Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Hurghada
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Maramures

maramures mocanita valea izei

Suior & Cavnic

Cu asezarile sale pitoresti, dealuri inverzite si campii pline de flori salbatice, Maramuresul concentreaza tot ceea ce inseamna viata la tara. Vizitatorii acestor meleaguri au ocazia unica  de a se intoarce in timp, de a fi martori ai unor vremuri in care viata era mult mai simpla. Este o destinatie unica, in inima Europei, care a pastrat cu mare grija cultura, traditiile si stilul de viata al taranului din vremuri trecute. Regiunea tine locul unui testament al traditionalului, al unei ere romantice, a simplitatii si a unor valori morale despre care in zilele noastre doar citim sau auzim de la bunicii nostri. Putine s-au schimbat de-a lungul secolelor ce au trecut. Familiile raman in aceleasi sate ca si stramosii lor, mestesugurile si traditiile sunt transmise din generatie in generatie. Imbracamintea tesuta manual este inca purtata cu mandrie. Biserica este in continuare sufletul satului. Viata in Maramures este invaluita in mister. Vizitatorii lui strabat pasurile montane, coboara in vaile insufletite, unde traditiile rurale se dezvaluie in fata lor ca un muzeu ce a prins viata, un peisaj ce este pe placul si celui mai capricios calator.

Maramuresul are 8 monumente care fac perte din patrimoniul mondial UNESCO:

Biserica de lemn din Bârsana, cu hramul „Intrarea in Biserică a Maicii Domnului” construită in anul 1720

Biserica de lemn din Budești, cu hramul Sfântului Nicolae construită în anul 1643

Biserica de lemn din Desesti, cu hramul Cuvioasei Paraschiva construită în anul 1770

Biserica de lemn din Șurdesti, cu hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril construită în 1721

Biserica de lemn din Ieud Deal, construita probabil in anul 1364

Biserica de lemn din Plopiș, cu hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril construita intre anii 1798 – 1811

Biserica de lemn „Sfânta Paraschiva” din Poienile Izei construită in anul 1604

Biserica de lemn „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril" construită în anul 1663

Natura generoasă oferă posibilităţi extraordinare pentru recreere si sport. Celor cărora le place să exploreze, pot face multe excursii atât pe văile apelor, cât şi prin munţi. Turistii se vor bucura să afle că Maramureşul are o reţea complexă de marcaje forestiere şi de cărări marcate, care oferă privelişti minunate ale satelor şi ale peisajelor incredibile: lacuri mici, cascade, peşteri, rezervaţii naturale, faună si flora rară.

Suior

suior iarna

Șuiorul este prin excelență o stațiune montană de iarnă, care se remarcă mai ales prin facilitățile oferite iubitorilor sporturilor, specifice acestui anotimp. Amplasate pe versantul nordic al Masivului Mogoșa, cu o lungime de 3600 m, pârtiile de schi ale Complexului Șuior sunt cotate ca pârtii de dificultate medie. Zonele de dificultate ridicată sunt alternate în mod fericit cu porțiuni mai line, ceea ce le dă un farmec aparte și senzația permanentă pentru schiori de noutate și adrenalină. Pârtiile sunt dotate cu instalaţie de producere a zăpezii artificiale pe o lungime de 2700 m, instalaţie nocturnă pe o lungime de 1500 m, un telescaun cu o capacitate de 1200 persoane / oră si 2 ratracuri de mare putere pentru nivelarea pârtiilor.

Deasemenea gasim și un centru modern de închiriere echipamente de schi sau snowboard dotat cu peste 200 echipamente. Staţia de plecare a telescaunului este amplasată la 50 m depărtare de terasa complexului. 
Pentru începători și copii este amenajata o pârtie de 100 m lungime dotată cu baby-ski. Monitorii de schi se găsesc în sezon în permanență pe părtie gata să le arate celor interesați tainele acestui minunat sport. 
Pentru cei care nu vor, nu știu sau nu pot să schieze a fost amenajat pentru recreere și distracție la Cota 1000 o pistă de tubing de 100 m.

 

Cavnic

cavnic

Nume cu rezonanta in industria miniera a Maramuresului si Romaniei, Cavnic, oras al minerilor eroi, situat pe valea cu acelasi nume, la auzul careia calatorul se opreste spre a face cunostinta cu un peisaj montan de o rara frumusete. Aflat in centrul judetului Maramures, este asezat pe o vale ingusta la poalele muntilor Gutai(1445m)si Mogosa(1249). Configuratia fizico-geografica aparte e determinata de terenul accidentat, prezentand mari diferente de nivel, oferind privitorului din oricare punct, o panorama extrem de variata, localitatea putand aspira la titlul de statiune turistica prin frumusetea locurilor.

Cavnicul, datorita numarului mare de zile de iarna este cunoscut si ca polul zapezii din Maramures, lucru care constituie un avantaj pentru cei ce iubesc sportul hibernal. Cele şapte pârtii (Icoana 1, Icoana 2, Roata 1, Roata 2, Rainer 1, Rainer 2 si Partia Albastra) cu lungimi cuprinse intre 800 si 2.200 de metri cu o înclinaţie între 19 şi 37 de grade, ceea ce le face potrivite atât pentru începători, cât şi pentru avansaţi sau chiar profesionişti.

 

 

 


Contact Rapid
 1. Doriți mai multe informații? Aveți întrebări?
  Vă rugăm să ne contactați telefonic sau să completați formularul de mai jos.
 2. Numele dvs(*)
  Numele nu este trecut corect. Vă rugăm să folosiți doar litere, fără cifre sau alte semne de punctuație.
 3. Numărul de telefon
  Vă rugăm să introduceți numai cifre, fara spații sau semne de punctuație.
 4. Adresa de e-mail(*)
  Adresa de e-mail nu este valabilă.
 5. Mesaj
 6.   
 7. Completarea căsuțelor marcate cu asterisc (*) este obligatorie.