Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Mallorca
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Turul Regilor - Iordania

Program de Paste

Aqaba-Jordan petra Iordania wadi-rum

Data de plecare 6 Aprilie 2018

Ziua 1

Intelnire cu insositor la aeroport Henri Coanda imbarcare si plecare catre Amman , ne intalnim cu reprezentantul nostru in Amman, facem  formalitătile vamale, transfer la hotel, check in si cazare.

Ziua 2  Vechiul si Noul  Amman   

După micul dejun începem ziua cu un city tour al capitalei Amman. Continuam apoi sa exploram partea de est a Iordanului unde gasim castelele si palatele desertului  construite de califii Omeiazi in secolul al VIII-lea d.Hr. Ei au construit aceste castele si palate în desertul iordanian cu scopul de a mentine rutele caravanelor si pentru a asigura loialitatea triburilor iordaniene. In plus, au construit cabane de vânătoare să se bucure de călărie, de vânătoare si de baie. Transfer catre Amman pentru cina si cazare.

Ziua 3 UmQais - Anjara - Jerash 

Dupa micul dejun , mergem in nordul Iordaniei la Umm Qais (Gadara Vechi) datând din secolul II d.Hr. oras unde vom gasi străzi cu coloane, amfiteatre, biserici, temple si marele forum roman. De aici putem admira Peninsula Golan si Lacul Tiberias. Vom vizita apoi Anjara si vom face un pelerinaj la Biserica Maicii Domnului – o pesteră reconstruita, care este venerata ca un loc prin care Iisus si mama sa Maria au trecut în timpul călătoriilor lor între Marea Galilee, orasele Decapolis, Betania dincolo de Iordania si Ierusalim. Anjara a fost desemnat de către Vatican ca loc de pelerinaj. In continuare vom merge spre nord pentru a vizita splendidul oras greco-roman foarte bine conservat- Jerash. Întoarcere la Amman pentru cina si cazare. Seara putem merge la slujba de inviere la Biserica Patriarhala Ortodoxa din Amman.

Ziua 4 Madaba – Muntele Nebo – Mekawir – Kerak panoramic – Petra

După micul dejun plecam spre Towaros Madaba, orasul cu mozaicuri. Acest oras are o istorie lungă fiind mentionat pentru prima dată în Biblie si în Stela lui Mesha pe vremea când era un oras mobit. Vizitam Biserica Crestină Ortodoxă Sf. Gheorghe unde se afla o harta mozaic cu Ierusalimul, Palestina, Iordania, Israel  si Egipt. Mergem mai departe  catre  Muntele Nebo unde vom face un tur al locului in care se afla mormantului lui Moise. Masa de pranz, Paste. De aici, Dumnezeu i-a ingaduit lui Moise sa priveasca spre Tara Făgăduintei. Aici se gasesc ruine din secolele IV-VI, biserici ale căror pardoseli sunt încă acoperite cu un minunat mozaic. Se continua drumul apoi, mergandu-se pe Drumul Regilor, catre Mekawir, dealul unde se afla candva palatul regelui Irod. Traditia spune că in timp ce Salomea a dansat, Sf. Ioan Botezătorul a fost decapitat. Se viziteaza palatul lui Irod cel Mare, apoi se pleaca spre Castelul Kerak (unul dintre cele mai bune exemple de constructie din timpul Cruciadelor). Vom face o vizita panoramica dupa care continuam drumul spre Petra. Cazare si cina

