Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Mallorca
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Israel-Iordania

Tel Aviv – Lida – Haifa – Tiberias – Marea Galileii – Nazaret – Capernaum – Amman – Petra (optional) – Muntele Nebo – Marea moarta – Ierihon – Betleem – Ierusalim

betleem marea moarta petra Iordania

Ziua 1/29 Decembrie 2017 Timisoara – Tel Aviv – Jaffa – Lud (Lida) – Haifa – Tiberias

Intalnire la Aeroportul International din Timisoara, ora 04:00, cu insotitorul roman de grup. Dupa formalitatile vamale, imbarcare pe cursa directa WIZZ AIR cu destinatia Tel Aviv (decolare la ora 06:00). Aterizare pe aeroportul Ben Gurion la ora 09:05. Dupa indeplinirea formalitatilor de intrare in Israel, ne indreptam spre Lud, antica Lida, unde vom vizita Biserica Sfantului Gheorghe Biruitorul (unde se afla Moastele Sfantului si Braul cu care a fost legat). Scurt tur auto al orasului Tel Aviv - Jaffa, cel mai mare si cosmopolit oras din Israel. Vizita in cetatea Jaffa. Apoi, deplasare pe coasta Mediteranei la Haifa, splendid oras-port la Marea Mediterana, aflat intr-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vizitarea Manastirii Stela Maris. Vom admira Templul cultului Bahai, cu gradinile pe terase suspendate. Parasim Haifa si ne indreptam spre Tiberias. Cina si cazare hotel Bali 3* (sau similar) in Tiberias.

Ziua 2/30 Decembrie 2017  Muntele Tabor – Cana Galileii – Nazaret – Capernaum – Tiberias

Mic dejun. Deplasare spre Muntele Tabor. Vizitarea Bisericii Ortodoxe ridicata pe locul unde s-a petrecut Schimbarea la Fata (transfer maxi-taxi: 10 EURO/persoana, se achita la agentie). In Nazaret, vizitarea Bisericii Catolice Buna Vestire, ridicata pe locul casei Sfintilor Ioachim si Ana, si a Bisericii Ortodoxe Sf. Arhanghel Gavril, cu izvorul unde acesta i-a vestit Fecioarei Maria ca va naste pe Isus Cristos-Fiul lui Dumnezeu, pictata de fratii Morosanu in anul 1977. Vom vizita Capernaum, supranumit “Orasul Domnului”, Tabgha unde Mantuitorul a savarsit minunea inmultirii painilor si pestilor. Muntele Fericirilor – locul unde Mantuitorul a rostit Fericirile. OPTIONAL, in functie de timpul disponibil, mini-croaziera cu o copie a ”barcii lui Isus”, pe apele Marii Galileii (pret informativ: 10 Euro/persoana). Cina si cazare in Tiberias.

Ziua 3/31 Decembrie 2017  Tiberias – Valea Iordanului – Amman

Mic dejun. Deplasare Tiberias-Raul Iordan - Chibut Yardenit,”locul amenajat al Botezului”. Deplasare la Ben Shean (Decapolis); vom trece peste podul Seik Husein apa Iordanului, trecand din Israel in Iordania. Deplasare la Jerash (anticul Gerasa), important oras in perioada romana. Vizitarea vechiului oras cu impunatoarea poarta de intrare (Hadrian), strazi, arce si coloane deosebit de bine pastrate. Vom vizita Forumul Oval, Amfiteatrul, Templul lui Zeus, Aleea Cardo, in linie dreapta cu peste 200 de coloane in stil Doric si Ionic. Continuand printre munti si vai adanci, ne indreptam spre Amman, capitala Regatului Hasemit al Iordaniei, numita in antichitate Philadelphia. Cazare la hotel Arena Amman 3* superior (sau similar) in Amman. Intre orele 21:30 – 01:00, participare la Revelion 2018, la Restaurantul hotelului Liwan 3* din Amman. Se asigura transfer cu autocarul. Cina este bufet (fara bauturi incluse). Program artistic, muzica si dans!

