Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Mallorca
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Iordania

Revelion Iordania 2018

26 Decembrie 2017 - 3 Ianuarie 2018

Denumirea oficiala a acestei mici tari situate in Orientul Apropiat este Regatul Hasemit al Iordaniei. Are ca vecini Siria, Irakul, Arabia Saudita, Israelul si Autoritatea Nationala Palestineana. La vest acesta tara imparte cu Israelul coasta Marii Moarte si pe cea a Golfului Aqaba (Eliat) al Marii Rosii impreuna cu Arabia Saudita, Israel si Egipt. Portul Aqaba este singura sa iesire la mare. Raul Iordan este singura granita naturala a acestei tari, celelalte granite sunt trasate cu rigla in urma Acordului Sykes–Picot. Ammanul capitala acestui stat este un oras situat pe 19 coline fiecare cu specificul sau. Denumit mai demult Philadelphia, acest oras a fost condus de Imperiul Roman, Bizantin si apoi a fost sub stapanire britanica. Majoritatea institutiilor culturale si de conducere se afla in capitala. Incepand cu anul 1946 Iordania si-a dobandit independenta iar conform constitutiei din anul 1952 statul a devenit monarhie constitutionala.

Aqaba iordania harta politica Iordania

Iordania este una dintre cele mai ospitaliere tari din lume in care strainii sunt invitati de catre localnici in casele lor, sau unde poti lasa bunuri pe strada fara sa-ti fie teama ca vor fi furate. 

Bucataria iordaniana si in general toata bucataria araba, este foarte variata. Pe mesele iordanienilor se gasesc aperitive precum mezze, dulciuri insiropate, paine aromata, mansaf, preparate traditionale din miel, sosuri, iaurturi, orez sau fistic. Restaurantele cu specific arab din Iordania sunt pregatite sa isi intampine clientii cu astfel de bunatati. Traditionala pipa, narghileaua, poate fi incercata in numeroase cafenele si restaurante. Fumatul este mai comun in Iordania decat in Europa sau SUA iar aroma tutunului este slaba si foarte parfumata.

Pe lista patrimoniulul international UNESCO au fost incluse, intre anii 1985 -2011, 4 dintre cele mai spectaculoase obiective naturale sau culturale ale Iordaniei: Ruinele orasului Petra, Cetatea Q’useir Amra, situl arheologic de la Um-er-Rasas, zona protejata Wadi Rum. Din anul 2005 tradițiile culturale ale beduinilor din zona Petra și Wadi Rum figurează pe lista patrimoniului cultural imaterial al umanității UNESCO.

Amman - Gadara Vechi - Um Qais - Pestera Maica Domnului - Betania - Locul Botezul - Anjara - Jerash - Madaba -Biserica Crestină Ortodoxă Sf. Gheorghe - Muntele Nebo - Mormantului lui Moise- Drumul Regilor -Mekawir - Site-ul lui Irod cel Mare - locul care Sf.  Ioan Botezătorul a fost Decapitat - Castelul Kerak - Petra - Ain Musa -Wadi Rum - Aqaba - Wadi Araba - Marea Moarta - Castelele si Palatele din Desert.
 
Ziua 1/26 Decembrie 2017

Sosire la aeroportul QAI Amman, ne intalnim cu ghidul local, facem formalitătile vamale, transfer la hotel, check–in  si cazare.
 
Ziua 2/27 Decembrie 2017 Vechiul si Noul  Amman  -  Castelele Desertului

După micul dejun începem ziua cu un city tour al capitalei Amman. Continuam apoi sa exploram partea de est a Iordanului unde gasim castelele si palatele desertului construite de califii Omeiazi in secolul al VIII-lea d.Hr. Ei au construit aceste castele si palate în desertul iordanian cu scopul de a mentine rutele caravanelor si pentru a asigura loialitatea triburilor iordaniene. In plus, au construit cabane de vânătoare să se bucure de călărie, de vânătoare si de baie. Transfer catre Amman pentru cina si cazare.

Ziua 3/28 Decembrie 2017 UmQais - Anjara - Jerash  

Dupa micul dejun, mergem in nordul Iordaniei la Um Qais (Gadara Vechi) datând din secolul II d.Hr. oras unde vom gasi străzi cu coloane, amfiteatre, biserici, temple si marele forum roman. De aici putem admira Peninsula Golan si Lacul Tiberias. Vom vizita apoi Anjara si vom face un pelerinaj la Biserica Maicii Domnului - o pesteră reconstruita, care este venerata ca un loc prin care Iisus si mama sa Maria au trecut în timpul călătoriilor lor între Marea Galileii, orasele Decapolis, Betania dincolo de Iordania si Ierusalim. Anjara a fost desemnat de către Vatican ca loc de pelerinaj. In continuare vom merge spre nord pentru a vizita splendidul oras greco-roman foarte bine conservat - Jerash. Întoarcere la Amman pentru cina si cazare.

