Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Santorini
charter din Timisoara
Hurghada
plecare din Timisoara
Zakynthos
charter din Timisoara

Stana de Vale

Este o bine cunoscuta stațiune de odihnă și tratament, situată în județul Bihor, aflată în Masivul Vlădeasa, la o altitudine de 1100 de metri, fiind centrul precipitatiilor din România.

stana-de-vale-3 stana-de-vale2 stana-de-vale

Accesul auto se face din drumul național Oradea–Deva care trece prin Beiuș - aproximativ 65 km. Părăsind drumul național DN 76 și trecând prin localitatea Budureasa DJ 764A se ajunge la Stâna de Vale, parcurgând un drum cu serpentine de vreo 27 km.

Stana de Vale este punct de plecare spre diverse obiective, cum ar fi : cascada Moara Dracului, cascada Saritoarea Iedutului, varful Poieni sau pestera Meziad. Aceasta este dispusa pe doua etaje si este a doua pestera ca marime din muntii Padurea Craiului. De la Stana de Vale se poate parcurge pitorescul drum, lung de 42 km, pe Valea Iadului unde este si lacul de acumulare de la Les. În vecinatatea Chiscaului este Pestera Ursilor (numele pesterii se datoreza numeroaselor fosile de ursi de caverna descoperite aici, ea fiind un loc prielnic de adapost animalelor acum 15000 de ani), avand pe aproape platourile naturale Padis si Cetatile Ponorului.

Cu un complex de zone naturale vizitabile prin trasee, cu partii de schi si de sanius, Stana de Vale se contureaza ca una dintre cele mai bune locatii din Muntii Apuseni pentru petrecerea unei vacante de neuitat pe tot parcursul anului, cu prietenii sau cu familia.

Principalii factori de tratament in Stana de Vale care atrag mii de turisti anual sunt apele oligominerale si feruginoase, bioclimatul tonic, caracterizat prin presiune atmosferica scazuta, radiatia solara intensa si ionizarea crescuta a aerului. Tratamentele pentru care opteaza persoanele care ajung la Stana de Vale sunt pentru afectiunile endocrine, nevroza astenica si afectiunile cailor respiratorii. Printre cele mai solicitate tratamente locale se numara fitoterapia (baile cu plante), electroterapia, masajul, sauna si gimnastica medicala. Efecte dovedite in timp au fost observate in cazul hipotiroidiei benigne si in cazul bolii Basedow, in stadiile I si II. De asemenea, nevroza astenica, afectiunile cailor respiratorii, starile de debilitate, surmenajul, rahitismul si tulburarile de crestere la copii sunt alte afectiuni ameliorate aici. 

HOTEL IADOLINA 3*

htl iadolina stana

Facilitati hotel: restaurant  cu o capacitate de 104 locuri, parcare proprie, pastrare obiecte de valoare, bar de zi de 36 locuri, bar de noapte.

Facilitati camere: TV, minibar, uscator de par, cablu TV, telefon. Numar total camere: 56 din care 1 single, 50 duble cu doua paturi, 5 apartamente compuse din living si dormitor.

Servicii masa: se acorda in unitatea restaurant Iadolina, categoria I, in sistem bonuri valorice.

Fitness/Wellness/Sport: sala fitness, sauna, jacuzzi, bai plante, masaj, electroterapie.

Tratament: baza de tratament si refacere (sauna / jacuzzi / bai plante/ masaj / electroterapie/ fitness).

Distractie: discoteca, club.

 


VILELE IZVORUL MINUNILOR 4*

vila-izvorul-minunilor2

Sunt amplasate in centrul statiunii Stana de Vale, langa Hotel Iadolina.

Facilitati cazare: incalzire centrala, aer conditionat, bucatarie complet utilata.

Dotari camere: TV - cu satelit, minibar, baie cu dus - instalatii de hidromasaj, balcon. Numar total camere: 2, Apartamente: 1 - Vila este compusa din 1 dormitor, 1 living cu canapea extensibila, 1 baie cu dus, 1 bucatarie complet utilata, terasa.

Servicii masa: se acorda in restaurantul hotelului Iadolina.

Tratament: cu profil endocrin si nevroze. Se ofera consultatie medicala de specialitate, cu recuperare medicala pentru fiecare bolnav, prin electroterapie, hidroterapie, masaj, reflexoterapie, kinetoterapie si crenoterapie (cura interna cu ape minerale), toate efectuate de personal calificat de specialitate.

Cura profilactica activa: baza de tratament din Stana de Vale dispune de sauna, jacuzzi, masaj general/reflexogen, aromoterapie, cromoterapie, dus subacval, sauna, gimnastica medicala. Turistii trebuie sa prezinte la hotel dovada de asigurat (adeverinta de la locul de munca sau cupon de pensie) si bilet de trimitere tip pentru servicii medicale in sistemul asigurarilor sociale de sanatate. In caz contrar, serviciile de tratament vor fi incasate la tarif pentru turisti neasigurati iar turistul va fi obligat sa achite diferenta la receptie.

 


VILA LILIACUL 4* 

vila liliacul stana

Se afla in apropierea Vilelor Izvorul Minunilor si in apropierea unei cascade artificiale, luminata feeric pe timpul noptii.

Facilitati cazare: parcare proprie, bucatarie complet utilata. Vila este asezata pe 3 nivele, doua avand fiecare cate o garsoniera completa si un apartament iar cel de-al treilea oferind un apartament cu bar.

Dotari camere: TV, frigider, baie cu cada, baie cu dus, bucatarie, balcon, uscator de par. Numar total camere: 5, Apartamente: 3 - dintre care 2 apartamente cu un dormitor si living si 1 apartament cu doua dormitoare si living. Garsoniere: 2.

Servicii masa: se acorda in restaurantul hotelului Iadolina.

Tratament: cu profil endocrin si nevroze. Se ofera consultatie medicala de specialitate, cu recuperare medicala pentru fiecare bolnav, prin: electroterapie, hidroterapie, masaj, reflexoterapie, kinetoterapie si crenoterapie (cura interna cu ape minerale), toate efectuate de personal calificat de specialitate.

Cura profilactica activa: baza de tratament din Stana de Vale dispune de sauna, jacuzzi, masaj general/reflexogen, aromoterapie, cromoterapie, dus subacval, sauna, gimnastica medicala.

 

 


În categoria Munte mai găsiți:

Poiana Brasov | Rau Sadului | Maramures | Predeal | Straja | 

>Vezi toate ofertele din această categorie

Contact Rapid
 1. Doriți mai multe informații? Aveți întrebări?
  Vă rugăm să ne contactați telefonic sau să completați formularul de mai jos.
 2. Numele dvs(*)
  Numele nu este trecut corect. Vă rugăm să folosiți doar litere, fără cifre sau alte semne de punctuație.
 3. Numărul de telefon
  Vă rugăm să introduceți numai cifre, fara spații sau semne de punctuație.
 4. Adresa de e-mail(*)
  Adresa de e-mail nu este valabilă.
 5. Mesaj
 6.   
 7. Completarea căsuțelor marcate cu asterisc (*) este obligatorie.