Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Hurghada
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Tarile Baltice

 

Un minunat tur pentru iubitorii de cultura, istorie, capodopere arhitecturale si frumuseti naturale... Programul deschide fereastra spre noi cunostinte, cuprinzand orasul medieval Tallinn cu stradute pietruite si casele negustorilor in culori pastelate, gratioasele statui ce impodobesc diferitele cladiri in stil Art Nouveau din Riga sau impozantele biserici in stil gotic din Vilnius. Satele etnografice, muzeele si Parcurile Nationale vor lasa amintiri de neuitat.

vilnius8 riga tallinn

Perioada: 25 August - 3 Septembrie 2019

Ziua 1 / Bucuresti – Frankfurt – Helsinki

Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 04:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Frankfurt cu compania Lufthansa, zbor LH 1423 (06:05 / 07:35), de unde se va pleca spre Helsinki cu zborul LH 848 (09:50 / 13:10). Sosire in Helsinki, capitala Finlandei, oras fondat in anul 1550 de Gustavus Vasa, regele Suediei, tara cu care Finlanda a convietuit multe secole, trecand apoi sub dominatie ruseasca, pana sa-si dobandeasca independenta in anul 1917. Transfer la hotel pentru cazare.

Ziua 2 / Helsinki – Tallinn

Mic dejun. Vom face un tur panoramic de oras, care va include centrul istoric, Piata Senatului cu Catedrala Luterana Tuomiokirkko, simbol al orasului, Universitatea, Casa Sederholm, pitoreasca piata de marfuri, Primaria, Parlamentul, Parcul Esplanada, cartierul diplomatic, Biserica Ortodoxa Uspenski, Muzeul de Arta Contemporana, cladirea salii de concerte Finlandia Hall, Opera, stadionul olimpic renumit pentru organizarea Jocurilor Olimpice de vara din anul 1952, monumentul lui Sibelius si Biserica Temppeliaukio, construita in stanca. Dupa-amiaza vom fi transferati in port pentru imbarcarea pe ferry-boat-ul care ne va duce la Tallinn, denumit “perla medievala a Tarilor Baltice”. Orasul plin de viata, cu stradute inguste intesate cu magazine, terase, baruri si restaurante, se remarca prin cladirile minunate ale fostilor negustori, care exemplifica cel mai bine stilul arhitectural gotic si care pastreaza inca aerul vechi, medieval, unele datand din sec. al XIII-lea. Orasul in ansamblu, avand o unitate arhitecturala rar intalnita, a fost inclus din anul 1997 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Transfer la hotel pentru cazare.

Ziua 3 / Tallinn

Mic dejun. Dimineata vom face un tur pietonal in partea veche a orasului, care va include Raekoja Plats, piata centrala, ce gazduieste Cladirea Primariei din sec. al XIV-lea si care ofera numeroase alte atractii turistice ce pot fi admirate si fotografiate, fiind animata de actori si muzicanti. Tot in orasul vechi se afla si cea mai veche biserica estoniana, care dateaza din anul 1219. De altfel, orasul este plin de biserici ortodoxe si luterane, o parte dintre ele fiind transformate in muzeu. Vom putea admira Castelul Toompea, care dateaza din anul 1773 (intrarea nu este inclusa), Turnul Pikk Hermann – simbolul puterii politice estoniene si Biserica Sf. Nicolas, care adaposteste si un muzeu de arta medievala. In continuarea zilei ne vom indrepta spre Parcul Kadriorg, un nume sinonim cu belsugul, natura si linistea. Bijuteria parcului este insa Palatul Baroc Kadriorg, monument al extravagantei imperiale, construit de Petru cel Mare in anul 1719 pentru sotia sa, Catherine I. Cladirea, o capodopera a arhitecturii baroce, gazduieste Muzeul de Arta. Tot aici se afla Palatul Prezidential si o casa in care a locuit Petru in perioada in care palatal era in constructie. Transfer la hotel pentru cazare.

Ziua 4 / Tallinn – Parnu – Sigulda – Riga (360 km)

Mic dejun. Plecare spre Parnu, o superba statiune pe malul marii care dateaza de la inceputul sec. al XIX-lea, considerata “capitala de vara” a Estoniei, celebra pentru spa-urile sale. Vom fi incantati de orasul vechi cu stradutele sale intortocheate, cu cladiri vechi, cafenele si biserici din sec. al XVIII-lea, precum Sf. Ecaterina, un conglomerat orthodox, sau Sf. Elisabeta, o biserica austera luterana. Itinerariul zilei ne va conduce apoi spre Sigulda, un orasel pitoresc situat la numai 50 km distanta fata de Riga, locul in care letonii din Riga isi puteau descoperi radacinile rurale. Adesea numit si “Elvetia letona” Sigulda este situata in valea raului Gauja, in cadrul parcului national cu acelasi nume, emanand aerul autentic al Evului Mediu, cu castele si legende romantice. Vom avea posibilitatea, optional, de a vizita Castelul Turaida, care in traducere inseamna “Gradina lui Dumnezeu” si ne vom putea bucura de privelistile minunate ale imprejurimilor. Plecare spre Riga unde ne vom caza