Ziua 4/29 Decembrie 2017 Madaba – Muntele Nebo - Mekawir – Kerak panoramic - Petra

După micul dejun  plecam  spre Towaros Madaba, orasul cu mozaicuri. Acest oras are o istorie lungă fiind mentionat pentru prima dată în Biblie si în Stela lui Mesha pe vremea  când era un oras mobit. Vizitam Biserica Crestină Ortodoxă Sf. Gheorghe unde se afla o  harta mozaic cu Ierusalimul, Palestina, Iordania, Israel si Egipt. Mergem mai departe  catre  Muntele Nebo unde vom face un tur al locului in care se afla mormantului lui Moise. De aici, Dumnezeu i-a ingaduit lui Moise sa priveasca spre Tara Făgăduintei. Aici se gasesc ruine din secolele IV-VI, biserici ale căror pardoseli sunt încă acoperite cu un minunat mozaic. Se continua drumul apoi, mergandu-se pe Drumul Regilor, catre Mekawir, dealul unde se afla candva palatul regelui Irod. Traditia spune că in timp ce Salomea a dansat,  Sf. Ioan Botezătorul a fost decapitat. Se viziteaza palatul lui Irod cel Mare, apoi se pleaca spre Castelul Kerak (unul dintre cele mai bune exemple de constructie din timpul Cruciadelor). Vom face o vizita panoramica dupa care continuam drumul spre Petra. Cazare si cina

Ziua 5/30 Decembrie 2017 Petra – Wadi Rum - Aqaba

După micul dejun, începe explorarea unei dintre cele 7 minuni ale lumii noi, cu o plimbare călare pana in Siq ( Canion ), urmat de un tur prin Siq la Trezorerie, centrul orasului, mormântul regal, teatru, locul de jertfa, mormintele romane si multe altele. Apoi plecam spre Wadi Rum sau '' Valea Lunii ''. Aici vom găsi aventura si  vom simti romantismul Desertul Arabiei. Wadi Rum este ca un peisaj selenar format din văi vechi si munti din travertin erodat, crescand printre nisipuri colorate in alb si roz. Ne bucuram de un safari de 2 ore pentru a explora locurile pe unde a trecut Lawrence al Arabiei, vizitand totodata si cele mai spectaculoase obiective din Wadi Rum si locuri unde s-au filmat filme celebre precum: Lawrence al Arabiei (1962), Planeta Rosie(2000), Mumia Revine (2001), Transformers: Revenge of the Fallen (2009), Prometheus (2012), Martianul (2015), dupa care plecam mai departe spre Aqaba. Cazare in Aqaba.

Ziua 6/31 Decembrie 2017 Aqaba

Dupa micul dejun, zi libera la Marea Rosie pentru plaja si relaxare; ne pregatim pentru Gala Dinner.

Ziua 7/1 Ianuarie 2018 Aqaba

Zi libera la Marea Rosie pentru plaja, odihna si relaxare.

Ziua 8/2 Ianuarie 2018 Aqaba  - Bethany - Dead Sea  - Amman

Dupa micul dejun ne vom indrepta spre Wadi Araba de-a lungul malul Mării Moarte pentru a vizita Betania. Betania reprezinta locul sfant unde Ioan Botezatorul l-a botezat pe Iisus in apa din albia larga a Iordanului. Mult timp acesta a fost cunoscut doar din Biblie si din textele bizantine si medievale. Zi libera la Marea Moarta - cel mai jos punct de pe Pamant - pentru plaja, apoi se pleaca spre Amman pentru cina si o plimbare prin Mall pentru ultimele cumparaturi.

Ziua 9/3 Ianuarie 2018 Amman - Aeroport

Plecare spre aeroport in jurul orei 00.45.

Servicii incluse:

Bilet avion Bucuresti -Amman si retur
Asistenta turistica la sosire si plecare. Insotitor de grup
Cazare cu demipensiune la hotelurile alese
Transferuri in concordanta cu programul cu autocar turistic A/C
Ghid limba romana pe perioada vizitelor
Viza gratuita
Asigurare medicala
   
Nu sunt incluse:

Taxa de aeroport 145 Usd
Taxele de intrare la siturile turistice din program 130 Usd + taxa de vizita Bethany (optional) 45 Usd
Cina de Revelion 100 Usd; bauturi la mese si alte mese decat cele mentionate 

Tarife

Tarif/persoana, cazare in camera dubla

Supliment Single

Categorie hotel

879 Usd

170 Usd

3*

933 Usd

230 Usd

4*

1073 Usd

370 Usd

5*

 

Categorie hotel

Nume hotel

Oras

3*

Al Liwan

Amman

La Maison

Petra

Raed

Aqaba

4*

Star Plaza

Amman

P Quattro

Petra

Beau Rivage

Aqaba

5*

Regency

Amman

Movenpick Nabatean Castle

Petra

Movenpick Residence Aqaba

aqaba

 

Nu mai puțin de 100 de site-uri de importanță biblica...De la Avraam și Moise, la Ioan Botezătorul și Iisus Hristos, părinții fondatori a doua dintre cele trei religii monoteiste sunt toate strâns legate de peisajul iordanian. Chiar daca nu esti o persoana religioasa, prin natura, vizitând site-uri de semnificație biblică poate fi o mișcare incredibila și chiar o experiență spirituală de neuitat.

 


În categoria Sejururi avion mai găsiți:

Tenerife | Thailanda | Antalya | Algarve | Kusadasi | 

>Vezi toate ofertele din această categorie

Contact Rapid
 1. Doriți mai multe informații? Aveți întrebări?
  Vă rugăm să ne contactați telefonic sau să completați formularul de mai jos.
 2. Numele dvs(*)
  Numele nu este trecut corect. Vă rugăm să folosiți doar litere, fără cifre sau alte semne de punctuație.
 3. Numărul de telefon
  Vă rugăm să introduceți numai cifre, fara spații sau semne de punctuație.
 4. Adresa de e-mail(*)
  Adresa de e-mail nu este valabilă.
 5. Mesaj
 6.   
 7. Completarea căsuțelor marcate cu asterisc (*) este obligatorie.