Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Hurghada
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Insulele Azore

O inedita incursiune insulara, prilej de a descoperi natura in forma sa unica si originala a uneia dintre cele mai frumoase insule ale arhipelagului Azore, care cu cele 9 insule de o frumusete remarcabila ce plutesc in Oceanul Atlantic, insufla misterul unor povesti romantice si legende locale de neinteles.

La cumpana dintre ani va veti bucura de ospitalitatea traditionala a localnicilor Insulei Sao Miguel, veti savura aromele speciale ale bucatariei locale si veti experimenta deliciile pe care numai aici le veti gasi

 

Perioada 29 Decembrie 2018 - 6 Ianuarie 2019 

Ziua 1 Bucuresti – Lisabona – Ponta Delgada / Insula Sao Miguel

Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 04:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Tap Portugal). Plecare spre Lisabona cu zborul companiei Tap Portugal TP 1325 (05:50 / 08:25) de unde se va pleaca spre Insula Sao Miguel cu zborul companiei Tap Portugal TP 1867 (11:05 / 12:30). Dupa sosirea in Ponta Delgada, capitala insulei Sao Miguel, vom fi transferati pentru cazare la Hotel Azor 5* (sau similar).

Ziua 2 Ponta Delgada – Lagoa do Fogo – Ponta Delgada

Mic dejun. Intalnire cu ghidul local pentru un tur panoramic si pietonal al orasului Ponta Delgada, cel mai populat oras din Insulele Azore. In timpul turului vom avea prilejul de a admira cladirea Primariei, una dintre cele mai frumoase cladiri in stil baroc din Ponta Delgada, initial casa unei familii bogate de comercianti din sec. al XVII-lea, Biserica Sao Sebastian, biserica principala a orasului, ridicata in sec. al XV-lea, Fortareata Sao Bras (intrare inclusa), care dateaza din perioada Renasterii si Praca Goncalo Velho Cabrail, centrul orasului Ponta Delgada, unde se gasesc cele trei arcade ale zidului vechi al orasului. Un alt punct de atractie pe care il vom vedea il reprezinta frumoasele gradini botanice, cu o atentie speciala acordata gradinii Palatului Sant’Ana, constructie din sec. al XIX-lea, care reprezinta resedinta Presedintelui Guvernului Regional al Insulelor Azore. Dupa-amiaza, insotiti de ghidul local, vom face o excursie de o jumatate de zi la Lagoa do Fogo, un lac imens albastru, de aprox. 2 km lungime si 1 km latime, situat in centrul insulei, supranumit „Lacul focului”, inconjurat de munti inalti si vegetatie endemica luxurianta. Ne vom deplasa de-a lungul coastei de nord spre Ribeira Grande, situat la 18 km nord-est de Ponta Delgada, unde vom face o scurta oprire pentru a vedea Biserica Espirito Santo. Aceasta dateaza din sec. al XVII-lea, fiind una dintre cele mai atractive structuri in stil baroc din intreg arhipelagul. Vom vizita apoi o fabrica in care se produce celebrul lichior din fructul pasiunii, considerat unul dintre simbolurile Insulelor Azore. Excursia va continua pe drumul de munte, spre Lagoa do Fogo, pe parcurs oprindu-ne pentru a admira panorama coastei nordice si sudice a insulei. Traseul ne va conduce spre satul Lagoa, unde vom vizita o fabrica de ceramica. Intoarcere in Ponta Delgada pentru cazare la Hotel Azor 5* (sau similar).

Ziua 3 Ponta Delgada

Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale sau pentru relaxare la piscina hotelului. Seara participare la Cina Festiva de Revelion cu muzica live si dans in restaurantul hotelului (supliment obligatoriu), prilej cu care veti admira un extraordinar foc de artificii. La Multi Ani 2019!

Ziua 4 Ponta Delgada

Mic dejun. In prima zi a anului veti avea timp pentru odihna dupa petrecerea din noaptea de Revelion sau puteti face vizite individuale in centrul orasului Ponta Delgada. Cazare la Hotel Azor 5* (sau similar).

Ziua 5 Ponta Delgada – Sete Cidades – Ponta Delgada

Mic dejun. Insotiti de ghidul local vom face o excursie de o jumatate de zi la Sete Cidades, una dintre cele mai renumite zone din Insulele Azore. Ne vom opri in punctul de belvedere de la Vista do Rei de unde vom admira privelistea asupra celui mai mare lac din Insulele Azore, situat intr-un imens crater vulcanic si care este de fapt format din doua lacuri: Lacul Albastru si Lacul Verde. In continuarea zilei vom vedea si alte minunatii ale zonei cum ar fi lacul ascuns Santiago si punctul de belvedere Pico do Carvao, care ne va oferi o vedere panoramica asupra centrului si coastelor nordice si sudice ale insulei. Timp liber pentru dejun. Vom vizita apoi plantatiile de ananas si vom degusta aromatul lichior de ananas din aceasta zona. Intoarcere la Ponta Delgada pentru cazare la Hotel Azor 5* (sau similar).