Ziua 5 / Riga – Jurmala – Riga (80 km)

Mic dejun. Zi dedicata explorarii orasului Riga, Capitala Culturala Europeana a anului 2014, situat pe malul Marii Baltice la gura de varsare a raului Daugava, „raul destinului”, oras caruia i se spune “Parisul Nordului” si nu doar datorita Turnului de Televiziune care se aseamana cu Turnul Eiffel ci si datorita frumusetii arhitecturale a cladirilor sale, un mix de stiluri: medieval, clasic si Art Nouveau. Insotiti de ghidul local vom face un tur al orasului medieval, prilej cu care vom afla de ce Riga este considerata emblematica pentru stilul arhitectural Art Nouveau. Turul panoramic va include Catedrala Sf. Petru, Catedrala Dome, care detine una dintre cele mai mari orgi din lume, Poarta Suedeza, Biserica Sf. Jacob, Monumentul Libertatii, Parlamentul, Teatrul National, Opera si Universitatea. Dupa-amiaza, optional excursie la Jurmala, statiune balneara renumita prin izvoarele de apa termala, situata in Golful Riga la Marea Baltica, numita adesea “Riviera Nordului” ce dateaza din anul 1455, de-a lungul timpului fiind o statiune de lux pentru persoanele de rang inalt. Veti vedea casele de lemn traditionale, va veti plimba pe renumita strada pietonala Jomas renumita pentru magazine, baruri si cafenele. Intoarcere la Riga pentru cazare.

Ziua 6 / Riga – Jelgava – Rundale – Siauliai – Panevezys – Vilnius (380 km)

Mic dejun. Plecare spre Jelgava, oras situat in regiunea cultural istorica a Curlandei, unul dintre cele mai vechi orase din Letonia, fondat in anul 1266. Vom face o scurta oprire pentru a vizita Turnul Bisericii Sfintei Treimi care are trei expozitii istorice cu elemente interactive. Itinerariul zilei va continua spre Rundale, al carui nume provine de la cuvantul german Ruhenthal sau in traducere Valea Pacii. Vom vizita Palatul Rundale (intrarea nu este inclusa), bijuteria autentica a Letoniei, palat construit intre anii 1736-1768 de o echipa condusa de arhitectul italian Bartolomeu Francesco Rastrelli, cel care a proiectat si Palatul de Iarna din Sankt Petersburg. Palatul are cea mai mare gradina in stil francez din Tarile Baltice ce se intinde pe aprox. 10 ha, iar la subsol gazduieste muzeul, care functioneaza ca un centru de cercetare a istoriei Letoniei. Ne vom indrepta apoi spre Siauliai, cel de-al patrulea oras ca marime din Lituania, unde vom face un tur panoramic care va include Catedrala Sf. Apostoli Petru si Pavel, Piata Sundial, Muzeul Pisicilor si Dealul Crucilor cu cele peste 100.000 de cruci. Statuia lui Iisus de la intrare a fost un cadou din partea Papei Ioan al II-lea cu ocazia vizitei sale din anul 1993. Vom pleca in continuarea zilei spre Panevezys, oras mentionat prima oara in anul 1503 de Marele Duce al Lituaniei, Alexandru I, al cincilea ca marime din Lituania, situat la jumatatea distantei dintre cele doua capitale baltice Riga si Vilnius. Vom fi incantati de orasul vechi cu cladiri vechi si biserici, precum Sfanta Treime din anul 1808, biserica neogotica Sfantul Petru si Paul din anul 1885 si Catedrala, finalizata in anii 1920, impodobita cu picturi murale. Ne vom deplasa apoi spre Vilnius, capitala Lituaniei situata pe malurile raurilor Neris si Vilnia, nu departe de granita cu Belarus, al doilea cel mai mare oras din Tarile Baltice, unde ne vom caza.

