Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Mallorca
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Sarbatoarea ciresilor in floare

Tokyo - Takayama - ShirakawaGo - Kanazawa - Kyoto - Nara - Osaka - Miyajima – Hiroshima - Mt. Fuji - Tokyo

templu-budist-japonia tokio21 japonia-4

Perioadele de calatorie: 24 Martie - 5 Aprilie si 11 - 21 Aprilie 2018

Ziua 1. București - Tokyo

• Întâlnire la ora 20:30 în Aeroportul ‘Henri Coandă’ cu reprezentatul Touroperatorului și plecare spre  Doha la 23:40 cu zborul QR220;

• Sosire în Doha la 05:20 și continuare spre Tokyo cu QR812 la ora 07:00.

Ziua 2. Tokyo, sosire și transfer

Sosire în Aeroportul Haneda din Tokyo la 22:40 și transfer la hotel cu autocarul. Check-in la hotel, timp de odihnă. Cazare în Tokyo la hotel 3*, în apropierea parcului Ueno, faimos pentru cireșii săi (Hotel Parkside Ueno sau similar).

Ziua 3. Tokyo, tur de oraș (pe jos, folosind transportul în comun)

Tur de oraș Tokyo, se intră în ritmul locuitorilor și al orașului pentru o zi, într-o experiență de neuitat, în stilul de viață al japonezilor de rând, în contact direct cu ei în viața de zi cu zi, vizitând câteva obiective turistice mai importante:

• Ginza, cea mai cunoscută zonă de restaurante și shopping, cu toate marile firme prezente, unde un metru pătrat poate să ajungă și la 100,000 de Euro!

• Kokyo Gaien, adică parcul din fața Palatului Imperial, de unde se văd cele două poduri emblematice de la intrarea în palat: Nijubashi.

• Asakusa - cu templul Senso-ji, mai cunoscut sub numele de Kannon-sama de localnici, unul dintre cele mai vechi și populare temple din Tokyo, cu Nakamise, o zonă comercială din preajma templului, plină de magazine tradiționale cu prăjituri, evantaie, kimono-uri, ce redau atmosfera unui Tokyo de odinioară;

Dejun la un restaurant local. Plecăm cu vaporașul pe râul Sumida; vom trece pe lângă grădinile Hamarikyu, pe care le putem admira din vapor. După masă mergem în Odaiba, cea mai nouă zonă din Tokyo, construită pe o insulă artificială de unde privim apusul soarelui și Rainbow Bridge ce se reflectă în golful Tokyo (Tokyo Bay). Seara ne vom plimba prin parcul Ueno și vom admira cireșii înfloriți. Cazare în Tokyo la hotel 3* (Hotel Parkside Ueno sau similar).

Ziua 4. Tokyo - Nagoya - Takayama

Exact ce trebuie să știți: Pentru a călători mai ușor, bagajele mari vor fi trimise de la Tokyo la Kyoto, prin curier rapid (maximum un bagaj de persoană). Ne vom pregăti câte un bagaj de mână pe care-l vom lua cu noi, doar cu lucrurile necesare pentru o zi. Plecăm doar cu bagajul de mână, cu trenul super express către Nagoya (aproximativ 2 ore) și apoi cu un tren rapid către Takayama, spre Alpii japonezi; este un drum de aproximativ 2h 20m, ce urcă într-un peisaj de vis, prin păduri și peste râuri. Takayama este un mic oraș ce si-a păstrat amprenta tradițională cum puține alte orașe japoneze au reușit. Vizităm:

• Orașul vechi, în care s-au conservat străzi întregi cu case din perioada Edo (1600-1868), perioadă ce a prosperat datorită negustorilor locali înstăriți.

• Zona comercială din sud cu magazine vechi de câteva secole.

• Vom degusta sake și vom fi inițiați în tainele fabricării sale, sake fiind una dintre specialitățile locale din Takayama.

Cazare în Takayama la un hotel tradițional, numit ”ryokan” pentru o experiență autentică (Asunaro sau similar). Servim cina la un restaurant local.

Ziua 5. Takayama - Shirakawa-Go - Kanazawa - Kyoto

Dis de dimineata vizităm piața de dimineață din Takayama, cu o istorie veche de peste 600 de ani. Plecam cu autocarul către Shirakawa-go, sat tradițional situat în zona montană. Vizităm:

• Shirakawago, sat declarat patrimoniu UNESCO în 1995, cu case țărănești gassho-zukuri, vechi de 250 de ani, cu acoperușile în stil Gassho-zukuri , ce seamănă cu niște mâini împreunate pentru rugăciune (gassho), după care continuăm cu autocarul spre Kanazawa.

