Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Hurghada
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Albania

Vara 2019

Mai putin cunoscuta si prin urmare mai putin vizitata de turisti, Albania este un stat suveran din sud-estul Europei. Se învecinează cu Muntenegru la nord-vest, cu Kosovo la nord-est, cu Macedonia la est și cu Grecia la sud și sud-est. Are ieșire la Marea Adriatică spre vest, și la Mare Ionică spre sud-vest. Se află la mai puțin de 72 km de Italia, de care o desparte strâmtoarea Otranto ce leagă Marea Adriatică de Marea Ionică. Albania este membră a ONU, NATO, a OSCE, a Consiliului Europei, a Organizației Mondiale a Comerțului, a Organizației pentru Cooperare Islamică și unul dintre membrii fondatori ai Uniunii Mediteranei. Albania este recunoscută din ianuarie 2003 drept potențial candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană, și și-a depus oficial candidatura pentru aderare la 28 aprilie 2009 (cf. Wikipedia)

durres saranda-albania albania map

Durres este cel de-al doilea oras ca marime al Albaniei si principalul port al tarii. Este situat la o distanta de 33 km fata de capitala Tirana. Aici se afla si unul dintre cele mai mari amfiteatre romane din Peninsula Balcanică. Deasemenea este cea mai mare statiune de pe litoralul Marii Adriatice a Albaniei: dispune de aproximativ 7 km de plaja. Pe timp de vara este o statiune animata ce dispune de numeroase terase pe malul marii, restaurante, baruri. Plaja statiunii este impartita in 2 portiuni: in dreapta portului se afla plaja cu pietricele, iar in stanga portului se afla cea mai lunga portiune de plaja, cu nisip fin. 

Date de plecare: 26 Iunie, 12 Iulie, 9 August, 1 Septembrie 2019

Ziua 1 Întâlnire cu însoțitorul de grup, pentru plecarea spre Albania. Îmbarcare la aproximativ ora 17:00 pentru plecarea pe ruta Timișoara – Durres/Golem (aprox.872km).

Ziua 2 Sosire aproximativ la ora 12:00. Cazare la hotel Kolaveri Resort 3*. Timp liber, seara cină.

Ziua 3 Mic dejun. Timp liber la dispoziție pentru odihnă și plajă, iar la ora 19:00 vom pleca spre centrul localității Durres pentru un tur panoramic, pe parcursul căruia vom admira Turnul Venetian, Promenada, Amfiteatrul, (unul dintre cele mai mari descoperite până acum în Europa), Moscheea Fatih, Zidul Venețian, Turnul lui Iustinian. Seara, cazare și cină la hotel.

Ziua 4 Mic dejun. Timp liber, plajă. Cazare și cină.

Ziua 5 Mic dejun. Timp liber la dispoziție sau, după masa de prânz (aproximativ ora 16:00), excursie opțională în Kruja, un important centru istoric. Aici vom descoperi Cetatea cu același nume (bastion de rezistență în războiul cu Imperiul Otoman). Pentru a ajunge la cetate, traversăm cel mai vechi și mai cunoscut bazar din Albania, unde avem posibilitatea să cumpărăm suveniruri și antichități; în continuare, vizităm Muzeele de Istorie și Etnografie.

Ziua 6 Mic dejun. Timp liber la dispoziție pentru odihnă și plajă, cina iar la ora 18:30 plecăm într-un tur al capitalei Albaniei, Tirana. Se pot observa combinațiile clădirilor din al doilea război mondial construite de italieni, clădirile construite de regimul comunist și cele moderne, construite recent. Vom vizita Piața Skanderbeg unde se află Teatrul Național de Operă și Balet, Muzeul Național, Moscheea lui Ethem Beu (una dintre puținele din lume pictate în interior), Turnul cu Ceas, Cetatea Tirana, Bulevardul Eroilor Naționali care leagă Piața Skanderbeg de Universitatea Politehnică și Academia Artelor, Banca Naționala, Galeria Artelor, un monument al independenței în Parcul Tineretului, Piramida,Palatul Congreselor, monumentul lui Isamil Qemali (inițiatorul declarației de independență din anul 1912), un buncăr militar postat în centrul orașului încă din perioada comunistă (Ish-Blloku, în albaneză).