Ziua 6 Ponta Delgada – Vila Franca – Furnas – Ponta Delgada

Mic dejun. Excursie optionala de o zi la Furnas cu dejun inclus. Veti pleca spre Furnas, o zona bogata in izvoare minerale, cu ape fierbinti si reci, pozitionata in imediata apropiere a trei vulcani activi. In trecut localnicii evitau sa paseasca prin zona aceasta, deoarece din cauza aburilor care ieseau din pamant si a anumitor locuri in care suprafata pamantului era foarte fierbinte, credeau ca aici se afla anumite energii negative sau ca ar fi un portal spre infern. Intre timp, Furnas s-a populat, devenind probabil cel mai important obiectiv turistic din Insulele Azore, dupa “vanatoarea” de balene. Pe traseu veti face o scurta oprire in Vila Franca, prima capitala a insulei, dar care a fost mutata dupa ce un cutremur a distrus orasul in anul 1522. Turul va continua cu vizitarea fabricii de ceai a celei mai vechi companii de ceai din Europa, Gorreana, recunoscuta pe plan international pentru ceaiurile sale. Dejun „Cozido”, preparat in vase ingropate in pamantul fierbinte al insulelor (bauturi incluse). In continuarea zilei veti vizita Parcul Terra Nostra, amenajat inca din sec. al XVIII-lea, unde veti avea sansa de a observa numeroase specii botanice din intreaga lume, copaci seculari, precum si piscina naturala cu apa termala. Intoarcere in Ponta Delgada pentru cazare la Hotel Azor 5* (sau similar).

Ziua 7 Ponta Delgada – Nordeste – Ponta Delgada

Mic dejun. Excursie optionala de o zi in regiunea Nordeste cu dejun inclus. Veti pleca spre Nordeste, in nordul insulei, care reprezinta zona cea mai verde si in acelasi timp cea mai colorata a insulei Sao Miguel, care in anul 2011 a primit premiul pentru cea mai inflorata regiune a Europei. Prima oprire va fi la Parcul Natural Ribeira dos Caldeiroes, realizat in urma unui proiect de evaluare peisagistica care a vizat utilizarea in scopuri turistice a morilor de apa. Turul va continua spre punctul de belvedere Vista vis Barcos, unde veti vedea punctul cel mai estic al insulei, Ponta do Arnel. Va veti indrepta apoi spre punctul de belvedere Ponta do Sossego de unde veti putea admira o zona plina de flori care acopera aprox. 13000 m², distribuita in terase situate la altitudini diferite. Urmatoarea oprire va fi la Ponta da Madruga, o alta locatie cu o vedere unica asupra insulei. Itinerariul zilei va continua spre coasta de sud pana in localitatea Povoação, primul loc populat de pe aceasta insula in anul 1432. Dupa dejun intoarcere in Ponta Delgada pentru cazare la Hotel Azor 5* (sau similar).

Ziua 8 Ponta Delgada – Lisabona

Mic dejun. Eliberarea camerelor se va face la ora 12:00. Timp liber pentru activitati individuale. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Lisabona cu compania Tap Portugal, zbor TP 1862 (18:05 / 21:15) de unde se va pleaca spre Bucuresti cu zborul companiei Tap Portugal TP 1324 (23:05 / 05:05).

Ziua 9 Bucuresti   

Sosire la Bucuresti la ora 05:05.


TARIF: 960 Euro/persoana, cazare in camera dubla

Supliment Single - 350 Euro

Tarif valabil pentru un grup minim de 15 turisti. Pentru 10-14 turisti, tariful se va majora cu 90 Euro/persoana.


Servicii incluse:

- transport continental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Lisabona – Bucuresti, cu zborurile companiei Tap Portugal
- transport cu avionul pe rutele interne: Lisabona – Insula Sao Miguel – Lisabona, cu zborurile companiei TAP Portugal
- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti
- 7 nopti cazare in Ponta Delgada in hotel de 5*
- mesele mentionate in program: 7 mic dejunuri
- tur panoramic si pietonal de ½ zi in Ponta Delgada din Insula Sao Miguel, cu ghid local 
- excursie la Lagoa do Fogo cu ghid local
- excursie de o jumatate de zi la  Sete Cidades cu ghid local 
- tururile si transferurile mentionate in program 
- intrarile la obiectivele din program, unde nu este mentionat altfel
- conducator roman de grup
- asigurarea agentiei in caz de insolvabilitate / faliment
- BONUS: asigurarea medicala si storno inclusa

Nu sunt incluse:

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile continentale si locale: aprox. 290 Euro/persoana, care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de compania aeriana, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion) 
- Cina Festiva de Revelion: 170 Euro/persoana (supliment obligatoriu)
- taxa de oras (unde se percepe) se achita la receptia hotelului
- bacsisuri: 25 Euro/persoana pentru soferi, mai putin pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.
- excursiile optionale, care se rezerva si se achita din tara, tarifele acestora fiind  valabile pentru un grup de 15 persoane. In functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerii locali:

1 zi excursie Furnas – Insula Sao Miguel cu dejun “Cozido” si bauturi incluse: aprox. 70 Euro/persoana

1 zi excursie Nordeste cu dejun si bauturi incluse: aprox. 70 Euro/persoana

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Contact Rapid
 1. Doriți mai multe informații? Aveți întrebări?
  Vă rugăm să ne contactați telefonic sau să completați formularul de mai jos.
 2. Numele dvs(*)
  Numele nu este trecut corect. Vă rugăm să folosiți doar litere, fără cifre sau alte semne de punctuație.
 3. Numărul de telefon
  Vă rugăm să introduceți numai cifre, fara spații sau semne de punctuație.
 4. Adresa de e-mail(*)
  Adresa de e-mail nu este valabilă.
 5. Mesaj
 6.   
 7. Completarea căsuțelor marcate cu asterisc (*) este obligatorie.