Ziua 7 / Vilnius

Mic dejun. Insotiti de ghidul local vom face un tur al orasului medieval, atestat inca din anul 1323, unul dintre cele mai mari si mai frumoase vechi centre medievale din Europa, inclus de UNESCO in anul 1994 pe lista Patrimoniului Cultural Mondial, ca recunoastere a originalitatii si valorii sale universale. Turul panoramic va include Biserica gotica Sfanta Ana, Catedrala gotica Vilnius construita in anul 1387, Biserica Sfintii Petru si Pavel, decorata de maestrii italieni Giovanni Pietro Perti si Giovanni Maria Galli, Turnul Televiziunii, simbol al luptei pentru independenta si democratie, unde au avut loc luptele sangeroase de la inceputul anilor ’90, Universitatea din Vilnius, fondata in anul 1579, complex in stil renascentist, cu numeroase curti interioare care aproape formeaza un oras in interiorul altui oras. Transfer la hotel pentru cazare. Dupa-amiaza, timp liber pentru activitati individuale sau optional, cina cu program folcloric la un restaurant local.

Ziua 8 / Vilnius – Trakai – Gizycko-Ryn (300 km)

Mic dejun. Itinerariul zilei ne va conduce spre Trakai, supranumit “orasul lacului”, situat la aprox. 28 km sud-vest de Vilnius, fosta capitala a Marelui Ducat al Lituaniei, unde vom vizita castelul cu acelasi nume (intrarea nu este inclusa). Castelul din Trakai este singurul din Europa de Est care este construit pe o insula. Lucrarile de constructie au inceput in sec. al XIV-lea, sub domnia lui Kestutis si au fost completate in anul 1409, in timpul domniei lui Vytautas cel Mare. Daca credeti in legende atunci nu puteti rata sa ajungeti aici si sa aflati ca acest castel a fost construit dintr-un moft al sotiei lui Duke Kestutis care voia sa locuiasca in apropierea apei. Pentru a-i face pe plac, ducele a ordonat, la mijlocul sec. al XIV-lea, sa construiasca aceasta cladire gotica pe o peninsula inconjurata de lacuri, conectate printr-un canal de 12 km. Camere, galerii, vitralii, fresce, pasaje secrete si un pod de lemn de 300 m lungime, definesc castelul. In sec. al XVI-lea, constructia a devenit o inchisoare pentru nobili, iar in anul 1962 cand a fost restaurat, a devenit parte a Muzeului de Istorie din Trakai. Ne vom continua periplul spre regiunea Mazuria, o zona de o frumusete deosebita care cuprinde aproape 3000 de lacuri. Ne vom opri la Gizycko, destinatie turistica renumita, situata pe malul lacului Niegocin, unde vom admira Fortareata Boyen, Turnul Panoramic si podul mobil, dupa care ne vom indrepta pentru cazare in zona Gizycko-Ryn.

Ziua 9 / Gizycko-Ryn – Lomza – Varsovia (280 km)

Mic dejun. Dimineata vom pleca spre Lomza, oras situat pe malul raului Narev, renumit pentru fabrica de bere Lomza. Vom face un scurt tur panoramic al orasului care va include Piata Veche, Catedrala Sf. Mihail, Catedrala Sf. Ioan Botezatorul cu interiorul predominant baroc, renumita pentru tabloul Fecioarei Maria care dateaza din secolul al XVI-lea si care a fost sfiintit de Papa Ioan Paul al II-lea in anul 1991, Muzeul Mazoviei de Nord, care se mandreste cu una dintre cele mai mari colectii de chihlimbar din lume. Itinerariul zilei va continua spre Varsovia, care este de peste 400 de ani capitala Poloniei, cel mai mare centru economic, politic si cultural din tara, dar si o metropola ce se regaseste atat in indelungata sa istorie cat si in perioada moderna reprezentata de centrul orasului. Simbolul sau este o sirena mitica, ce apare pe sigiliul oficial al Varsoviei. Vom face un tur panoramic si pietonal, prilej cu care vom vedea principala atractie a Varsoviei, orasul vechi, “un exceptional exemplu de reconstructie completa a unui oras ce a fost total si deliberat distrus” in cel de-al Doilea Razboi Mondial, motiv pentru care a fost inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in anul 1980. Pe de alta parte, pentru ca celebrul compozitor Frederic Chopin si-a petrecut primii 20 de ani din viata aici, studiind muzica, invatand si parcurgand deseori la pas mare parte din oras, vom vedea ca peste tot in Varsovia se pot intalni placute comemorative sau spatii dedicate marelui artist, stiut fiind faptul ca aici se gaseste cea mai mare colectie de obiecte legate de viata lui Chopin. Turul panoramic va include Catedrala Sf. Ioan, Muzeul Frederic Chopin care se afla in Palatul Ostrogski, Castelul Regal, cunoscut si sub numele de Palatul Regal, una dintre cele mai importante constructii gotice ale orasului, ce dateaza din sec. al XIII-lea, fosta resedinta a mai multor regi ai Poloniei. Vom strabate strada Krakowskie Przedmiescie, una dintre cele mai cunoscute strazi ale Varsoviei, pe care se afla mai multe locuri in care Chopin a tinut numeroase concerte, precum Palatul Namiestnikowski, Biserica Sf. Iosif, construita in stil baroc cu decoratiuni in stil rococo, in care Chopin obisnuia sa cante la orga, Palatul Czapski unde Chopin a detinut un apartament cunoscut sub numele de Salonul Chopin, Biserica Sfintei Cruci in care se afla inima compozitorului si Palatul Krasinski. Transfer la hotel pentru cazare.