Ziua 7 Mic dejun. Timp liber iar, după masa de prânz (aproximativ ora 15:00), excursie opțională la Berat, orașul celor 1000 de ferestre. Este un superb oraș cu o cetate aflată în Patrimoniul Mondial UNESCO. Vom vizita Muzeul Etnografic, Cartierul Gorica, Moscheea Regelui (cunoscută și ca Moscheea Liderului), Moscheea Roșie și Muzeul Onufri.

Ziua 8 Mic dejun. Timp liber, plajă. Cazare și cină.

Ziua 9 Mic dejun. La ora 09:00, plecare pe traseul  Elbasan –  Struga – Ohrid, traversând punctul vamal Qafe – Thane, ajungem în Republica Macedonia in orașul-cetate Ohrid (supranumit Ierusalimul Balcanilor, cea mai renumită localitate a Macedoniei, aflată în Patrimoniul Mondial UNESCO). Vom vizita Poarta de Sus (unica intrare în orașul vechi, cu o frumoasă priveliște asupra cetății), Muzeul Ohridului, Biserica Sf. Sofia, Mănăstirea Sf. Clement, Fortăreața lui Samuil, Biserica Sf. Ioan Kaneo (obiectivele se vizitează în funcție de timpul disponibil). Cazare la hotel 3* în Ohrid.

Ziua 10 După micul dejun, se pleacă spre casă, nu înainte de a vizita Skopje, capitala Macedoniei. Vizităm Piața Macedoniei, în perimetrul căreia se află o serie de statui, monumente și alte clădiri de mare importanță națională, iar în mijlocul acesteia, statuia lui Alexandru Macedon, așezată pe un soclu înalt cu multe basoreliefuri. Memorialul Maica Tereza este un alt obiectiv turistic important din Skopje. Podul de Piatră (Kameni Most), ridicat peste râul Vardar, face legătura între Piața Macedonia din Orașul Nou și Orașul Vechi, între trecutul și prezentul orașului Skopje. Vizităm vechiul bazar, apoi continuăm drumul spre casă, unde vom ajunge seara târziu.

Tarife

Serii cazare

Camera dubla

2 adulti

Camera dubla

2 adulti + 1 copil (0-11,99)

Camera tripla/apartament

3 adulti

26.06 – 05.07

790 Euro

985 Euro

1050 Euro

12.07 – 21.07

850 Euro

1077 Euro

1050 Euro

09.08 – 18.08

930 Euro

1155 Euro

1050 Euro

01.09 – 10.09

790 Euro

-

1050 Euro

 

Servicii incluse:

-transport cu autocarul

-7 nopți cazare cu demipensiune tip buffet suedez, sezlonguri, în Kolaveri Resort 3* 

-1 noapte cazare cu mic dejun în Ohrid

-excursie în orașul Durres cu însoțitor de grup (maxim 3 ore)

-vizită cu tur panoramic al orașului Tirana, Ohrid și Skopje

-însoțitor de grup român

Nu sunt incluse:

-biletele de intrare la obiectivele turistice din program (excepție fac cele incluse în excursiile opționale)

-excursiile opționale

-asigurarea medicală/storno

-supliment cazare in camera dubla 15 Euro/persoana/zi

Notă: 

Oferta este valabilă pentru un grup de minimum 40 persoane. Documentele necesare pentru călătorie: carte de identitate sau pașaport valabil minimum 6 luni de la data returului. Pentru copii minori, este necesară declarația notarială pentru ieșirea din țară și cazier judiciar pentru insotitor.

Prețuri informative excursii opționale (minimum 20 participanți):

Kruja - 45 Euro/persoana

Berat - 40 Euro/persoana

Pe toată perioada verii, există posibilitatea cazării în apartamente (4-5 persoane), la prețul de 350 Euro/persoana

 

 

  


În categoria Autocar mai găsiți:

Corfu | Lefkada | Riviera Olimpului | Asprovalta | Thassos | 

>Vezi toate ofertele din această categorie

Contact Rapid
 1. Doriți mai multe informații? Aveți întrebări?
  Vă rugăm să ne contactați telefonic sau să completați formularul de mai jos.
 2. Numele dvs(*)
  Numele nu este trecut corect. Vă rugăm să folosiți doar litere, fără cifre sau alte semne de punctuație.
 3. Numărul de telefon
  Vă rugăm să introduceți numai cifre, fara spații sau semne de punctuație.
 4. Adresa de e-mail(*)
  Adresa de e-mail nu este valabilă.
 5. Mesaj
 6.   
 7. Completarea căsuțelor marcate cu asterisc (*) este obligatorie.