Ziua 5 Petra – Wadi Rum

După micul dejun, începe explorarea unei dintre cele 7 minuni ale lumii noi, cu o plimbare călare pana in Siq ( Canion ), urmat de un tur prin Siq la Trezorerie, centrul orasului, mormântul regal, teatru, locul de jertfa, mormintele romane si multe altele. Apoi plecam spre Wadi Rum sau '' Valea Lunii ''. Aici vom găsi aventura si  vom simti romantismul Desertul Arabiei. Wadi Rum este ca un peisaj selenar format din văi vechi si munti din travertin erodati, crescand printre nisipuri colorate in alb si roz. Ne bucuram de  un safari de 2 ore pentru a explora  locurile pe unde a trecut Lawrence al Arabie, vizitand totodata si cele mai spectaculoase obiective  din Wadi Rum si locuri unde s-au filmat filme celebre precum: Lawrence al Arabiei (1962), Planeta Rosie (2000), Mumia Revine (2001), Transformers: Revenge of the Fallen (2009), Prometheus (2012), Martianul (2015) si dupa vizite ne astepta o cina in stil beduin cu o petrecere superba. Dupa  miezul noptii luminile se sting pentru a observa un cer absolut impresionant. Cazare Wadi Rum.

Ziua 6 Wadi Rum – Aqaba

Dupa micul dejun vom face transfer la Aqaba. Zi libera  la Marea Rosie pentru plaja si relaxare, cina si cazare.

Ziua 7 Aqaba

Zi Libera (Excursie Optionale)

Ziua 8 Aqaba – Betania – Marea Moarta – Amman- Aeroport

Dupa micul dejun  ne vom indrepta spre Wadi Araba de-a lungul malul Mării Moarte pentru a vizita Betania (optional 45 usd)  Betania reprezinta locul sfant unde Ioan Botezatorul l-a botezat pe Iisus in apa din albia larga a Iordanului. Mult timp acesta a fost cunoscut doar din Biblie si din textele bizantine si medievale.  Zi libera la Marea Moarta-cel mai jos punct de pe Pamant – pentru plaja, apoi se pleaca spre Amman pentru cina si o plimbare prin Mall pentru ultimele cumparaturi. Plecare spre aeroport in jurul orei 00:45.


 

Tarif Euro/persoana/sejur

 

3* hotels

4* hotels

5* Hotel

Cazare camera dubla

 810

889

1169

Supliment Single

 168

238

366

 

Servicii incluse:

-Bilet avion Bucuresti-Amman si retur Tarom
-Asistenta turistica la sosire si la plecare
-Cazare cu demipensiune la hotelurile alese
-Transferuri in concordanta cu programul cu autocar turistic A/C
-Ghid limba romana pe perioada vizitelor
-Viza gratuita
-Taxele de intrare la siturile turistice mentionate in program
-Insotitor grup

Nu sunt incluse:

-Taxa de aeroport 130 Euro
-Cheltuieli de natura personala
-Excursie Betania 38 Euro
-Bauturi la mese si alte mese decat cele mentionate
-Masa de Paste 23 Euro
-Asigurare medicala si storno                                                                                                                                                                                                                                                                                     -Bacsis pentru Hoteluri, Restaurant, Sofer, Ghid( recomandat 3-5 Euro/pe zi)


 

Hoteluri

Overnight

3* hotel

4* Hotel

5* hotels

# of night and meal plane

Aqaba

City Tower Hotel

Double Tree By Hilton

Movenpick Residence

2 night, HB

Amman

Olive Hotel

Sulaf Luxury Hotel

Regency palace

3 nights, HB

Petra

Al Anbat Hotel

Panorama Hotel

Movenpick Nabatean Castle

1 night, HB

Wadi Rum

Dissi Campsite ( Hillawi)

1 night, HB

 

 

 

 

 


În categoria Circuite cu avionul mai găsiți:

Asia Centrala | Bella Sicilia | Invierea Domnului  | Islanda | Coasta Amalfi | 

>Vezi toate ofertele din această categorie

Contact Rapid
 1. Doriți mai multe informații? Aveți întrebări?
  Vă rugăm să ne contactați telefonic sau să completați formularul de mai jos.
 2. Numele dvs(*)
  Numele nu este trecut corect. Vă rugăm să folosiți doar litere, fără cifre sau alte semne de punctuație.
 3. Numărul de telefon
  Vă rugăm să introduceți numai cifre, fara spații sau semne de punctuație.
 4. Adresa de e-mail(*)
  Adresa de e-mail nu este valabilă.
 5. Mesaj
 6.   
 7. Completarea căsuțelor marcate cu asterisc (*) este obligatorie.