Ziua 4/1 Ianuarie 2018 “La multi ani 2018!” Amman – optional: excursie de o zi la Petra

Mic dejun. Timp liber pentru odihna. Optional, excursie de o zi la Petra. Excursia include deplasare cu autocarul spre anticul Petra (aproximativ 3h si 30 min/sens), pe originala “Autostrada a Desertului”. Vizitarea extraordinarei capitale a Nabateenilor, sapata in stanca roz, redescoperita in anul 1812 dupa o cautare de circa 300 de ani, una dintre cele mai spectaculoase realizari ale umanitatii. Vom vedea defilee inguste, fatade sapate in stanca, temple, morminte funerare. Ne vom opri in special pentru a vizita Tezaurul Al Khazanek si Amfiteatrul. Petra a fost inclusa prin vot universal in anul 2007 in randul noilor 7 minuni ale lumii antice si moderne. Petra cu comorile ei reprezinta cea mai cunoscuta atractie turistica a Iordaniei (se recomanda incaltaminte comoda pentru mers pe jos cca. 5km). Parasim Petra si trecand peste Valea lui Moise, revenim la Amman. Pret informativ: 100 Euro/persoana, suma include si taxa de intrare in valoare de 65 Euro/persoana – minim 25 platitori. Cina si cazare in Amman.

Ziua 5/2 Ianuarie 2018 Muntele Nebo – Marea Moarta – Ierihon – Betleem

Mic dejun. Ne indreptam spre Muntele Nebo (800m), unde Moise a fost ingropat, fiind astfel cel mai respectat loc Sfant din Iordania. Pe acest munte puteti vedea ce a vazut Moise: o panorama impresionanta ce cuprinde Valea Iordanului, Marea Moarta, Ierihonul, Ierusalimul, teritoriu denumit “Pamantul Sfant!”. Prima Biserica de pe Muntele Nebo a fost construita la finele sec. al-IV-lea pentru a marca locul unde a murit Moise si a fost ingropat, fiind un loc de pelerinaj pentru crestini, dupa cum a fost desemnat de insusi Papa Paul Ioan II. Continuam spre granita si vom trece din Iordania in Israel in dreptul orasului Ierihon. Prima oprire: Qumran la Marea Moarta (-400m), cea mai joasa mare de pe glob. Scurta oprire la magazinul cu produse cosmetice & restaurant / autoservire. Scurta oprire la Marea Moarta (45 minute). Intram in Cisiordania, pentru vizitarea celui mai vechi oras din lume: Ierihon. Vizita la Biserica Romaneasca cu Hramul “Tuturor Sfintilor” si Caminul aferent. Cina si cazare la hotel Shepherd Plaza 4* standard (sau similar) in Betleem.

Ziua 6/3 Ianuarie 2018  Betleem – Ierusalim – Muntele Sionului

Mic dejun. In Betleem, vom vizita Biserica Ortodoxa a Nativitatii, Cripta unde s-a nascut Domnul, Biserica Catolica Sfanta Ecaterina si Grota Laptelui sau “Grota pruncilor ucisi”. Transfer cu microbuze arabe in desertul Iudeii, pentru vizitarea Manastiriior Sfantul Teodosie (sec.V) si Sfantul Sava cel Sfintit (sec.IV). Pret informativ: 5 Euro/persoana, se achita la fata locului. In Ierusalim, vizita pe Muntele Sionului, la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul ”Cina cea de Taina” - locul primei Biserici din lume, Mormantul Marelui Rege David. Vizita in zona sitului arheologic “Cardo” si la ”Zidul Plangerii”. Cina si cazare in Betleem.

Ziua 7/4 Ianuarie 2018 Muntele Maslinilor – Ierusalim – Betleem

Mic dejun. Deplasare cu autocarul spre Muntele Maslinilor. Continuam pe jos cu vizitarea Bisericilor Pater Noster (Tatal Nostru) si Dominus Flevit (Domnul a plans), Gradina Getsimani cu Biserica Naţiunilor, Biserica Mormantului Maicii Domnului si Pestera Getsimani. Vom intra in Cetatea Sfanta prin poarta Sfantului Arhidiacon Stefan. Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa cu cele 14 statii in care s-a oprit Isus pe Drumul Crucii, pana la Sfantul Mormant. Vizitarea Bisericii ”Sfantului Mormant”- “Centrul Pamantului Crestin”. Urcare pe Golgota, Piatra Ungerii, vizitarea tuturor Paracliselor Sfinte. Cina si cazare la hotel in Betleem.