• Sosire la Kanazawa si dejun la un restaurant local. Tur de oraș Kanazawa cu autocarul, în care vom vizita:

• Kenrokuen, unul din cele mai frumoase trei parcuri din Japonia.

• Districtul Higashi Chaya, zona exclusivă, unde gheișele întrețineau oaspeții cu dansuri șicântece alese. Astăzi, clădirile de lemn și străzile pavate ne fac să ne imaginam vremuri de altă dată, mai ales dacă cu puțin noroc vedem și o gheișă în drum spre unul din angajamentele sale.

• Nagamachi sau cartierul samurailor, situat la baza vechiului castel Kanazawa, păstrează atmosfera istorică, cu ziduri de lut, alei înguste și canale pitorești, ce ne fac să ne imaginăm o vreme când samuraii erau prosperi.

Se pleacă cu trenul express spre Kyoto. Cazare în Kyoto la hotel de 3* (My Stays Shijo sau similar).

Ziua 6. Kyoto, tur de oraș

Începem turul orașului Kyoto. Vizite la :

• Palatul Nijo-jo UNESCO WH, fostă reședință a shogunului Tokugawa Ieyasu și a urmașilor săi.

• Templul pavilionului de aur Kinkakuji UNESCO WH,  actualmente templu ZEN.

• Templul Kiyomizu Tera UNESCO WH, Templul Apei Pure, cu zona comercială aferentă.

Seara mergem în cartierul Gion, unde cu noroc pot fi văzute Maiko, ucenicele Gheișelor. Cazare în Kyoto la hotel de 3* (My Stays Shijo sau similar).

Ziua 7. Kyoto - Nara - Osaka

Astăzi vom pleca într-un circuit, cu trenul, până la Nara si Osaka. Vom opri pe drum si vom vizita:

• Templul shintoist Fushimi Inari Taisha din Kyoto, vestit pentru cele peste 1000 de porti Torii, portocalii. Apoi continuam drumul cu trenul pana la Nara unde vom vizita:

• Templul Todai-ji UNESCO WH, cea mai mare clădire de lemn din lume, cu cel mai mare Buddha de bronz din Japonia, Daibutsu;

• Parcul Nara, cu peste 1200 de căprioare, considerate mesagere ale zeilor Shinto. Mergem cu trenul la Osaka. Cazare in Osaka la hotel de 3* (Apa Hotel sau similar).

Ziua 8. Osaka - Hiroshima - Miyajima - Osaka

Ne întâlnim în holul hotelului și plecăm cu trenul Shinkansen către Hiroshima - 282 km în 2 ore! Plecăm cu ferry-ul direct către Insula Miyajima UNESCO WH, unde vom vizita:

• Sanctuarul shintoist Itsukushima cu faimoasa poartă Torii, care în timpul fluxului dă senzația că plutește pe apă.

Ne întoarcem cu ferry-ul la Hiroshima, unde luăm autobuzul local câteva stații pentru a vizita aici:

• “Parcul Memorial al Păcii”UNESCO WH, cu “domul bombei atomice, A-Bomb Dome”, locul în care a căzut bomba atomică, actualmente loc de reculegere.

Revenim la Osaka cu trenul Shinkansen. Cazare in Osaka la hotel de 3* (Apa Hotel sau similar).

Ziua 9. Osaka - Tokyo

În această zi aveți timp liber pentru a explora Osaka, până după-amiază, când ne întoarcem la Tokyo. Vă recomandăm opțional una dintre următoarele excursii:

• Universal Studios Japonia - primul parc tematic Universal Studios din Asia (cost suplimentar 85 €/adult și 65 €/copil<11 ani)

 sau

• Kayukan - cel mai mare acvariu din lume (cost suplimentar 65 €/adult și 55 €/copil<15 ani)

Notă: Excursiile de mai sus se organizează pentru un grup minim de 4 persoane. Tariful include: însoțitor român vorbitor de limba japoneză, transferul cu trenul sau metroul de la hotel și intrarea la Universal Studios Japonia/ Kayukan.