Ziua 10 / Varsovia – Viena – Bucuresti

Mic dejun. Dimineata vom vizita Palatul Wilanow (intrarea nu este inclusa), exemplu tipic de arhitectura baroca, construit la sfarsitul sec. al XVII-lea pentru regele Jan III Sobieski. Castelul de dimensiuni grandioase, cu decoratii simbolice, reprezentand diverse motive din Grecia si Roma antica are nu mai putin de 60 de camere, majoritatea dintre ele adapostind artefacte si portrete antice. Vom vizita interiorul in care sunt prezente trei stiluri din trei epoci diferite, astfel: cele mai vechi camere sunt apartamentele baroce ale regelui, aflate in partea centrala a cladirii; in aripa de est sunt interioarele specifice perioadei sec. al XVIII-lea, iar in partea de nord sunt interioarele ce aduc aminte de sec. al XIX-lea, din vremea cand palatul era in proprietatea celebrei familii Potocki. Dupa ce vom admira interiorul somptuos al palatului, vom avea prilejul de a vedea si gradinile care il inconjoara. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Viena cu compania Austrian Airlines, zbor OS 624 (15:05 / 19:05), de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul OS 767 (20:15 / 22:55).


TARIF: 840 Euro/persoana, loc in camera dubla

Supliment camera single: 280 Euro


 

Servicii incluse:

- transport continental cu avionul pe ruta Bucuresti – Frankfurt – Helsinki, cu compania Lufthansa si Varsovia – Viena – Bucuresti, cu compania Austrian Airlines

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- 9 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 4* si 3*

- taxe parcare, taxe de autostrada

- transferurile, tururile, excursiile mentionate in program

- ghizi locali in Riga si in Vilnius

- conducator de grup roman

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

BONUS: PACHET TRAVEL care include Asigurare medicala, pe intreaga durata a programului, care acopera o suma maxima de 150.000 lei/pers. (tratamente medicale de urgenta, spitalizare, medicamente, transport de urgenta la spital etc. insa care nu este menita a acoperi complicatiile sau recidivele bolilor/afectiunilor de care dumneavoastra suferiti anterior inceperii calatoriei) si Asigurarea STORNO de calatorie, care acopera pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate, a carei valoarea storno maxima asigurata este de 8.500 lei/calatorie (cu fransiza de 10%); acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

Nu sunt incluse:

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile continentale: aprox. 190 Euro/persoana

- taxele de oras care se platesc individual la receptia hotelurilor

- taxele de intrare la obiectivele din program

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi

- bacsisuri pentru soferi si ghizi locali, mai putin pentru bagajisti: 20 euro/persoana; bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, anuntat de partenerul local, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

• excursie la Jurmala aprox: 50 Euro/persoana

• cina (fara bauturi incluse) cu program folcloric intr-un restaurant local la Vilnius aprox: 50 Euro/persoana


 

Grup minim 25 persoane.

Pentru un grup de 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 30 Euro/persoana. 

Observatii

Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii sau carte de identitate valabila. Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat, adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.

Deoarece taxele de aeroport pot fi modificate de catre compania aeriana in orice moment, valoarea acestora va fi comunicata in momentul emiterii biletului de avion.

Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor.

Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.

Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din tarile vizitate conform standardelor proprii.

Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru Agentia Touroperatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca participantii vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 25 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional.

Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.

SIGULDA castle Parnu

 


Contact Rapid
 1. Doriți mai multe informații? Aveți întrebări?
  Vă rugăm să ne contactați telefonic sau să completați formularul de mai jos.
 2. Numele dvs(*)
  Numele nu este trecut corect. Vă rugăm să folosiți doar litere, fără cifre sau alte semne de punctuație.
 3. Numărul de telefon
  Vă rugăm să introduceți numai cifre, fara spații sau semne de punctuație.
 4. Adresa de e-mail(*)
  Adresa de e-mail nu este valabilă.
 5. Mesaj
 6.   
 7. Completarea căsuțelor marcate cu asterisc (*) este obligatorie.