Ziua 8/5 Ianuarie 2018 Betleem – Tel Aviv – Timisoara

Mic dejun. Plecare matinala spre Aeroportul International ”Ben Gourion” din Tel Aviv pentru formalitatile de intoarcere in tara. Imbarcare pe cursa Wizz Air din Tel Aviv la ora 09:55. Aterizare in Timisoara la ora 13:10.

TARIF: de la 619 Euro/persoana

 

Servicii incluse:

-transport cu avionul cu Timisoara - Tel Aviv – Timisoara, compania Wizz Air

-7 nopti cazare cu demipensiune (bufet suedez/fara cina in data de 31.12) la hoteluri 3*superior si 4* standard local, conform programului: 2 nopti Tiberias, 2 nopti Amman, 3 nopti Betleem

-transport autocar modern (dotat cu aer conditionat), conform itinerariului in Israel si Iordania

-intrari la obiectivele turistice din Israel

-asistenta pe aeroportul din Tel Aviv, la sosire

-ghizii locali vorbitori de limba romana, la principalele obiective in Betleem si Ierusalim

-autocar (dotat cu aer conditionat) si ghid iordanian in Iordania

-insotitor roman de grup

Nu sunt incluse:

-taxele de aeroport: 175 Euro/persoana (pot suferi modificari)

-cina festiva de Revelion la Restaurantul hotelului Liwan 3* din Amman (obligatorie): 75 Euro/persoana, se achita la agentie

-taxa intrare-iesire Iordania: 20 Euro/persoana, se achita la agentie

-transfer microbuz Muntele Tabor: 10 Euro/persoana - se achita la agentie

-excursie optionala de o zi la Petra

-“tips” (bacsisurile) se practica in Orientul Apropiat: 20 Euro/persoana in Israel si 10 Euro/persoana in Iordania (pentru ghizii locali, soferi, hoteluri si restaurante, care se achita la fata locului reprezentantului agentiei)

-bauturi, mese optionale sau alte intrari care nu sunt incluse in program

-asigurare medicala si asigurare storno (recomandate)

Orar de zbor Wizz Air

29.12.2017: Timisoara (‏TSR) 06:00 - Tel-Aviv (‏TLV) 09:05 – numar zbor W6 3593

05.01.2018: Tel-Aviv (‏TLV) 09:55 - Timisoara (‏TSR) 13:10 – numar zbor W6 3594

Grup minim: 30 persoane

Supliment grup 25 - 29 persoane: 55 Euro/persoana

Supliment grup 20-24 persoane: 95 Euro/persoana

Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.

De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.

Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

Termen limita de inscriere: cu 20 zile inainte de data plecarii, cand se depun actele pentru obtinerea vizei pentru Iordania.

Observatii

Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din Israel si Iordania, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale

Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro. Toti copiii au nevoie de pasaport

Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau  de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program

Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup

Hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii

Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor

Persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single

Agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor

In situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion

Conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective

Conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali

Politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect

Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente

Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor

Oferta a fost calculata pe baza paritatii euro/usd valabile in luna iunie 2017; in situatia modificarii cu mai mult de 3% a acestei paritati, agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei

Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua

 

 


În categoria Turism extern mai găsiți:

Helsinki&Stockolm | Cracovia | Tabara ski Austria | Austria | Franta | 

>Vezi toate ofertele din această categorie

Contact Rapid
 1. Doriți mai multe informații? Aveți întrebări?
  Vă rugăm să ne contactați telefonic sau să completați formularul de mai jos.
 2. Numele dvs(*)
  Numele nu este trecut corect. Vă rugăm să folosiți doar litere, fără cifre sau alte semne de punctuație.
 3. Numărul de telefon
  Vă rugăm să introduceți numai cifre, fara spații sau semne de punctuație.
 4. Adresa de e-mail(*)
  Adresa de e-mail nu este valabilă.
 5. Mesaj
 6.   
 7. Completarea căsuțelor marcate cu asterisc (*) este obligatorie.