La ora 17:00 ne întâlnim cu grupul la hotel pentru plecarea către Tokyo. Cazare în Tokyo la hotel 3* (Hotel Parkside Ueno sau similar).

Ziua 10. Tokyo (program liber) sau Nikko (excursie opțională)

În această zi puteți alege între a petrece timp liber în Tokyo, pentru a se explora acest oraș fascinant pe cont propriu sau pentru doritori, vom organiza o excursie opționala la Nikko, o zonă deosebit de pitorească, cu peisaje splendide: munți, lacuri, cascade, ape termale, maimuțe sălbatice și drumuri montane, cu temple budiste și Shinto înscrise în lista patrimoniului UNESCO. La Nikko, se vor vizita:

• Templul Toshogu, templul shinto cel mai extravagant decorat al Japoniei, construit la începutul anilor 1600, cu mausoleul shogunului Tokugawa Ieyasu, fondatorul shogunatului Tokugawa;

• Rinnoji, cel mai important templu budist din Nikko, fondat de călugărul Shodo Shonin, cel care a introdus budismul în Nikko, în secolul VIII;

• Podul Shinkyo, situat la intrarea către templele din Nikko, acesta fiind considerat unul dintre cele mai frumoase poduri din Japonia, construit în 1636 pe locul  unui pod mai vechi;

• Templul Shinto Futarasan, tot din secolul VIII.

Notă: Excursia opțională la Nikko se organizează pentru un grup minim de 4 persoane (cost suplimentar 130 €/persoană).

După Nikko, seara ne întoarcem la Tokyo. Cazare în Tokyo la hotel 3* (Hotel Parkside Ueno sau similar).

Ziua 11. Tokyo - Muntele Fuji - Hakone - Tokyo (cu autocarul)

Plecare dimineața cu autocarul către Hakone, parte din Parcul Național Fuji-Hakone-Izu. Localitatea este cunoscută pentru nenumăratele izvoare de ape termale. Dacă vremea ne permite, vom admira panorama Muntelui Fuji UNESCO WH, subliniind încă o dată importanța lui Fuji-san în cultura japoneză. Zona este faimoasă pentru peisajele sale deosebite și activitățile în aer liber. Mergem într-o plimbare cu vaporașul pe Lacul Ashi, format în craterul vulcanului Hakone, după care, dacă vulcanul este liniștit, luăm telecabina către Valea Owakudani, veche de 300 de ani. Are origine vulcanică șieste încă activă: vom vedea aburi sulfuroși ieșind din pământ! Specialitatea locală sunt ouăle fierte în aceste ape termale, negre și cu un ușor gust sulfuros, despre care se spune că vă pot prelungi viața cu până la 7 ani. Dejun la un restaurant local, după care mergem să ne relaxăm la un SPA cu ape termale (Nu uitați să luați cu dumneavoastră și costumul de baie! Se pot împrumuta gratuit prosoape). Seara ne întoarcem în Tokyo. Cazare în Tokyo la hotel 3* (Hotel Parkside Ueno sau similar).

Ziua 12. Tokyo, plecare

• Timp liber în ultima zi din Tokyo pentru a vă lua rămas bun de la Japonia sau pentru a face cumpărături. Transfer la ora 20:00 către Aeroportul Internațional Haneda. Plecare la 00:01 către Doha cu zborul QR813.

Notă: Veți avea camera de hotel la dispoziție până la momentul plecării către aeroport.

Ziua 13. Doha - București

Sosire la Doha la 05:50 și plecare mai departe spre București la ora 06:50 cu zborul QR221. Sosire la București la 11:40, în Aeroportul Internațional Henri Coandă.

 

TARIF: 2390 Euro/persoana, cazare in camera dubla

Supliment single: 450 Euro

(tarif valabil pentru un grup minim de 30 turisti)

Servicii incluse:

Însoțitor român vorbitor de limba japoneză, bun cunoscător al culturii și tradițiilor locale, pe toată durata programului

Transport cu avionul București – Tokyo /Tokyo  – București

11 nopți cazare la hoteluri de 3 stele, cu mic dejunuri incluse (în ultima zi -Ziua 12. TOKYO, plecare- veți avea camera la dispoziție până la momentul plecării către aeroport)

3 mese de prânz (zilele 3, 10 și 11) și o cină (ziua 4)

Intrările la toate obiectivele turistice conform programului

Transport conform programului (abonament JR 7 zile ce include trenurile Super Express Shinkansen în perioada 27 martie - 2 aprilie)

