarkand, unde vom vedea Mauzoleul lui Jakhongir (fiul cel mare al lui Timur Lenk) din Complexul Memorial Dor-us-Saodat, vestigiile Palatului Ak-Saray, ansamblul Dor-ut Tilavat, unde se afla mormantul lui Shamsiddin Kulal, fondatorul Sufismului, Moscheea Kok-Gumbaz. Ne continuam drumul spre Bukhara, un alt oras de deosebita importanta istorica aflat pe Drumul Matasii. Cazare Bukhara.

Ziua 10. Bukhara

Mic dejun. Ziua de astazi este dedicata descoperirii frumusetilor acestui oras-muzeu, cu minunatele sale moschei, medrase si mauzolee, inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 1993. Pe parcursul turului de oras vom vedea ansamblul Lyabi-Khauz, Moscheea Magoki-Attori, medrasa Chor-Minor, domurile comerciale, Moscheea si Minaretul Kalyan, Fortareata Ark, fosta resedinta a emirilor din Bukhara si multe altele. Seara vom asista la un spectacol de folclor traditional. Cazare Bukhara.

Ziua 11. Bukhara - Khiva

Mic dejun. In prima parte a zilei exploram imprejurimile orasului Bukhara, vizitand necropola Chor-Bakr, Mausoleul Bakhouddin Naqshbandi si Sitorai Mokhi-Khosa, resedinta de vara a ultimului emir. Parasim Bukharasi ne indreptam spre Khiva, strabatand desertulKyzylkum (NisipulRosu), pevechiul Drum al Matasii. Petraseuvom face opriripentru a admiraprivelistileoferite de raulAmudarya si de intinderilenesfarsite ale desertului. Cazare Khiva.

Ziua 12. Khiva – Urgench – Tashkent

Mic dejun. Tur pietonal al partii vechi a orasului – Itchan-Kala (UNESCO 1990), unde vom admira cele mai importante dintre cele 50 de monumente istorice si 250 case vechi: medrasele Mukhammad Aminkhan si Mukhammad Rahimkhan, minaretul Kalta-Minor, fortareataKunya-Ark, moscheea Juma, Palatul Tash-Khovli, mauzoleul lui PakhlavanMakhmud, poet si razboinic care a trait in sec.14,minaretul Islam-Khoja, considerat simbolul orasului. Dupa amiaza timp liber pentru continuarea vizitelor pe cont propriu pana la plecarea spre aeroportul din Urgench pentru zborul de seara cu destinatia Tashkent. Transfer la hotel si cazare Tashkent.

Ziua 13. Tashkent

Mic dejun. Dimineata vom face un tur al capitalei Uzbekistanului, cel mai mare oras din Asia Centrala. In Orasul Vechi vom admira complexul Khast-Imam, centrul religios al orasului, unde se pastreaza faimosul Coran al Califului Uthman. Vizitam Medrasa Barak-Khan, moscheea Tillya Sheykh, mauzoleul Sfantului Abu Bakr Kaffal Shashi si InstitutulIslamic Imam al-Bukhari. In continuareexplorambazarulChoru, Piata Amir Timur, care poartanumelefondatoruluiunui mare imperiu medieval, PiataIndependentei si incheiemturul cu o vizita la Muzeul de Arte Aplicate. Dupa-amiaza timp liber pentru relaxare si vizite individuale. Cazare Tashkent pana la miezul noptii.

Ziua 14. Tashkent - Bucuresti

Transferla aeroport pentru zborul spre tara, cu escala la Istanbul. Sosire pe aeroportul Otopeni la 08:30.

 

 

 

 


Contact Rapid
 1. Doriți mai multe informații? Aveți întrebări?
  Vă rugăm să ne contactați telefonic sau să completați formularul de mai jos.
 2. Numele dvs(*)
  Numele nu este trecut corect. Vă rugăm să folosiți doar litere, fără cifre sau alte semne de punctuație.
 3. Numărul de telefon
  Vă rugăm să introduceți numai cifre, fara spații sau semne de punctuație.
 4. Adresa de e-mail(*)
  Adresa de e-mail nu este valabilă.
 5. Mesaj
 6.   
 7. Completarea căsuțelor marcate cu asterisc (*) este obligatorie.