Autocar pentru transferuri de la aeroport la hotel în Tokyo/din Tokyo și în zilele 5, 6, 11, conform programului

Croazieră pe râul Sumida în Tokyo

Bilete croazieră pe lacul Ashinoko și bilete cu telecabina la Hakone 

Intrare la Spa cu ape termale la Muntele Fuji

Ferry-uri până și din insula Miyajima

Transportul bagajelor de la Tokyo la Kyoto, Kyoto la Osaka și de la Osaka la Tokyo (maximum un bagaj de persoană; pentru mai mult de un bagaj se percepe o taxă de aproximativ 20 € pentru fiecare bagaj în parte)

Ghizi locali

BONUS: Asigurare Travel (asigurare medicală și asigurare storno - se va emite în momentul încheierii Contractului de comercializare a serviciilor turistice)

Nu sunt incluse:

Taxele de aeroport în valoare de aproximativ 490 €

Alte mese decât cele menționate în program

Transportul cu alte mijloace în afara trenului JR în perioada 27 martie - 2 aprilie, dar și în afara perioadei de valabilitate a acestuia (metroul în Osaka și Tokyo, trenul Yurikamome în Tokyo, tramvaiul/autobuzul în Hiroshima, autobuzul în Nara dacă este cazul), cost aproximativ 25-30 € 

Excursiile opționale la Universal Studios Japonia (85 €/adult și 65 €/copil<11 ani) sau Acvariul Kayukan (65 €/adult și 55 €/copil<15 ani) în Osaka și excursia opțională la Nikko (cost suplimentar 130 €/persoană)

Băuturile alcoolice și nealcoolice

Cheltuieli de natură personală

Bacșișurile pentru ghid, ghizi locali, șoferi, restaurant, etc. (40 € de persoană, suma se va înmâna conducătorului de grup)

Taxe de depozitare a bagajelor în gări. 

Observații:

Grupul va avea însoțitor vorbitor de limba japoneză, pe toată durata programului

Conducătorul de grup poate modifica programul acțiunii în anumite condiții obiective fără a altera conținutul circuitului

În situația în care croaziera pe râul Sumida nu se poate realiza din cauza vremii nefavorabile, aceasta nu se va reprograma, dar se va oferi în schimb o cină în ziua 8

La hotelul tradițional japonez –”ryokan”- unele camerele nu sunt dotate cu baie privată; această facilitate vă va fi oferită în limita disponibilității hotelului

Accesul în hotel se face începând cu ora 15:00, ieșirea din hotel se face până în ora 10:00

Clasificarea pe stele a unităților de cazare este cea atribuită oficial de ministerul japonez de resort; distribuția camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup

Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; în momentul sosirii la hotel, solicitați recepționerului sau conducătorului de grup să vă informeze cu exactitate asupra lor

Agentia nu poate garanta camere de fumători/nefumători decât în limita disponibilității hotelurilor partenere

În ciuda diversității de legume folosite în bucătăria japoneză, există o gamă foarte limitată de produse 100% vegetariene sau vegane (post). Vă rugăm să țineți cont că nu putem garanta meniuri vegetariene sau vegane, decât în limita disponibilității la hotelurile și restaurantele partenere

Agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu

Copiii sub 18 ani care călătoresc singuri sau doar cu unul dintre părinți, vor trebui să prezinte la vama acordul parental al ambilor părinți sau al celui care nu-i însoțește (după caz), obținut la notariat; în cazul în care adultul însoțitor nu este unul dintre părinți, acesta va prezenta la trecerea frontierei cazier judiciar

Taxele de aeroport sau orarul de zbor pot fi modificate de către compania aeriană în situația impunerii acestui lucru, independent de voința Agenției.

muntele fuji japonia map

 


Contact Rapid
 1. Doriți mai multe informații? Aveți întrebări?
  Vă rugăm să ne contactați telefonic sau să completați formularul de mai jos.
 2. Numele dvs(*)
  Numele nu este trecut corect. Vă rugăm să folosiți doar litere, fără cifre sau alte semne de punctuație.
 3. Numărul de telefon
  Vă rugăm să introduceți numai cifre, fara spații sau semne de punctuație.
 4. Adresa de e-mail(*)
  Adresa de e-mail nu este valabilă.
 5. Mesaj
 6.   
 7. Completarea căsuțelor marcate cu asterisc (*) este obligatorie.